PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri IR grelni paneli

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Je kdo zasledil ir panel z vgrajenim termostatom, da ni potrebno vlečt dodatnih kablov?
Kupiš brezžični termostat.
[url]httpunichr("58")//185unichr("46")49unichr("46")1unichr("46")69/(X(1)S(qcfg0vjkon0hmqiag3my5qwb))/tiping[/url]
450W IR panel je primeren za sobo velikosti cca. 7m2, oziroma za kopalnico velikosti okoli 5m2- povzeto iz:[url]httpunichr("58")//185unichr("46")49unichr("46")1unichr("46")69/(X(1)S(qcfg0vjkon0hmqiag3my5qwb))/ir-panel-tiping-ifh450-450w[/url]iz iste strani :
600W IR panel je primeren za sobo velikosti cca. 10m2.
Koliko ur na dan bo deloval odvisi od izolativnosti objekta, okolja, ter uporabnika .
Dober pa opis, ki mu redki vztrajno oporekajo:
Citat:- Paneli na stropu s sevanjem ogrevajo tla in opremo (tudi človeka), od njih pa se ogreva zrak. S prestopom pa ogrevajo zrak v bližini, ki ostaja pod stropom. Končno stanje, pod stropom je znatno toplejši zrak, kot pri tleh. Goli del človeškega telesa je na zgornji strani znatno bolj ogret, kot spodnja stran (=enako kot zrak).
- pri talnem gretju se s sevanjem ogreva strop in oprema, ki (z odmikom) prekriva tla. S prestopom pa ogreva zrak ob tleh. Končno stanje, temperaturna razlika zraka pod stropom in pri tleh je znatno manjša, kot pri ogrevanju z IR paneli. Goli del človeka je približno enako ogret (kot zrak), v nekaterih primerih spodnji del nekoliko bolj.
zeleno napako mu oprostite- tla (sicer kdor hoče razume )
Radiatorji so po počutju vmes. Kaj komu odgovarja , stvar investitorja, poleg drugih slabosti ali prednosti različnih sistemov.
Lp
Koda:
zeleno napako mu oprostite- tla (sicer kdor hoče razume )
Ni napaka. Očitno nisi hotel razumeti.

Pri talnem gretju so tla najtoplejši del prostora. Tudi s sevanjem oddaja toploto, največ proti stropu. Strop to sevanje sprejema in se ogreva - enako kot IR panel na stropu ogreva tla.

Citat:600W IR panel je primeren za sobo velikosti cca. 10m2.
Recimo, da nekdo pri tebi kupi tak panel in zahteva potrjeno garancijo, da to velja. Kaj boš naredil, ko te v kratkem času obvesti, da zahteva ustrezen panel, ki bo zadovoljivo ogreval njegovo 9 m2 veliko sobico, ki je toplotno slabo izolirana?
Nimam časa - sem v penziji!
Se opravičujem.

Vendarle najprej ogreje tla, ter nazadnje ''prispe'' do stropa!?

In ne , nisem na stani IR panelov :wink: (sploh kot poceni ogrevanja!) , tko se nimam kaj zagovarjat...
Me pa zanima kako bo npr. Vermont, vedel povedat napram opisanemu, ter panelom iz poštnega letaka... :mrgreen:
Lp
firefly Napisal:V kopalnico IR ne sodi (za obcasno gretje). Se Vermont je to priznal.... Ker so reklame spremenili... Casih je bila prednost IR grelcev ga grejejo direkt cloveka in nic zraka, zdaj pa grejejo direkt tla in predmete in potem zrak ki greje cloveka... Ocitno se se nekateri ustrasli da bi ziveli v mikrovalovki....
Tole se pa pošteno motiš, IR panel je še posebej primeren za kopalnice - za konstantno vzdrževanje temperature (kot tudi za glavno ogrevanje ostalih prostorov), saj s tem, ko se segrejejo vse površine v kopalnici dosežemo veliko večje ugodje. Posledično se segreje tudi zrak, pač toliko kot je nastavljena temperatura termostata.

Rekel pa sem, da IR paneli v kopalnici niso primerni LE takrat, ko želimo zahajcati na hitro, npr.10-15 min pred kopanjem (torej za občasno polurno gretje, nato pa izklop). To pa je bolje nek močan kalorifer. Vendar kdo pa še tako ogreva kopalnice?
Meni se pa zdi ravno za dogrevanje kopalnice IR panel krasna stvar Big Grin
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
vincent Napisal:Verjetno se folku ne da it kviza 14 dni.

Ali vrzi podatke na mizo, da se vidi kaj si ugotovi ter se to predebatira...ali bodi enostavno tiho.

....jaz tako vidim vse skupaj.

Točno tako.
In iz spoštovanja do Papillonovega projekta, sem tudi utihnil.
Pa me je potem Firefly "sprovociral" s tezo, da IR paneli naj ne bi bili primerni za kopalnice. Ravno v kopalnici uporabljam že šesto leto.

