mirator Napisal:Ne zameri mi, vendar ti lahko v tvojem primeru pomagam samo z nasvetom. Poišči si enega električarja, ki ti bo s kredo narisal, kje in kako poštemaj (če že hočeš sam delati), naj ti razloži od kje do kje povleči kakšen kabel. Vse povezave pa naj ti on naredi.
Tole, kar si naredil in še nameravaš je namreč eno sračje gnezdo in kar kliče po nesreči, tako da bi morala biti v pripravljenosti tako urgenca kot gasilci.
Rad bi ti pomagal, ampak takole preko foruma bo zelo težko ne bi pa te rad imel navesti.
Zdravo, no ravno to kar si napisal v drugem stavku,sem naredil in sicer poiskal električarja da mi je svetoval kaj naj naredim,in tako se je začelo štemanje, najprej sem nekaj starih kablov povlekel vn in tja poštemal prostor za nove oranžne cevi, to mi ni jasno kako bi lahko klicalo po nesreči, saj konec koncev so isti kabli v hiši že 50 let in roko na srce,povezani z spojkami.
Homer Napisal:No, to sem si tudi jaz misli, pa sem se do sedaj vzdržal komentarjev.
To kar imaš je katastrofa:
- ovinki po nepotrebnem in še ti hudi, tako da je sploh vprašanje kako boš kaj potegnil v cev
- če prav vidim je v zidu še neka prastara kovinska cev
- kaj boš s tremi dozami, ki se dotikajo ena druge. Zagotovo tam ne boš mogel nič montirati
- kaj so tiste šviga švaga doze pod stropom? Pa tudi tam nisi bil v stanju potegniti ravno cev.
- vtičnica potegnjena iz stikala (samo da je, z nulo bomo že kako.....)
- kvadratne doze (kaj boš z njimi počel?)
- ..........
Skratka, kot jaz vidim, je bolje da to prepustiš nekomu, ki ve kako morajo stvari biti narejene. Če že želiš kaj prihraniti, mu poštemaj zid, tako kot ti bo zarisal.
Če pa ti je žal štemati zid, ker ga bo treba potem popravljati, potem pa ti niti Bog ne more pomagati.
- ovinki mogoče niso najboljši,ampak načeloma bomo kabel položili in bo notri,tako da ni ravno taka drama zaradi tega, saj to ne delas vsak mesec, nisem hotel štemati še dodatno,ker na koncu bo cela stena preštemana z obeh strani.
- nevem kje vidiš prastaro kovinsko cev, če mislis od zgornje kvadratne doze ki gre navzdol črne barve, je to 3 žilni kabel ki gre na vtičnico v sredini stene
- tiste šviga švaga doze so tam zaato ker je tako predviden načrt za napo in osvetlitev omaric v kuhinji, štemal sem pa tam kjer je omet med cegli,da nisem štemal po ceglih,ki so žal samo 12cm opeka
- vticnico iz stikala mi je predlagal ELEKTRIČAR, oziroma da pač po istih ceveh pridemo do žič ( faza,nula,zemlja), kaj si mislil da je bila ideja kar iz štekarja vzet al kaj??
- kvadratne doze so zoper ideja električarja, in sicer tista zgoraj je že bila,ampak sem jo zamenjal z 100x100 ( prej je bila 80x80 in je bilo vse nagužvano,da tut zapret nisi mogu), spodaj je pa tudi rekel da naredim kvadratno dozo 100x100.
Zida mi verjetno ni škoda,saj če nisi opazil je cel zid preluknjan od prenove.
Tako da fantje, delano je bilo po navodilih električarja, kablov nisem še nič povezavo,samo doze so pripravljene, kable imam namen povleči še notri, to je pa to.
Zdej pa če je res kaj tako bistveno narobe, da bi potreboval gasilce in urgenco, bi prosil za mnenje kaj točno je razlog za gasilce in urgenco, namreč ob vezavi jasno elektriko vržemo vn, spoji bi bili narejeni z "čokoladkami" oziroma po predlogu tudi kaj drugega. Močno pa dvomim da ima veze ali je cev potegnjena naravnost ali pa ima vmes kakšen zavoj, namreč vse to vpliva samo na to koliko se je treba zajebavati da spraviš kabel skozi cev.