PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Razvod toplega zraka iz kamina

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kako pa izgleda tak dusilec zvoka in kam ga porines? Ker karkoli vmes das je ze omejitev pretoka zraka..
Po teh ceveh se sliši samo zvok ventilatorjev. Če pa pripreš rešetko, se sliši še dodaten zvok, kot rezultat pripiranja. Kar se mene tiče ni moteč, ampak prav lepo uspava.

Dušilci zvoka? Ne. Nikakor.
Dušilci zvoka se vgrajujejo v večje prezračevalne sisteme v posebni vmesni komori. Tile ventilatorčki pa se z ventilatorji v velikih sistemih ne morejo primerjati. V velikih sistemih je zadeva sestavljena in pogonskega motorja, ki preko jermena poganja ventilatorsko zver. Dušilci zvoka pa so tam predvsem zato, da dušijo morebitne zvoke pločevinskega ohišja.
Koliko dalec od kamina pa se tile ventilatorcki dajo?
Vgrajeni so vanj.
Se ti s tem ukvarjas?
Ne, tisti ki se s tem ukvarjajo so mi prodali peč in naredili razvode toplega zraka po hiši.
Kdo pa je to bil?
Lenobo v zvezi z iskanjem tem z iskalnikom bi morali na tem forumu zaračunati.
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=46453&p=427800&hilit=toplozra%C4%8Dni+razvod+zraka#p427800">viewtopic.php?f=7&t=46453&p=427800&hilit=toplozra%C4%8Dni+razvod+zraka#p427800</a><!-- l -->

Edit : Big Grin
sorci:*
Če torej jaz zadevo dobro razumem....tisti, ki imate razvode v druge prostore nimate na teh ceveh nikakršnih dušilcev in ni bojazni večjega prenosa zvoka med posameznimi prostori.

A je v vsakem prostoru ena rešetka za dovod, ali je iz kakšnega prostora narejen tudi odvod nazaj k kaminu na ventilator?
Ni dušilcev. In ni prenosa zvoka med prostori. No, vsaj jaz tega do sedaj nisem opazil. Zdaj, če bi pes splezal na kamin in lajal vanj, bi mogoče še kaj slišal. A kaj, ko imamo takšnega psa, ki ne laja. Se pravi, da tak preizkus odpade.

Zrak kamin jemlje iz prostora, ga segreje in razpihava tja, kjer so narejeni razvodi.
kakšen fi cevi oz velikost kanala imate od kamina naprej? kako je kaj s prahom? a pride kaj do sob? in z vonjem po ceveh oz kanalih?
- fi 70
- kakšen prah in od kod naj bi prišel?
- vonja ni
Kaminar mi je povedal, da v komori kjer se segreva zrak se izven kurilne sezone naselijo pajki in nabrre mikroprah. Potem ko nastopi kurilna sezona pa vse to pihne ven oz dvigne cez zracnike
Meni so tudi to povedali in mi odsvetovali te razvode, vsaj na moji situaciji, ker je vec dela in slabosti, kot koristi tistega toplega zraka v eno dodatno sobo..

So pa vsi trije majstri, neodvisni en od drugega rekli: "Lahko ti naredim tako kot zelis (in jasno zaracunam) ampak ti odsvetujem zaradi:
- tezko je nadzirati toploto, ki prihaja ven iz teh zracnikov, soba se lahko prehitro segreje
- presuh zrak v sobi
- veliko vec prahu po zraku
- hrup, ki prihaja v sobo iz kamina
- hrup, ki se siri po teh kanalih iz drugih prostorov
- tezavnost ciscenja
- pa se nekaj sem pozabil.."
1 2 3 4
Iskanje po temi