PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Pomoč pri talnem gretju

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pumpa poganja vodo iz dovoda direktno v povratek. Tiste cevi na dovodu so tople samo kakšne pol metra v tlak ker jih ogreva voda ki teče mimo. Nariši si na papir potek vode če ti ni iz slike jasno.
In kam gre tista topla voda, ki teče mimo?
Jozl Napisal:Jaz tukaj ne razumen nobene hiravlične logike. Kaj sploh tista črpalka poganja. Saj bi mora biti montirana takoj za mešalnim ventilom in ne kot nek bypas.

Jaz sem imel podobne težave, ko sem kot laik odzračevel cevi. V pritličju je šlo kot po maslu, v kleti, kjer sem imel samo 3 veje, pa se je zadeva pri najkrajši zadevi ustavila. Ni in ni bilo pretoka. Priklopljeno sem imel na hidrofor s 3 bar tlaka in vseeno ni bilo pretoka. Potem sem vse razdr in preverjal kaj me jebe po domače. Mogoče imaš podobno težavo.

Tisti pretok metri so tudi hkrati ventili. Kako priti do ventila. Dvigneš tisti oranžen obroček in potem lahko sukaš celotno merilno menzuro z matico pod njo. To sem imel jaz zategnjeno in ni bilo pretoka. Ugotovil sem pa tako, ko sem hotel odstraniti tisti pretok meter in ga nisem mogel odtegniti. Poskusil se s pretokom vode in sem bil cel moker kot cucek. Sedaj je tista veja brez pretoka tekla kot šus. Potem sem na ta način tudi preostale merilce odtegnil do konca, saj imam še bolje dostopne ventile za nastavljat pretok na vsaki veji.

tisti oranžen obroček se ne da nikamor premakniti. imam občutek da je fiksen.
črpalka očitno poganja saj so vse cevi tople, bakrene bele sama črpalka cevi med ventili, tople niso razen bele cevi kjer piše out
bomber111 Napisal:To je zelo čudna vezava. V moji omari talnega gretja ni nobene pumpe, nobenega cevnega termostata in nobenega termostatskega ventila. Če je to enak termostatski ventil kot pri radijatorju ta termostatski ventil zaznava temperaturo okolice in ni namenjen talnemu ogrevanju. Po moje moraš ti pravilno temperaturo zregulirat v kurilnici in najbolje tudi tam namontirat pumpo na dovod talne omare ne pa vse stlačit v talno omarico in delat znanost z kao bypasi in mešalnimi ventili z mehanskih termostatskim ventilom. Verjetno je bil nek razlog za takšno vezavo.

termostatski ventil nima gor številk 12345 ampak 20 30 40 50 60 vmes pa črtice I I I.
iz kurilnice pride gor dost topla voda saj pumpa šopa še gor v tretje nadstropje in so tud tam vsi radiatorji topli...
keizorai Napisal:Pumpa poganja vodo iz dovoda direktno v povratek. Tiste cevi na dovodu so tople samo kakšne pol metra v tlak ker jih ogreva voda ki teče mimo. Nariši si na papir potek vode če ti ni iz slike jasno.

razen če je treba kurt ceu teden da bi bile ploščice topla na otip, sam to bi blo po logiki mal prevč
Zastonj je zgolj filozofiranje .....
Prvo se je treba prepričati, da so cevi talnega res odzračene. To pa narediš tako da nafilaš vodo po že opisanem postopku.
Iz slike ne vidim dobro kje priklopiš cevi, a sklepam da na desni strani pod belimi odzračevalniki. Tam vidim črne plastične pokrovčke. Morda je tam možno priklopiti cev.

Če to ni, bi cevi lahko priklopil na registru, ki ni zaseden s talnim, potreboval pa bi ustrezen priključek......

