PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri IR grelni paneli

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tudi moj...
Citat: 1m stran (od glave) se tudi stenski panel čisto v redu prenaša.
Vendar ne tako kot tvoj thermarey..., izpustil si pa tista manjše dimenzijska IR grela iste moči..., ta ne bi bil več ugoden kajne?
Ne, nisem se rodil pameten, niti se nimam :oops: ...Ob nakupu pa običajno želim čim več podatov :wink: , kot jih npr. nekateri iščejo na forumu, pa logično razmislit.
Lp

Za savno poleg DA panelov (ne IR grel malih dimenzij večjih moči)...zato uporabljam kot predgretje 6kW sawo peč s kamni, ki so ti ljubše ... :wink:, kot njih temp.

S kaloriferji se da uspešno ogrevat. Prijetnejši , kot tišji, pa je el. radiatrorski način- ne glede na izvedbe; cenovno še vedno ugodnejši napram panelom, s katerimi pa se ob pravilni dimenzji- moči, da uspešno greti, kar nihče ne zanika... Idea
Meni so tile paneli všečni, vendar mi ni cena...zakaj? Kako lahko nekdo prodaja panel preko kupona 50% ceneje, po drugi strani pa na bolhi že v redni ceni 50% ceneje, pa recimo že tukaj fino zasluži...pol greš na ebay, in vidiš da se paneli prodajajo še za manj.... OK, okoli same kvalitete nebi razpravljal, verjetno so tu velika razhajanja...Naj mi kdo pove, kakšna je nabavna cena takšnega panela, če si upa?

Mislim, da je komfort ogrevanja tukaj na prvem mestu, saj dobimo toploto tam kjer si želimo, estetsko se pa tudi dopade...najbolj me pa moti, ker vse posplošno komentirajo, koliko so varčni...seveda če so jih montirali v pasivni hiši, katero lahko ogrevaš s plazmo in dvema računalnikoma in so paneli bolj estetskega pomena.
Citat:........saj dobimo toploto tam kjer si želimo.......
Na splošno to ne drži. Panel pač obseva vse kar je pred njim, ali pod njim. Tako da tu ne vidim ravno neke možnosti izbire.
IR je lahko dobra izbira za hitre in enostavne rešitve ogrevanja obstoječih objektov.
Nikakor pa ni primeren za nove objekte, kjer si lahko omislimo veliko boljše rešitve.
Imel sem bolj v mislih, da segrejejo tla, stene...in ne kot klasičen radiator ki segreva od stropa navzdol...verjetno je tu, največji prihranek oz. občutek toplote, ter posledično zmanjšamo temp. panela...
Citat: klasičen radiator ki segreva od stropa navzdol.
Samo na videz. Dejansko klasičen radiator povzroči kroženje zraka (ob radiatorju navzgor, drugje navzdol) in s tem dokaj enakomerno temperaturo zraka po višini in površini prostora. Le tla (in zrak tik ob tleh) so nekaj hladnejša.

Pri IR panelu pod stropom je nekoliko drugače.
Sevalni del toplote se sprošča v zrak na tleh in opremi ter se počasi dviga proti stropu - daje dokaj enakomerno temperaturpo po višini prostora.
Toplota, ki prehaja v zrak s prestopom (30 do 50 % oddane toplote) segreva zrak ob panelu in ta topel zrak ostaja pod stropom. Če ti za ugodje zadošča kaka stopinja v zraku manj in govoriš o zmanjšanih izgubah, pa ti veselje pokvari plast toplejšega zraka pod stropom, ki poveča izgube oziroma odhaja k zgornjemu sosedu (medetažne plošče so običajno slabo toplotno izolirane).
Nimam časa - sem v penziji!
Žerjavar, bravo za predzadnji prispevek. Pri IR gretju gre torej za filozofski, ne fizikalni problem. Fizika je zadevo že rešila, ni kaj dodati. Tudi zakonodajalec.
In nenazadnje... za 80m2 stanovanje je dal matej 4k EUR za IR panele. Za ta denar (verjetno manj) bi dobil super dobro "klimo" in bi imel 3x nižji strošek ogrevanja...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Za 200 EUR manj sem dobil dve talno stenski klimi 25 in 35 Daikin. Poraba 35-ke: za IZKLJUČNO gretje slabo izoliranih dnevnih prostorov 31 m2, s starimi vezanimi okni, huda Gorenjska, sem v novembru pokuril za 25 EUR elektrike, ekvivalent 0,385 prm bukovih drv...
Kar se moje izkusnje s klimo tice: piha in to mi nikakkor ni bilo vsec.

