PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Pomoč pri talnem gretju

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo.
Mogoče mi lahko kdo pomaga. Namreč. Pri prenovi stanovanja smo dali v kuhinjo in v kopalnico talno gretje. Vse je zvezano in napeljano. Samo šalabajzerja ki mi je to rihtau ni od nikoder da bi to zagnali. Sem sam vklopil pa se po dveh dneh ni segrelo, verjetno je kak ventil treba obrnat, zrak sem spuščal ven. Spodaj je slika če kdo kaj ve...
lp

Priložene datoteke
.jpg   20141212_150952pk.jpg (Velikost: 96,45 KB / Prenosi: 2810)
Črpalka lavfa?

Lončki kažejo koliko pretoka?

Levo zgoraj...belo...imaš termostatsko glavo...z njo boš nastavljal temp. vtoka v talno...koliko imaš nastavljeno? Daj na 35 stopinj...pa boš videl stanje.
Črpalka laufa, lončki kažejo eden 1L/min eden pa 2L/min.

(2dni je laufalo s tem da je biu beli termostatski na 40 pa ni bo nič, črpalka je laufala nonstop...)

Na koliko naj bo nastavljen oni oranžni termostatek??
in kaj je z dvema ventiloma(kot navadna bela radiatorska) naj bosta odprta ali zaprta?
Ta bela ventila odpri do konca tako, da bodo max pretok (rdeči pokrovči čim bolj dol).

Kaj pa imaš napisano na rdečem termostatu?.Do konca odpri termostatski ventil. Potem opazuješ in reguliraš.
Tista dva bela ventila za začetek odpri do konca
Oranžen termostat je najbrž zato, da izklopi črpalko kadar ne kuriš, ali pa kot varnostni, da ne bi spuščal previsoko temperaturo v talno.....
Kakorkoli črpalka mora delati, da bi grelo.
Termostatski ventil, daj tako kot ti je napisal vincent (lahko na začetku tudi na višjo temperaturo, boš že potem znižal)

Potipaj bakreno cev pod levim zgornjem ventilu. Ta mora biti topla.
Če ni, potem pretoka ni in imaš najbrž v kurilnici ali kje drugje še kakšen ventil, ki je zaprt
Jaz pa bi le vprašala, po čem sklepaš, da talno ne dela?
črpalka laufa
bakrena cev pod levim zgornjim ventilom je topla
oranžni in veli termostat sta na 40
voda v lončkih miruje, bi se moralo kaj premikati??
sklepam da talno ne deluje, ker se v dveh dneh ni segrelo ne...
Si odprl oba bela ventila?
Če slučajno misliš, da bodo ploščice tople na otip, te moram razočarati, ker se to ne bo zgodilo, razen morda, če boš izhodno temp.nastavil na 50. Poleg tega talno potrebuje nekaj dni, da začne ogrevati prostor.
oba bela ventila sta do konca gor...
Kje pa so rdeči krogci v prozornih posodicah pod belimi ventili?
rdeči krogci v prozornih posodicah so čisto pri vrhu, nad vodo
Kako pride topla voda do te omarice? Če je to dodatno vgrajeno in ostali normalno greje? Na kakšen način pa je izvedeno ogrevanje hiše oz stanovanja?
Topla voda do omarice pride iz nekdanjega radiatorja v kuhinji. ogrevanje je na drva. ostali radiatorji vsi normalno delujejo
Desno od merilnih lončkov je en bel 'metuljček' (na cevi ki gre v obtočno črpalko)...kakšnoko vlogo ima? Ker je v poziciji zaprto...zgornji nad njim pa v poziciji odprto?

Probaj ga odpreti...mogoče ta blokira pretok...

Prav tako poglej na priključkih za oč ali je kje zadeva zaprta...mešalne enote imajo inbus nastavek s katerim lahko zapreš pretok...se pa nanaša na priklučku med cevjo in obtočno crpalko.
1 2 3 4 5 ... 13 Pojdi na stran 
Iskanje po temi