PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Mini radiator

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,
letos je druga sezona ogrevanja z TČ,pa me malo moti ena zadeva.Namreč,v kotlovnici,kjer je prej stala peč,je sedaj malo prehladno,čeprav sem s cevi snel vso izolacijo.(razen na cevi za sanitarno vodo).Prej je seveda peč in voda na 60 C prostor še preveč ogrevala,kar sem reševal z odprtimi vrati proti stanovanjskemu delu,žal obratno ne deluje :?
No,ker sem s tem računal,sem pri pripravi prostora navaril na cevi pod stropom priključek 1/2" s ventiloma,tako ,da ne bo težav s priklopom.Problem pa je,ker nikamor ne morem namestiti radiatorja,tudi najtanjšega ne,torej mi ostane le nekaj prostora pod stropom.Kaj mi svetujete?
Mislim,da bi potreboval nekak konvektorček,ki bi ga lahko nastavil časovno,namreč,ker imam v kurilnici garderobo,je dobro,če zjutraj daš na sebe toplo obutev in obleko,čez dan bo zadostovalo gretje brez ventilatorja.Ali pa radiatorček iz avta,kombiniran z ventilatorjem in časovnikom?Ali zadeva že obstaja (čeprav že nekaj časa iščem)ali pa bom moral sam naredit.Prostora je nekje 300x400 mm (V x Š ).

LP Srečo
Konvektorček, originalen za CK se dobi. Drago. Radiatorček iz avta pozabi. Ne veš, kakšen pritisk zdrži (posebno star, rabljen), da ne bo poplave. Mirno daj normalen radiator pod strop. Prostor se bo pač ogrel od zgoraj na dol, itak boš cunje obesil višje na steno. Če ne bo delovalo, na timer vključiš en kalorifer za 9 EUR, samo na pihanje, da ti zmeša zrak v prostoru. Finito.
Ssecnik!
Ali je mera prostora v mm ali v cm.Za ogrevanje tega prostora ja najboljša rešitev montaža IR panela na strop.To je moje mišljenje.
Lp!
Ha, ha. Ali bodu cunje imele subjektivni občutek, da jim je dovolj toplo in se osušile?
kočevc Napisal:Ssecnik!
Ali je mera prostora v mm ali v cm.Za ogrevanje tega prostora ja najboljša rešitev montaža IR panela na strop.To je moje mišljenje.
Lp!

Mera prostora je v mm,kot tudi piše,iz teksta pa je tudi razvidno,da gre za prostor,kamor bi lahko montiral radiatorček.IR panela pa ne mislim dajat gor,za ogrevanje sem postavil TČ in naj ta dela,čeprav verjamem,da bi IR panel dobro služil namenu.
Pritiska v sistemu CK pa je na mestu odjema približno 0,4 bar.

LP Srečo
Mislim da ima Aklimat eno nizko serijo alu radiatorjev. Dobiš katalog na internetu, poglej kakšna je višina...

LP
Uf prostora je res malo, kaj pa taki ozki konvektorji [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")tersusunichr("46")si/varcni-elektricni-radiator-beha-200-mm-750w[/url] ali to ali pa IR panel, trenutno za tako velikost prostora ne vidim druge rešitve.
Kje pa vidite ta prostor?
Stisni gor kakšno sliko.
Citat:Prostora je nekje 300x400 mm (V x Š ).
IR panela pa ne mislim dajat gor,za ogrevanje sem postavil TČ in naj ta dela
Naključno googl...[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")napotunichr("46")si/radiatorji[/url]
Proizvajalci- prodajalci pa nudijo podatke o velikostih.
Lp
Iskanje po temi