Morda ti lahko kdo, ki ima razdelilec istega proizvajalca kot ti, bolj natančno pove.
preden so bili položeni tlaki, so cevi nafilali z vodo kar je normalno, mojster je tudi rekel da je sistem odzračen...
Hm, mislim, da smo ti ene 10x povedali, da ploščice ne bodo nikoli tople na dotik.
Homer Napisal:@nekoman
Se oproščam, prispevek je v drugi temi:
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=57656&p=629885#p629672">viewtopic.php?f=7&t=57656&p=629885#p629672</a><!-- l -->
Imaš zgornjo in spodnjo vejo razdelilca. Ena vhodna, druga izhodna.
Pri meni je zgornja vhodna (topla) v talno gretje..na njej so merilni lončki (črne kapice, le skrajno levi je snet), ter pred njim rdeči pokrovči kjer se skrivajo inbus vijaki za uravanavanje pretoka posamezne veje (skrajno desni je brez pokrovčka..vidiš noter vijak).
- Vzameš inbus ključ in zapreš vse te inbus vijake.
- na spodnji veji (hladni) z roko prišravfaš/zapreš vse ventile (beli pokrovčki).
- na desni strani obeh razdelilcev se priklopi šlavfa (spodaj visi z njega ena rdeča pindola)..hkrati je to tudi odzračni lonček.
- na vhodno/toplo vejo (pri meni zgornjo) priklopi šlavf direktno iz pipe.
- na izhodno (spodnjo oz. hladno) priklopi šlavf, ki ga daš v odtok, wc..oz. spelješ v prvi kanal.
- Odpri vodo na pipi do konca.

to je od navodil. samo pri meni ni nobenih inbus vijakov za zapirat/odpirat
ko pustim prižgano vse se nič ne sliši ne pumpe ne pretakanja vode... smatrram da v sistemu ni vode in da je pravilno odzračen...popravite me če temu ni tako. hvala vsem
Pretok odpiraš in zapiraš z belimi pokrovčki.

V prozornih lončkih pa ti kaže pretok vode skozi talno gretje.

Če so rdeči krogci v prozornih lončkih čisto zgoraj nimaš pretoka če pa so nekje na sredini pa poglej koliko imaš pretoka.

Torej preveri:
1. Ali obtočna črpalka ropota? DA ali NE
2. Kje se nahajajo rdeči krogci v prozornih lončkih?

Potem pa gremo naprej.
Glede na tvoje zadnje sporočilo, ti pa predlagam, da se zadeve ne lotevaš sam in pokličeš strokovnjaka, ker po moje ti tole vse skupaj ni čisto nič jasno.

Ni vode in odzračen sistem?????? Sad
čukimuki Napisal:Pretok odpiraš in zapiraš z belimi pokrovčki.

V prozornih lončkih pa ti kaže pretok vode skozi talno gretje.

Če so rdeči krogci v prozornih lončkih čisto zgoraj nimaš pretoka če pa so nekje na sredini pa poglej koliko imaš pretoka.

Torej preveri:
1. Ali obtočna črpalka ropota? DA ali NE
2. Kje se nahajajo rdeči krogci v prozornih lončkih?

Potem pa gremo naprej.

krogci se nahajajo čisto na vrhu,
trenutno črpalka ne ropota (prej je, zdej smo pa premikal use sorte ni pa nič zvoka od nje)
Torej zadeva ne deluje.

Ko bo začela ropotati poglej kje so krogci in poročaj.

ok?
Tako bo kot ti je čukimuki napisal. Če se ti niti sanja ne kako tvoja vezava in nasploh sistem deluje nima smisla kar nekaj obračat in šraufat. Pumpo pri tebi med drugim izklopi/vklopi tudi cevni termostat. Mogoče ti je zato ne vklopi. Če nisi prepričan če imaš vodo v sistemu odvij odzračevalni ventil. Tam mora brizgnit ven. Tudi v kurilnici moraš imeti manometer ki ti pokaže tlak vode v sistemu. Če je vse na nuli je možno da ni vode.
1 2 3 4 5 ... 13 Pojdi na stran 
Iskanje po temi