PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri IR grelni paneli

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaz rabim samo za temperiranje nočne temperature...verjetno bom kar en 500w konvektor od Altasa kupil...ne dam 200eur za tale IR panel...no sem gledal v tujini se dobijo že pod 100 eur...
Matej oprosti ampak.... :"in pri nama delajo paneli npr v dnevni kjer se največ zadržujeva cca. 4 ure na dan v kopalnici še manj. Je pa res da nisva prav zahtevna glede temp. in imava naštimano na 21 stopinj. V sobah ki so v nadstropju nižje in so pritilični prostori seveda nekaj hladu prihaja od tal in s tem posledično paneli delajo nekaj več cca. 6-8 ur na dan"

Kter normalen UPORABNIK ogrevanja gre preverjat, računat, štopat koliko ČASA mu ogrevanje dela? Veš kdo to počne? PRODAJNIKI! Uganeš zakaj? Wink
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Jst sm preverjal skor cel tedn ker sem prebral take stvari o teh panelih po forumih in sem se zelo zelo bal kaj bo da se nisem slučajno nategnil in vrgel 4k v smeti ter da bo poraba nenormalno visoka. Sicer sem pa samo svoje mnenje napisu pa še to vidm da je brezveze.
Jah poraba je itak odvisna od več parametrov...varčnih zadev tukaj itak ni...morda je samo komfort drugačen...eni si predstavljajo da iz radiatorja recimo 1KW dobijo 2KW, zato ker so varčni...pa ne gre tako...
@matey18, nobeno mnenje ni brez veze. Tudi tisti, ki ti nasprotujejo izražajo samo svoje mnenje, glede na lastne izkušnje. In to je tudi čar foruma. Nekoliko so problematični samo tisti, ki mislijo, da se na nekaj spoznajo in svetujejo rešitve, ki so lahko nevarne, laiki pa teh stvari ne znajo ločiti in se napačno odločijo.
Matey18: tudi jaz sem prepričan, da so takšni komentarji zaželjeni in zelo uporabni.
IR panelom sicer nasprotujejo tisti, ki jih ne uporabljajo; kar nas je uporabnikov, pa še nisem slišal slabega mnenja.
Tudi jaz sem lansko leto cca 14 dni meril porabo v kopalnici, ko sem imel začasni panel, ki je bil priključen na vtičnico in sem lahko vmes "podtaknil" števec porabe. Pa nisem prodajalec IR panelov.

Nasploh pa opažam, da je bil največji porabnik elektrike pri nas bojler (oziroma dva); ampak to je že druga tema.
Hm , da !
Koristen podatek matey18 je npr. moč panelov za posamezne prostore (čeprav fali m2 le teh...) ! Zagovornik panelov Vermont ogreva npr. stanovanje v bloku zgolj z enim :?: :!:, [size=50]njegov zapis, nekje v temah o panelih... [/size]
Podobno ugotavlja silver12 o ceni, enih ali drugih, glede na podatke o potrebni moči za m2 og. prostora.
Podobno bi opravil npr. oljni el. radiator z ventilatorjem za še manjše denarce...
Gre bolj za ceno in videz kaj komu sede, ali zavzame manj prostora.
Sprobano vse doma, podobno opravlja tudi kalorifer, s tem , da povzroča mogoče komu (tudi meni) neprijeten občutek pihanja, kot hrupa...oz. občutek kaj komu sede ali ne...
Lp
@medo9
Napačno interpretiraš komentarje.
Nasprotovanje je zgolj komentarjem, ki zavajajo z neko namišljeno učinkovitostjo ogrevanja z IR napram ogrevanju s kakršnokoli električno pečko.
Lej, da vermont pretirava je ena skrajnost...ampak IR paneli ne delujejo enako kot kalorifer ali el.radiator ali trmoakumulacijska pec.
Je drugace in vsaj jaz sem osebno sprobal vse....nasprotniki pa ne.
Tudi Bohinceva izkusnja s savno ni primerljiva, ker ne gre za enake grelce.
In to je vsa razlika med nami.
Sem pa ze 100x rekel, da se ne bom vec oglasal...pa si premislim ravno zato, ker se vedno spravite na vsakega, ki kaj o tem vprasa.
IR nikoli ni in nikoli ne bo ogreval z več kilowati kot jih potegne iz EE omrežja.
Pa lahko nakladaš o drugačnem načinu gretja kolikor hočeš, o dolgovalovnem srednjevalovnem in kratkovalovnem sevanju,......, pa še vedno ne boš spremenil fizikalnih zakonov,
Citat: Bohinceva izkusnja s savno ni primerljiva, ker ne gre za enake grelce.
Pa veš kake imam? En link na podobne, da vidm, če sploh razlikuješ ?!
Medo ravno zastopnik Redwel panelov mi je zagotavljal , da jih komot uporabim za savno...tko , da veš od kot poznam to firmo :wink:
Me je pa prepričal drug ponudnik, pa to nima veze...
W ni kW ...in odvisno od m2 potreba za prvo ali drugo...oz namembnost prostora
Medo , že v letih šteto sva imela zaplet, ko niti za svoj themrey nisi vedel kam spada.
Nam pa lahko razložiš, pri katerem IR grelu bi se bolje počutil na oddaljenosti cca 1m od njih iste moči npr. grelca 20x 40 cm, panela 120x100cm ali npr.stensko (stropne) variante Themarey cca 3x4m ? Vse ostalo so nianse :mrgreen: (optično, občutne, tudi po debelni denarnice) :wink:
In potem kdo zapiše, kako so učinkovitejši za 40-75%-žele IR grela.. Cry
silver12 dobro razume...in nihče ne piše , da se ne bi mogel ogrevat z paneli...zadostne moči seveda. Oz. bi se za isti znesek z nr. atlas konvektorjem.
Ceneje z npr. klimo, ob seveda dražji invest..