Bohinc: pa zakaj nenehno ponavljaš tisto tvojo mantro o "dogrevanju"?
Kakšno dogrevanje neki. Gre za ogrevanje prostora.
A če bi imel talno gretje v kopalnici, bi bilo tudi dogrevanje??? :roll:
Pač kopalnica je ena od sob, ki se jo ogreva.

In ja, tudi jaz imam na južni steni velika okna. Pozimi (če je sončen dan) zagotavljajo dogrevanje :twisted: , poleti sonce (zaradi daljših napuščev) ne pride do njih. Zato je zagotovo bolje, da so dvoslojna. O troslojnih za severno stran nisem razmišljal, verjetno bi potem še kakšno poleno manj porabil :-D in kakšnega tisočaka več za šipe dal? ;-)

@Janipapillon: poglej si Thermaray in boš videl, da to ni noben "ploščati grelec" (ok, seveda je gips plošča ploščata), ampak za milimetrsko drobne žičke.
Vermont Napisal:Rekel pa sem, da IR paneli v kopalnici niso primerni LE takrat, ko želimo zahajcati na hitro, npr.10-15 min pred kopanjem (torej za občasno polurno gretje, nato pa izklop). To pa je bolje nek močan kalorifer. Vendar kdo pa še tako ogreva kopalnice?

am... a sem pripisal ZA OBČASNO OGREVANJE? Kar je točno to kar večina sprašuje ko sprašuje za IR v KOPALNICO? Kdo še tako ogreva? Večina ljudi ki jih poznam. Ki nimajo novogradnje na talno gretje... Kdo za vraga bi šel kupit IR za STALNO ogrevanje kopalnice? ja, tudi to jih kar nekaj naredi. Pa noben zato da "špara" s elektriko....

@jani: Ja, če bi bila celo noč temperatura -30 zunaj (je bila, ni bila, enak podatek), in bi zjutraj za 10 minut zakuril peč, bi imel v prostoru 12 stopinj, okno (in vse ostalo v hiši) pa bi bilo še vedno na minus temperaturah... Še vedno trdiš da je enostavno ugibati?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
"Kviz" @jani je tukaj
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=59190&start=30">viewtopic.php?f=7&t=59190&start=30</a><!-- l -->
Ogrevanje z IR paneli, elektromagnetnim valovanjem ima na predmete, v mojem primeru na notranje površine zunanjega ovoja stavbe podoben učinek segrevanja, kot ogenj (tudi visok delež elektromagnetnega valovanja v IR spektru), pa sem ga zakuril v tej temi.
Žal nisem dosegel namena, le en kup slabe volje.
Zdaj grem pa upoštevat Vincenta.
Lep dan vsem skupaj
vuego Napisal:"Kviz" @jani je tukaj
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=59190&start=30">viewtopic.php?f=7&t=59190&start=30</a><!-- l -->
Hvala!
Sorry k smetim!
V spalnici bi potreboval dodatni vir ogrevanja, saj se nam v bloku ob 10-tih zvečer izklopi ogrevanje. Dosedaj sem imel kar navaden el. radiator s termostatom vezan na programsko uro od 23-05 ure. Mislil sem kupiti konvektor od Altasa s programatorjem, pa mi je nekako panel bolj všeč saj ga lahko namestim višje...

Malo sem gledal te zadeve, pa so mi svinsko drage...mi ni jasno, verjetno ker so malo v modi, čeprav mislim da realno niso vredni pol cene...kje dobiti kakšen panel - ugoden s programatorjem (lahko je posebaj) moči 500w?
Evo tut midva sva se končno vselila v novo stanovanje v hiši in sva začela uporabljati za ogrevanje Ir panele. Zaenkrat sva kar zadovoljna izolacije imava dovolj prav tako nova okna in pri nama delajo paneli npr v dnevni kjer se največ zadržujeva cca. 4 ure na dan v kopalnici še manj. Je pa res da nisva prav zahtevna glede temp. in imava naštimano na 21 stopinj. V sobah ki so v nadstropju nižje in so pritilični prostori seveda nekaj hladu prihaja od tal in s tem posledično paneli delajo nekaj več cca. 6-8 ur na dan . V 11 dneh sva pokurila celotne elektrike z paneli, kuhanjem, tv itd. 211 Kw kar je s tem da se je veliko kuhalo pralo itd seveda na novo vseljena žurke, kosila itd Big Grin. Aja še moči za predstavo v dnevni imava 2x 900W, Spalnica 1x900W, Otroška 1x 750W, kopalnica 1x650W imava cca. 80 m2 stanovanje.
No, to pa je koristen podatek.
1 ... 24 25 26 27 28 ... 32 Pojdi na stran 
Iskanje po temi