Zdravo.
Mogoče mi lahko kdo pomaga. Namreč. Pri prenovi stanovanja smo dali v kuhinjo in v kopalnico talno gretje. Vse je zvezano in napeljano. Samo šalabajzerja ki mi je to rihtau ni od nikoder da bi to zagnali. Sem sam vklopil pa se po dveh dneh ni segrelo, verjetno je kak ventil treba obrnat, zrak sem spuščal ven. Spodaj je slika če kdo kaj ve...
lp
Levo zgoraj...belo...imaš termostatsko glavo...z njo boš nastavljal temp. vtoka v talno...koliko imaš nastavljeno? Daj na 35 stopinj...pa boš videl stanje.
Tista dva bela ventila za začetek odpri do konca
Oranžen termostat je najbrž zato, da izklopi črpalko kadar ne kuriš, ali pa kot varnostni, da ne bi spuščal previsoko temperaturo v talno.....
Kakorkoli črpalka mora delati, da bi grelo.
Termostatski ventil, daj tako kot ti je napisal vincent (lahko na začetku tudi na višjo temperaturo, boš že potem znižal)
Potipaj bakreno cev pod levim zgornjem ventilu. Ta mora biti topla.
Če ni, potem pretoka ni in imaš najbrž v kurilnici ali kje drugje še kakšen ventil, ki je zaprt
črpalka laufa
bakrena cev pod levim zgornjim ventilom je topla
oranžni in veli termostat sta na 40
voda v lončkih miruje, bi se moralo kaj premikati??
sklepam da talno ne deluje, ker se v dveh dneh ni segrelo ne...
Če slučajno misliš, da bodo ploščice tople na otip, te moram razočarati, ker se to ne bo zgodilo, razen morda, če boš izhodno temp.nastavil na 50. Poleg tega talno potrebuje nekaj dni, da začne ogrevati prostor.
Desno od merilnih lončkov je en bel 'metuljček' (na cevi ki gre v obtočno črpalko)...kakšnoko vlogo ima? Ker je v poziciji zaprto...zgornji nad njim pa v poziciji odprto?
Probaj ga odpreti...mogoče ta blokira pretok...
Prav tako poglej na priključkih za oč ali je kje zadeva zaprta...mešalne enote imajo inbus nastavek s katerim lahko zapreš pretok...se pa nanaša na priklučku med cevjo in obtočno crpalko.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.