PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Pomoč pri talnem gretju

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Citat:Na misel mi pride primerjava,kot če bi si konstuiral raketo,da bi šel v bližnjo trgovino po kruh in mleko.
Imkaš prav. Večina se nas pripelje po mleko z avtom, eden pa z raketo. Splošna radovednost:
- Nekateri strpni = nekaj posebnega, pa saj mi je vseeno, kako se je pripeljal, je prišel in kupil mleko.
- Nekateri radovedni = kako pa to deluje (vozi, ...), ali je res, ali se je le slučajno zgodilo.
- Nekateri pa nejeverni = saj to ne more voziti, tega še nisem videl.

Komu bomo dali prav, koga bomo le potolažili pred stresom, komu pa razložili princip in bodočnost takega delovanja.
Citat:Saj ne gre za neko preprosto razdelitev na nekaj zank, ampak za odjem iz visoko temperaturnega radiatorskega ogrevanja,
Tu imaš prav. Je pa za premislek, ali nebi bila taka kompaktna (v naprej serijsko) izdelana izvedba uporabna za vse primere talnega gretja. Do sedaj sem zaznal le možnost priključka na dvižni vod radiatorskega gretja.
Nimam časa - sem v penziji!
Primerna je le tam kjer je priklop na visoko temperaturni vir, ki ima svojo črpalko
Citat:Primerna je le tam kjer je priklop na visoko temperaturni vir, ki ima svojo črpalko
Tako piše, tega se držimo, bo delovalo.

Da bi neko malenkost spremenil in bi lahko poceni sklop uporabil tudi v drugačen namen (ni predvideno) - s tem se ne bom ukvarjal, ni možno. Confusedhock:
Saj ga vedno lahko uporabiš kot navaden razdelilec za talno. Vržeš ven termostatski mešalni ventil in črpalko in oboje prodaš na bolhi. Potem pa še malenkostni strošek za dva čepa.......
Pa ti se zdi smiselno, če že dobiš za to namenski razdelilec?
Ponovno pozdravljeni.

Po nekaj dneh sem prišel ponovno na forum, vidim da je ta tema še zelo aktivna. Hvala vsem, ki ste se poglobili v to zadevo;pa naj bo to z vidika pomoči, splošnega razumevanja ipd...Smile
Skratka, talno še ne deluje. Ker sem laik, bi rad, da mi nekdo pove kateri ventili naj bodo kam obrnjeni - po sliki... pa za odzračenje tudi; kot je nekdo napisal bi moral pri odzračenju zamenjati dovod vode iz cevi in odtok... dovod vode sem priklopil tam kjer je rdeče IN, iztok vode iz sistema pa tam kjer je OUT modro. odprl voodo na polno, nič.. Je bilo prav priklopljeno ali je treba obratno???
hvala še enkrat
Res ti svetujem, da si dobiš enga tapravga mojstra, kateri bo v parih minutah ugotovil kje je napaka. Brez fizičnega videnja lahko na forumu še dolgo "mlatimo prazno slamo" tebe bo še pa kar zeblo.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
+5 :!:
Prosil bi za mnenje glede mojega primera...
Na novo sem vklopil talno gretje. Vezava omarice je vidna na sliki.
Zanima me, kaj je razlog, da mi temperatura vtoka ne more narasti nad 30 st., če tudi na termostatskem ventilu nastavim npr. 45 st.? Termostatski ventil je montiran pri točki 2. V navodilih je sicer opisan postopek nastavitve temperature vtoka, a dvig nad 30 st. nikakor ni možen.
Dovod je iz peči na drva oz. bolje rečeno zalogovnika, temp. 60-65 st.
Zaradi novih estrihov sem želel izvesti protokol sušenja estrihov z dvigovanjem temp. do 50 st.

Priložene datoteke
.jpg   Slika01.jpg (Velikost: 41,85 KB / Prenosi: 870)
.jpg   Slika02.jpg (Velikost: 27,44 KB / Prenosi: 871)
.jpg   Slika03.jpg (Velikost: 36,78 KB / Prenosi: 871)
Po moje to deluje takole:
Skozi ventil 2 je pretok povratne vode , ki se primeša dovodni topli vodi. Zaradi tega se temperatura dovodne vode v cev talnega gretja zniža. Ker ventil 2 nastavljaš na višjo temperaturo, ki je povratna voda ne dosega, je ventil ves čas odprt. Nastavi ventil 2 na min vrednost ali ga povsem zapri pa se ti bo temperatura v ceveh talnega gretja povišala.
Odpri 3 in 4 ter zapri 2 in 6 - ne bo nobenega mešanja.
Za mešanje ustrezno delno odpreti 2 in 6 ter nastaviti temperaturo mešanice na 3. Odpiranje 6 ti zmanjšuje pretok skozi cevi talnega gretja.
Če je 2 zaprt in je dotok bolj vroč kot je 3 nastavljen, ti bo zaprlo pretok skozi pumpo. Eksperimentiraj najprej z zaprtim 2 ter odpiraj 3.
1 ... 9 10 11 12 13 Pojdi na stran 
Iskanje po temi