Objave: 29
Teme: 7
Ocena:
0
Moja težava še ni odpravljena zato vas še vedno prosim za mnenja. Z izvajalcem inštalacij sva ugotovila nepravilno delovanje dveh ventilov v razdelilnih omaricah, ki bosta zamenjana. Še vedno pa me bega vezava bojlerja. Montiran imam bojler Austria email HR 300 + RAU. Iz vaših mnenj in tudi iz sheme vezave navedenega bojlerja izhaja, da je predtok bojlerja zgoraj, povratek pa spodaj. Pri meni je vezava ravno obratna. Moj monter inštalacij je sicer pripravljen narediti prevezavo, vendar pravi, da z prevezavo problem hrupa ne bomo rešili, meni tudi, da bi se znalo zgoditi, da bo v bojlerju manj vroče vode (vroča voda naj bi bila v tem primeru v zgornjem delu bojlerja, v spodnjem delu pa hladnejša).
Prosim za mnenja.
Objave: 8615
Teme: 23
Ocena:
11
Sedaj je kača v zgornjem delu bolj slabo funkcionalna (ni v celoti polno izrabljena).
Če bo obrnil, bo celotna dolžina kače prenašala toploto na sanitarno vodo, kar je funkcionalnejše,
hkrati pa bo še večja razlika med temperaturo sanit.vode zgoraj in spodaj -jaz bi vseeno obrnil.
Objave: 29
Teme: 7
Ocena:
0
Po dolgem času smo le zamenjali obtočno črpalko, in sicer smo Grundfoss UPS 25-80-130 zamenjali z Wilo yonos 25/1-6-130 (ROW). Končno ni več hrupa po hiši in končno lahko mirno spimo. Upam samo še, da bo nova črpalka dovolj močna tudi za mrzle zimske dni.
Objave: 74
Teme: 11
Ocena:
0
Tukaj je bil omenjen prenos zvoka preko freonske povezave med zunanjo in notranjo enoto. Tudi sam opažam nenormalen zvok v plinski povezavi, ki ga najbrž ustvarja kompresor. Zadeva se prenaša po hiši in se obrne v moteč cvileči zvok. Kaj lahko storim razen morda dodatne izolacije te cevi v hiši? Kompenzatorjev na teh ceveh ni, bi to odpravilo zvok? Tudi na ostalih ceveh jih ni, saj jih do sedaj niti poznal nisem in izvajalce zanje nisem povprašal.
Sem pa ga tudi polomil ko sem betoniral podstavek....nogo podstavka sem zabetoniral direkt stikoma s hišo. Sicer se v notranjosti morda malo sliši nek šum ampak je zanemarljivo in nemoteče v primerjavi s plinsko povezavo, ki fajn brni ko kompresor leti na polno.
Ocena:
0
zdravapamet: imaš kakšen nasvet še zame, zakaj toliko šuma kompresorja po freonski povezavi? Mi gre kar na živce tisto tuljenje v hiši.
Objave: 5307
Teme: 5
Ocena:
32
Ok, pa dajmo na tvoj prefinjeni nacin: Kronoterm po novem tudi zeli biti inverter, samo mora enote kupovati, se vec, kupuje klima TC zunanje enote. Jih sam ne zna izdelati?
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
zdravapamet Napisal:. Plinski del ni nikoli neslišen a pretirano šumenje je znak da nekaj ni v redu.
Vsem, ki kupujete klima TČ pa svetujem, da si izberete kompaktno izvedbo saj je plinski del narejen v tovarni. Te TČ imajo že vgrajene vse komponente kotlarne v zunanji enoti. Povezava je vodna in notranja enota odpade. Tudi če se pojavijo neželeni zvoki so ti izven objekta.
Eno od takih TČ prodaja tudi Daikin. Cena je le malo nižja od Kronoterma a tehnično ni primerljiva. Je pa inverter in tisti, ki ga želite je to to.
Verjetno se pretirana šumnost pojavi zaradi anomalij na instalaciji (vepravilno izvedena kolena....)
Nasvet okrog nakupa monoblokov je popolnoma mimo. Zaradi izdelave plinskega dela in vseh prednosti, ki jih ta prinaša je to nasvet vodovodarja, ki se malo boji plinskega dela in za te zadeve nima ustreznih pooblastil.
Kdo ni tehnično primerljiv Daikin Kronovšku ali Kronovšek Daikinu? Dvomim, da si Daikinov monoblok kdaj instaliral. Jaz sem in to obadva, zato vem kdo je kaj in kje.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Ocena:
0
Če plinski del ni nikoli neslišen je potem najbrž to to, ker ne vem kaj bi lahko bilo narobe s koleni, dejansko jih na freonski povezavi tako ali tako ni. Jaz zvokov po napeljavah v hiši ne opazim, tista cev, ki prihaja v bajto od zunaj na TČ je pa druga zgodba. A se ne da tu gor zmontirat kakšnih kompenzatorjev?
Pa še to:
Meni so monoblok strogo odsvetovali, razloga se več ne spomnim, dejstvo pa je, da človek več ne ve koga bi poslušal. Imam Hitachi Yutaki, ki ima monobloke prav tako v ponudbi.
Objave: 235
Teme: 1
Ocena:
0
Telmos...jaz bi manj visel tu in pljuval vse okoli in več delal...
ker ti po Goriškem vsi drugi instalirajo tvoj Daikin in to tebi pred nosom...
in to taki ljudje, ki zelo širijo glas ...
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
Plinski del res ni neslišen, ampak nikoli tako glasen, da bi lahko bil moteč.
Verjetno je pri tebi problem v sami instalaciji, katera ni pravilno izvedena, ali pa le ta ni bila brezhibno čista in imaš v plinskem krogu neželene nečistoče. Z nepravilno priklopljenim izmenjevalnikom v bojlerju pa ta zvok ni povezan
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 1638
Teme: 3
Ocena:
3
Čakamo še duel Daikin vs. Bohinc. Se mi že malce smili tale Daikin :-)
Objave: 1675
Teme: 1
Ocena:
-2
Edid,
Za realno presojo je dobro slišati dva mnenja,čeprav sta si včasih lahko zelo nasprotna.
Verjemi to je dobro zate!
Objave: 1319
Teme: 4
Ocena:
1
Pač morajo slabi proizvajalci TČ pljuvat po dobrih, ker drugače tako ne bi nič prodali.
Prodajo pa manj tudi zato, ker pojma nimajo kako izbrati pravilno TČ za uporabnika.
Ko izbere moč TČ lastnik, ki zna sam izračunati moč TČ, ki jo potrebuje, pa na to nočejo dati nobene garancije! Smo pač na Balkanu, žal!
Da obrazložim, kaj mislim:
Ko ti nekdo, ki se ima za strokovnjaka, za ogrevanje 100m2 dobro izolirane hiše, z novimi okni, ki so namenjena za pasivne hiše, svetuje TČ moči 12 kW, ga moraš vprašat za zdravje.