6.11.2014 ob 00:13
Situacija je taka. Preselil sem se v novo najemniško stanovanje v 1. nadstropju starejše vile. Hiša ima visoke stropove in ni izolirana in počasi ugotavljam, da bodo položnice za plin vsebovale obupne zneske. Rešitev za to bi lahko bila lončena peč, ki je v dnevni sobi, a kaj ko lastnik ne pusti zakurit vanjo, ker se boji požara. Seveda ga popolnoma razumem, saj peč dlje časa ni bila v uporabi, posledično tudi dimnik ne. Računam, da ko se bom bolje spoznal z lastnikom (živi spodaj) in bo videl, da sem resen in skrben, da ga bom nagovoril, da dam pregledat dimnik in popravit oz. spucat lončeno peč. Lahko tudi na moje stroške, še bolje pa če kaj primakne zraven. Vem, da čiščenje lončene peči pomeni popolno razstavljanje peči in sezidanje na novo. Zanima me ali kdo ve približno koliko kaj takega stane? Kateri pečarji so zaupanja vredni? (odgovor seveda na zs, v izogib reklami)
Probal sem že tudi prižgat papir pred vratcami peči in ugotovil, da je vlek soliden. glede na to da ni bilo zakurjen že kar nekaj časa... (lastnik je reku, da odkar so naredili centralno, predvidevam torej, da več kot deset let).
Naj še povem, da sem star 25 let, v tem stanovanju bom predvidoma vsaj pet let. Ko se naslednjič selim bo to verjetno na svoje. vsaj upam
Probal sem že tudi prižgat papir pred vratcami peči in ugotovil, da je vlek soliden. glede na to da ni bilo zakurjen že kar nekaj časa... (lastnik je reku, da odkar so naredili centralno, predvidevam torej, da več kot deset let).
Naj še povem, da sem star 25 let, v tem stanovanju bom predvidoma vsaj pet let. Ko se naslednjič selim bo to verjetno na svoje. vsaj upam