PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Pomoč pri talnem gretju

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
te bele metuljčke obračas poljubno kadar spuščaš iz sistema zrak...
če potipam cevi so tople vse, razen spodnje 2 bele ki pridejo spet iz tlakov...
ali bi morale biti vse cevi tople, tudi tiste ki pridejo nazaj iz pod tlakov??? vrejtno da, samo potem bi bilo treba greti in greti več dni???? pumpa bi laufala skozi, jee nebi skurilo???

v kolikšenm času pa naj bi se segrela tla z talnim gretjem, cca 30m2???

prosim za vaša mnenja
Črpalka je narejena da lahko dela 24/7.
Povratna voda bo seveda vedno nekaj hladnejša kot vstopna.
Tla nikoli ne bodo topla, kajti tudi če bi imela 30 stopinj, to na otip niso topla.
Če pa na otip preizkusiš ogrevan in neogrevan tlak, boš opazil razliko.
Zato da bo povratna voda dosegla neko temperaturo bo treba več ur, pol dneva, dan in je odvisno od tlaka, pretoka, vstopne temperature,.....

Prvo odzrači cevi, da sploh vidiš, če pretok je ....
Povratna topla voda se vrne čez kakšno uro, dve. Tlaki se grejejo kakšne 4 dni. Pri izhodni temperaruri okrog 30 ne bodo nikoli topli. Primerna izhodna je do nekje 35, potem pa ne več. Vsekakor na otip ne boš čutil nič. Prej se bo videlo, če boš tlake opral in se bodo zelo hitro posušili.Ali pa z roko otipaš ploščice, kjer ni talnega in takoj nato, kjer je.
Jaz imam termometer tudi na povratni cevi in takoj vidim, kdaj se vrne topla voda in kakšno temperaturo ima.
okej. odzrači se pa to tako kot pri radiatorjih ne, z unim štirioglatim nastavkom, ali je še kaj potrebno za odzračit?
O tem kako se odzrači sem ti že priložil celo "doktorsko disertacijo"!
a si to priložil v tem prispevku??
Pozdravljeni
Ko si ogledujem tole napeljavo na sliki,imam občutek,da ogrevanje na ta način ni možno.Po mojem je črpalka narobe vgrajena,saj vodo poganja iz tople napajalne cevi v povratno cev,brez da bi voda cirkulirala skozi cevi v tlakih.Neglede kako nastaviš ventile ali termostate,potuje topla voda samo iz zgornjega razdelilca v spodnji razdelilec.Črpalka mora bit na topli ali hladni vodi pred razdelilnikoma.Mora pa bit prava smer pretoka.
@nekoman
Se oproščam, prispevek je v drugi temi:
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=57656&p=629885#p629672">viewtopic.php?f=7&t=57656&p=629885#p629672</a><!-- l -->
Odvij termostatsko glavo pod njo je igla ki zapira in odpira ventil in preveri če se ni zataknila.
Tudi meni se zdi,da bi morala biti črpalka obrnjena za 180 stopinj.
Jaz tukaj ne razumen nobene hiravlične logike. Kaj sploh tista črpalka poganja. Saj bi mora biti montirana takoj za mešalnim ventilom in ne kot nek bypas.

Jaz sem imel podobne težave, ko sem kot laik odzračevel cevi. V pritličju je šlo kot po maslu, v kleti, kjer sem imel samo 3 veje, pa se je zadeva pri najkrajši zadevi ustavila. Ni in ni bilo pretoka. Priklopljeno sem imel na hidrofor s 3 bar tlaka in vseeno ni bilo pretoka. Potem sem vse razdr in preverjal kaj me jebe po domače. Mogoče imaš podobno težavo.

Tisti pretok metri so tudi hkrati ventili. Kako priti do ventila. Dvigneš tisti oranžen obroček in potem lahko sukaš celotno merilno menzuro z matico pod njo. To sem imel jaz zategnjeno in ni bilo pretoka. Ugotovil sem pa tako, ko sem hotel odstraniti tisti pretok meter in ga nisem mogel odtegniti. Poskusil se s pretokom vode in sem bil cel moker kot cucek. Sedaj je tista veja brez pretoka tekla kot šus. Potem sem na ta način tudi preostale merilce odtegnil do konca, saj imam še bolje dostopne ventile za nastavljat pretok na vsaki veji.
To je zelo čudna vezava. V moji omari talnega gretja ni nobene pumpe, nobenega cevnega termostata in nobenega termostatskega ventila. Če je to enak termostatski ventil kot pri radijatorju ta termostatski ventil zaznava temperaturo okolice in ni namenjen talnemu ogrevanju. Po moje moraš ti pravilno temperaturo zregulirat v kurilnici in najbolje tudi tam namontirat pumpo na dovod talne omare ne pa vse stlačit v talno omarico in delat znanost z kao bypasi in mešalnimi ventili z mehanskih termostatskim ventilom. Verjetno je bil nek razlog za takšno vezavo.
Ne more ti delat ker ni izvedeno pravilno. Voda ti teče samo skozi razdelilec. Vse kar je na desni strani razdelilca je treba podrt. Pumpo prestavt na levo stran..
Mislim da je tista pumpa kar prav. Poganja vodo skozi talno, termostatski ventil pa samo primešava v ta krog vročo vodo. No glede smeri črpalke ne morem soditi, ampak če so cevi ki gredo v talno tople, je najbrž smer prava.

Še vedno menim, da je v talnem zrak in zaradi tega kroženja vode ni.
1 2 3 4 5 ... 13 Pojdi na stran 
Iskanje po temi