PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kako naknadno dovesti sveži zrak do kamina

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Očitno ni problem v podtlaku.
Pa vseeno, ali kdo ve, če se lahko uporabi prostor okoli inox cevi za dovod svežega zraka tako, kot sem narisal na skici?

Priložene datoteke
.jpg   risb2.jpg (Velikost: 26,84 KB / Prenosi: 698)
Za dovod zraka je najbolje da res narediš preboj v spodnjo etažo in potem v zunanjost, če lahko bi bilo dobro da vgradiš tudi loputo za zapiranje dovoda po končanem kurjenju. Glede čiščenja dimnih kanalov, pa bi na koncu ležalne površine moral imeti čep za čiščenje kanalov, vendar tudi, če ga imaš, je za temeljito čiščenje najbolje odpreti kamin. Predlagam, da se za čiščenje in odpiranje obrneš na pečarja, ki ti je ležalni kamin postavil.
za dovod zraka ne uporabljaj tuljave kjer imaš napo, ker ti ne bo dovajala ampak odvajala, zaradi konvekcije in delovanja nape.
Kanal med tuljavo in plaščem dimnika tudi ni primeren za dovod zraka, zaradi konvekcije, tudi kombinirani dimniki z dodatnim prezračevalnim kanalom, se ne obnesejo najbolje za dovod zgorevalnega zraka za kamin, namenjeni so ventilaciji s pomočjo termičnega vzgona in ne dovodu zraka navzdol po dimniku, vendar še vedno bolje to kot nič.
LPD
AndrejP Napisal:
Brezdomec Napisal:Za začetek pa odpri/pripri okno v tem prostoru, da se prepričaš, če kaminu res primankuje zraka.

Sem odprl vska okna, vrata.... pa je dim še vedno uhajal iz peči nazaj v prostor.

Nekje sem prebral, da je možno, da je dimnik hladen in bi moral v kleti odpreti dimniška vrataca in ogreti dimnik npr. da bi zakuril časopis. Je na temu kaj resnice?

Ali se ti kadi samo na začetku, dokler se dimnik ne segreje ali konstantno? Kolikšna je pa višina dimnika od kurišča pa do kape, če imaš samo fi 125 bi moral biti precej visok?
Še nekaj, sem šele zdaj prebral, da je presek tuljave 125mm??? to je majhen presek... kakšna pa je dolžina dimnika in koliko je bil presek dimnika pred vgradnjo inox cevi.
se mi zdi, da ni problem samo v dovajanju zraka ampak tudi v odvajanju dimnih plinov.
Mislim da je višina dimnika od kurišča do višine cca 6 m. Izdelovalec mi jamči d aje presek glede na višino zadosten
Jamči kateri izdelovalec? kamina ali inox dimnika?
Pečar, ki je postavil ležalni kamin je v obzir vzel presek in višino dimnika ter kurišče in dimne kanale prilagodil izračunu vleka. Če je bila sanacija dimnika izvedena naknadno in je zaradi manjšega preseka inox tuljave zmanjšana pretočnost dimnih plinov, potem to vsekakor vpliva na izgorevanje. V kombinaciji z slabim dovodom zgorevalnega zraka to privede do nepravilnega izgorevanja in nalaganja saj na dimne kanale, kar še dodatno zmanjša pretočnost...dokler ne nastopijo težave....
Jamči izdelovalec inox dimnika.
Mislim da tvoja domneva kar drži.
Ali bi bila rešitev še višja dimna tuljava?
Prej širša kot višja.
Zakaj je bila vstavljena inox cev?
Kolikšen je bil presek prej?
Dimnik je malo vegast in širiša tuljava ni šla notri.
drugače pa je dimnik kondenziral, zato so mi priporočili to tuljavo
Razumem. Zaradi istega vzroka sem to isto naredil tudi jaz, vendar za peč na olje.

P.S.
No, zdaj itak ne kurim več kurilnega olja. Imam viška 10 m fi 130 inox cev Smile, kupi kdo? Ne, se hecam.
Če je vzrok v samem vleku in ga drugače ne boš moger urediti, obstaja varjanta z ustvarjanjem podtlaka na vrhu tako, da vpihuješ z ventilatorjem pod kotom in tako ustvarjaš prisiljen vlek. Ampak to naj povedo drugi, tukaj sem bolj bos kot ne.
1 2
Iskanje po temi