11.11.2014 ob 09:19
Citat:To kar imaš ti narejeno žau se tako ne dela nikoli.V prostor lahko narediš eno večjo dozo da je mal več prostora pa od tam se veže pol naprej na stikala,luči,pečico,....če ne gre drugače.
2 faze/dve varovalki na indukcijo + nula+ozemljitev
1 faza za pomivalec+nula+ozemljitev
1 faza za napo + npr vtičnice za razne strojčke+nula+ozemljitev
1 faza pečica
Tako kot si naredil ti se ne dela tudi zato ker kasneje pri vrtanju za elemente ter ostale dodatke boš sigurno zadel kakšno cev oziroma kabel
Glede tega da pri vrtanju lahko naletim na kabel se strinjam,ampak detektor kablov in kovine v steni imam,pa lahko rečem da stvar deluje uredu ( na ta način sem našel kabel do sedaj), po drugi strani kaj dosti vrtanja na tej steni nebo bilo,tako da o sami postavitvi kanalov nebi več zgubljal besed,ker bi se rad posvetil primerni vezavi .
Kot rečeno v kuhinjo pridejo ( zgornja kvadratna doza) , 3 faze , nula in ozemljitev, sedaj te pa ne razumem naprej,kako naj vežem na način kot si opisal.
Namreč celotno nadstropje ima 3 keramične varovalke po 16A ,tako da kako je najbolje vezati? Iščem mnenja kaj je najbolj pametno,ker očitno po izkušnji,tudi električarji rečejo vse živo,samo da zaslužijo ( se nanaša na obisk ki mi je svetoval kako potegnit kanalcke in doze).
Moja ideja je bila da se veže:
1 faza indukcija
2 faza pomivalc + vtičnice
3 faza pečica in napa, s tem da je na isti varovalki tudi bojler ki načeloma dela samo ponoci, pečico pa rabimo 3x letno.
Verjetno ni idealno,tako da prosim za popravek.

( se opravičujem,klimo sem do danes pozabil,me je kolega spomnil) .