IR dalec najbolje razporedi toploto po celem prostoru.
Tudi sedaj, ko imam samo en panel za celo kopalnico, ni opazne razlike.
Prej, ko so bili stirje paneli, pa sploh.
firefly Napisal:Matej oprosti ampak.... :"in pri nama delajo paneli npr v dnevni kjer se največ zadržujeva cca. 4 ure na dan v kopalnici še manj. Je pa res da nisva prav zahtevna glede temp. in imava naštimano na 21 stopinj. V sobah ki so v nadstropju nižje in so pritilični prostori seveda nekaj hladu prihaja od tal in s tem posledično paneli delajo nekaj več cca. 6-8 ur na dan"

Kter normalen UPORABNIK ogrevanja gre preverjat, računat, štopat koliko ČASA mu ogrevanje dela? Veš kdo to počne? PRODAJNIKI! Uganeš zakaj? Wink
Še tisti, ki opišejo svoje izkušnje, jih nekateri uporabniki takoj zatrejo... Neverjetno! Kam smo prišli...

Zakaj je šel Matej računati po urah delovanja je pa sam navedel, zato da se prepriča o varčnosti takšnega načina ogrevanja in kdo ima prav ali vi tu na forumu, ki ne uporabljate IR ogrevanja ali on, ki je dejanski uporabnik.
silver12 Napisal:Meni so tile paneli všečni, vendar mi ni cena...zakaj? Kako lahko nekdo prodaja panel preko kupona 50% ceneje, po drugi strani pa na bolhi že v redni ceni 50% ceneje, pa recimo že tukaj fino zasluži...pol greš na ebay, in vidiš da se paneli prodajajo še za manj.... OK, okoli same kvalitete nebi razpravljal, verjetno so tu velika razhajanja...Naj mi kdo pove, kakšna je nabavna cena takšnega panela, če si upa?

Verjetno na trgu/celem svetu obstaja le ena vrsta panelov, ane? :mrgreen: Misliš, da ni nobene razlike v kvaliteti panelov, proizvajalcu? Različna tehnologija, izgled?

Imajo vsi avti enako ceno? Vse telefone kupiš za 100 eur? itd..

Sicer pa so te kuponkotove prodaje s 50 % popustom le marketinške fore, nabijejo osnovno ceno, potem pa dajejo kao 50 % popusta. Kot da nisi opazil tega tudi pri drugih artiklih preko kuponkota... (da ne delam krivice - nekateri artikli so dejansko ceneje, večina pač ne).
No pa poglejmo izkušnje matej18----
Če upoštevamo tisto kar je zapisal in vzamemo kalkulator dobimo porabo 23kWh na dan
V 11 dneh to znese 253 kWh. :!:
Potem pa zapiše da ima skupno porabo gospodinjstva 211 kWh :!:
Torej je z gospodinjsko porabo pridelal še nekaj kWh :!: :?: Idea
Sicer ne vem po kakšni logiki si uspel naračunati Matejevo porabo točno 253 kWh, glede na to da je dal pavšalne podatke??
??? Ne vem od kje ti podatek kolk mam skupno porabo v gospodinjstvu. Napisu sm samo kolk sm mel skupno porabo v 11 dneh. Kolk porabjo samo paneli ne morem napisat ker nimam posebej števcev. Kolk bo pa skupna poraba po mesecu uporabe bom pa še napisal 1. za tiste ki jih bo mogoce zanimal.
Iz pavšalnih podatkov pavšalna številka, ki pa se v nobenem primeru ne sklada s skupno porabo gospodinjstva!
Račun:
((2 x 900 + 650) x 4 + (900+750) x 8) x 11=253000 Wh = 253 kwh

@matey18
Tvoje besede:
Citat:V 11 dneh sva pokurila celotne elektrike z paneli, kuhanjem, tv itd. 211 Kw.......
Celotna poraba elektrike = skupna poraba gospodinjstva = po obračunskem števcu
1 ... 26 27 28 29 30 ... 32 Pojdi na stran 
Iskanje po temi