PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Čiščenje dimnika s turbo vrtečo krtačo na pogon vrtalke

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dimnik se mi je zamašil v betonskem delu višine 1,3 m nad prvo ploščo in smo mislili da bo prebil želez 100X100 mm (ki je bil navezan na jekleno žico) ta del zamašenega dimnika . Pri tem delu ko smo ga izvajali se nam je odvezal ta kos zeleza s verigo in ostal v dimniku , da smo to dobili iz dimnika smo napravili luknjo pod 1 plosco, se pravi v kleti pod plosco kje je kotlovnica . Ko smo napravili luknjo v tem zidanem dimniku smo vstavili kovinske cevi Ø 80mm na dolžino katero sem moral prilagajati za sam posamezen del ker je ovinek nad plosco . Sestavil sem 6 omenjenih cevi ki sem jih natikal eno nad drugo in potiskal cez luknjo , v delu ko so pa vratica čistilna pa vstavil dvigalko (krokodil) in nato potiskal hod 22 cm v višino. Ker je bil dimnik čiščen redno in redno smo kurili 70 let sam bor ter posledica da je nastala katranskla obloga cez ta leta kurjenja.

dimniška sestava :

Klet 2,6 m zidan s opeko 15cmX15cm, nato v plošči med kletjo in pritlicjem ovinek oblike S , nad ploščo(3,2m) do 1 nadstropja med pritlicejm in prvim nadstropjem dimnik v betoskem stebru hiše ca 15-17X 15-17 cm(se ne da izmerit) nato ovinek v 1 nadstropjem grajen schidel Ø 16cm nato do tretjega stropa ki je lesen. V podrešju od lesenaga stropa schidel Ø 20cm do konca dimnika ki vodi cez streho.

Slike žal ne morem prilepiti zaradi prevelika formata! Sad

<!-- e --><a href="mailtoConfusedtihlms026@gmail.com">stihlms026@gmail.com</a><!-- e -->

Priložene datoteke
.jpg   Fotografija0138.jpg (Velikost: 45,39 KB / Prenosi: 1147)
.jpg   Fotografija0137.jpg (Velikost: 67,79 KB / Prenosi: 1147)
naprava

Priložene datoteke
.jpg   Fotografija0136.jpg (Velikost: 110,75 KB / Prenosi: 985)
Še dve sliki ! pred in po čiščenju

Priložene datoteke
.jpg   Fotografija0148.jpg (Velikost: 120,51 KB / Prenosi: 973)
.jpg   Fotografija0145.jpg (Velikost: 116,01 KB / Prenosi: 973)
Iskanje po temi