Lp
Homer: ne spreminjam fizike in termodinamike :roll:
Gre samo za to, da se norčujete iz IR in primerjate to s kaloriferji in el.radiatorji.
In po vašem so ljudje po celem svetu izjemno butasti, da kupujejo IR panele (zaradi izjemno usposobljenih nategunskih prodajalcev) namesto kaloriferjev :roll:

Bohinc: 1m stran (od glave) se tudi stenski panel čisto v redu prenaša.
Kot veš, pa mi je bolj všeč thermaray, ki je nizkotemperaturen. Si pa ne predstavljam, da bi s temi IR paneli ogrel savno v kratkem času. (pa ne bi spet o savnah, res ne).

In ja, nisem vedel, da spada thermaray med IR; sem se pa potem dal podučiti in sem prebral; tudi kanadski proizvajalec mi je razložil.
Ti si se rodil z vsem znanjem ali kako? :roll:

Over & out.
Konec koncev je IR panel kot vsako drugo električno grelo, s popolnoma enakim izkoristkom. Hiša ali pač nek prostor zahteva določeno toplotno energijo za nadomeščanje trenutnih toplotnih izgub. Popolnoma vseeno je s kakšnim grelom nadomeščamo te izgube. v vsakem primeru potrebujemo xxx toplotne moči.
Res je IR panel lokalno v prednosti, saj nam nudi lokalno udobje, če je premišljeno nameščen. Za kopalnice, sanitarije in občasno obljudene prostore. Za primarno ogrevanje je pač neprimerna in neekonomična rešitev. Drugega dejstva enostavno ni, kljub takšnim in drugačnim reklamiranjem Big Grin
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Citat:In po vašem so ljudje po celem svetu izjemno butasti, da kupujejo IR panele (zaradi izjemno usposobljenih nategunskih prodajalcev) namesto kaloriferjev
Če velja "po vaše", je logičen zaključek: bogat je butast.

Za nekoga z malo denarja je važno, da ogreje svoj prostor. Če za skromno ogrevanje rabi v eni sezoni recimo 3000 kWh toplotne energije, je ta številka neodvisna od tipa električnega grelca (IR panel, el.radiator ali kalorifer) in tudi cena te energije je enaka za vse tipe grelcev = točno 3000 kWh el.energije. Vprašanje je le, koliko je pripravljen (v stanju) dati za investicijo (nabavo grelca).

Po moje IR panelov ne kupujejo butci, ampak tisti, ki jim višja investicija ni ovira za pridobitev všečne (fensi, luksuzne, udobne, ...) izvedbe.
Nimam časa - sem v penziji!
bravo žerjavar... podpis Big Grin
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
1 ... 25 26 27 28 29 ... 32 Pojdi na stran 
Iskanje po temi