PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Izvedba dimnika

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni
imam eno nenavadno vprašanje. Naredil bi si rad lončeno peč, podobno krušni peči, vendar nižjo in manjšo. Imam pa problem da bi jo rad naredil pod oknom in sicer je problem dimnik oz odvajanje dima. Zamislil sem si nekako tako kot je prikazano na sliki. Dimnik spodaj bi imel funkcijo klopi in nekakšnega radiatorja (zidan in oblečen s plaščicami). Zanima me kako narediti da bo vleklo dim iz peči. Ali gre brez prisilne vleke ali ne bo šlo?
Hvala za vaše predloge in komentarje!

Priložene datoteke
.jpg   peč.jpg (Velikost: 29,25 KB / Prenosi: 1028)
Stare bajte so imele narejeno ravno tako in je stvar funkcionirala.
pa bo res vleklo če bo kurišče višje kot odvod dima, se pravi dimnik? Ima kdo kakššne izkušnje?
Če bo imel dimnik dovolj vleka, potem bo delovalo, zna biti problem na začetku kurjenja in neugodnih zunanjih pogojih. Za kakšen in kako visok dimnik pa gre pri tej zadevi ?
Malo si poglej ta link;https://www.youtube.com/watch?v=Bz0-xEOk-ro,mogoče ti bo kaj v pomoč.
Načeloma NI problem v tem, da je kurišče višje. Zagotoviti je treba le primeren in ustrezen "dovod" zraka v peč, potem vlek dimnika NI problematičen.

Zelo važna stvar je "podtlak" v prostoru. Če bo tale peč recimo stala v prostoru, ki je povezan z kuhinjo, tam pa imaš kuhinjsko napo z pretokom, 300 ali 400m3 zraka na uro, nimaš pa ustreznega dovoda zunanjega zraka - bodo sploh težave.
a mogoče pozna kdo kakega pečarja da bi kaj takega, podobno raketni peči, naredil in oblekel s kahlicami? To bi bla super zadeva.
Rabim nujno pomoč.
Montiral bi inox dimnik v hiši,na hodniku in bi viden.
Speljan bi bil iz prtličja pa čes 1nadstroplje in čez postrešje do strehe,
približno 7m.
Na njem bi imel priključene 2 peči na pelete vsaka7kw.
Koliko naj bo fi dimnika?
Ali mora bit tudi v hiši troslojni?
LP
V sosednji temi sem napisal: zakaj imamo dimnikarska podjetja. Samo za kasiranje? Naj ti brezplačno svetujejo, da ne bodo potem imeli pripomb, ti pa drago popravljanje napak.
Iskanje po temi