PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri TC (zemlja/voda) in zalogovnik

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Citat:Definitivno je 3C histereza za talno ogrevanje prevelika. Že 1/2 C se čuti.
Confusedhock: Imaš pa res izostren čut za temperaturo, da občutiš postopni padec v pol ure za 0,5 C.
Nimam časa - sem v penziji!
Pri tej polovici stopinje ne gre zame. Stranke želijo imet čim nižjo histerezo. Pri histerezi 1C stopinje se marsikatera potoži. Pri histerezi ogrevanja je potrebno še prištet vztrajnost ogrevanja, ki nastavljeno histerezo še poveča.
Citat:Stranke želijo imet čim nižjo histerezo
Verjamem!
Popolnoma razumljivo je tudi, da hočejo imeti pozimi 24 C, poleti pa 22 C.

O potrebni histerezi sem pisal v primeru, da želi zmanšati števila vklopov TČ s pomočjo akumulacije estriha.
Nimam časa - sem v penziji!
Če si v kratkih rokavih, se pri radiatorskem 0,5 C na točki preloma ugodnosti zelo čuti.
Pri meni ni opaznega nihanja temperature pa nimam nobenega zalogovnika, pa tudi več ko 1,3 vklopa na /h ne. V mansardi je nihanje vseskozi pod 0,5°C v pritličju temperatura bolj niha zaradi tega ker imamo zaradi mačka dostikrat odprta vhodna vrata. Dobra regulacija sama izračuna vse parametre hiše in na podlagi tega prilagodi delovanje TČ.
Zalogovnik je v takšnem primeru samo opravičilo za slabo krmilje. Me res zanima kdo je pripravljen greti vodo 10°C više in imeti zaradi tega 30% slabši izkoristek in vse to še dodatno plačat Confusedhock: Confusedhock:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
.
sassapo Napisal:Pri meni ni opaznega nihanja temperature pa nimam nobenega zalogovnika, pa tudi več ko 1,3 vklopa na /h ne. V mansardi je nihanje vseskozi pod 0,5°C v pritličju temperatura bolj niha zaradi tega ker imamo zaradi mačka dostikrat odprta vhodna vrata. Dobra regulacija sama izračuna vse parametre hiše in na podlagi tega prilagodi delovanje TČ.
Zalogovnik je v takšnem primeru samo opravičilo za slabo krmilje. Me res zanima kdo je pripravljen greti vodo 10°C više in imeti zaradi tega 30% slabši izkoristek in vse to še dodatno plačat Confusedhock: Confusedhock:

@Sassapo : Moram se malce obregniti ob to tvojo izjavo.
Zakaj pa ste mi potem zeleli prodati toplotno crpalko z zalogovnikom ?
Namrec sem tudi vam poslal ponudbo za izdelavo ogrevanja?

Zakaj sem to napisal, samo zato ker mi ni vsec da nekdo zeli "nategniti" stranko, na forumu pa govori drugo !!!

Prosim za odgovor !

lp
Slabost zalogovnika ob uporabi z TČ vidim sam v tem (saj je že nekdo pisal in zadeva ni tako nepomembna), da je potrebno zaradi njega segrevati vodo na višjo temperaturo in na tak način pljuvaš sam v svojo skledo, saj si enostavno dražiš ogrevanje (ker ti pade COP naprave).
Poleg tega ob uporabi talnega gretja, ne vem kak zalogovnik bi potreboval, da bi bil efektiven napram masi estrihov.

Torej je bolje da ..ali imaš res tako močno TČ kot dejansko rabiš (v povprečju seveda) ali pa uravnavaš ogrevanje preko urnikov - torej da dopuščaš nekaj urno ohlajanje estrihov, ki jih nato spet 'dogrevaš'.

seveda govorim za on-off naprave.

se mi pa zdi, da je skrajni čas da se uvede inverter tehnologija tudi pri izvedenkah zemlja/voda....pa imaš moč črpalke sočasno prilagojeno trenutnih potrebam objekta.
Zdravo!
Imam nibe f1245 z 300l zalogovnikom,pa kakor sem jaz spremljal, zalogovnika nikoli ni segrela čez 35 stopinj.
Tko da ne vem od kod 50-55 stopinj
Lp
matevzn Napisal:
sassapo Napisal:Pri meni ni opaznega nihanja temperature pa nimam nobenega zalogovnika, pa tudi več ko 1,3 vklopa na /h ne. V mansardi je nihanje vseskozi pod 0,5°C v pritličju temperatura bolj niha zaradi tega ker imamo zaradi mačka dostikrat odprta vhodna vrata. Dobra regulacija sama izračuna vse parametre hiše in na podlagi tega prilagodi delovanje TČ.

@Sassapo : Moram se malce obregniti ob to tvojo izjavo.
Zakaj pa ste mi potem zeleli prodati toplotno crpalko z zalogovnikom ?
Namrec sem tudi vam poslal ponudbo za izdelavo ogrevanja?

Zakaj sem to napisal, samo zato ker mi ni vsec da nekdo zeli "nategniti" stranko, na forumu pa govori drugo !!!

Prosim za odgovor !

lp

Zemlja voda in talno gretje, nisem nikoli napravil ponudbe z zalogovnikom morda si zamenjal zalogovnik z bojlerjem, gre za hlajenje in gretje, ali kombinacijo z radiatorji. V glavnem, nekaj ne štima :?
Nimam montirane niti ene kakovostne TČ majhne moči na talnem z zalogovnikom :wink:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Zdravo,

evo prilepim slikico ponudbe...
V ponudbi je AKU 300 L , katerega smatram da je mišljen kot zalogovnik.
Če je prislo do napake v ponudbi , pa se opravicujem.

[attachment=o15650]

lp

Priložene datoteke
.jpg   ssapo.JPG (Velikost: 64,26 KB / Prenosi: 914)
Na žalost skorajda vsi on off.ovci!
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
AKU 300 je: zalogovnik ali bojler :?: Idea
kosovelj Napisal:Zdravo!
Imam nibe f1245 z 300l zalogovnikom,pa kakor sem jaz spremljal, zalogovnika nikoli ni segrela čez 35 stopinj.
Tko da ne vem od kod 50-55 stopinj
Lp

Moraš napisat koliko gre v estrihe in koliko je tisti trenutek v zalogovniku.

- Ako je več kot gre v talno izgubljaš na cop.

- Ako je enako...potem zalogovnika sploh ne rabiš...so ti prodali nepotrebno stvar. (Računaj..300 litrov VS 15 ton estriha...koliko profitiraš s to zalogico?)

Katera opcija je?
matevzn Napisal:Zdravo,

evo prilepim slikico ponudbe...
V ponudbi je AKU 300 L , katerega smatram da je mišljen kot zalogovnik.
Če je prislo do napake v ponudbi , pa se opravicujem.

[ATTACHMENT NOT FOUND]

lp

Sem šel pogledat ja, v prvi je res zraven vračunan zalogovnik, ampak ne namerno. V drugi ponudbi pa zalogovnika ni. Se opravičujem za napako.
1 2 3 4 5 ... 15 Pojdi na stran 
Iskanje po temi