PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Puščanje bojlerja na Feroterm centralni peči

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na peči za centralno na polena, Feroterm (to je tista, ki ima nad kuriščem bojler; stara je cca 17 let), je opaženo puščanje (kapljice) vode nad vratci za nalaganje. Peč pušča ko je hladna, ko se kuri, teh težav ni.
Sem se pozanimal pri centralnarju, pa je rekel da pušča tesnilo na pokrovu bojlerja, ki je privijačen s prve strani. Da se tesnilo dobi in da ni težav zamenjat. Ta problem ima kolega, pa se bova sama lotila A je kdo morda to delal? Morda kakšna slika ali nasvet.
Probaj najprej samo zategniti vse vijake na prirobnici ( mislim, da jih je ene 6 ali 8 kosov ), morda ti tesnila sploh ne bo treba menjati. Drugače pa izprazniti bojler SANITARNE vode v peči, odviti prirobnico, očistiti sedež prirobnice in naležno ploskev prirobnice, vstaviti novo tesnilo in zategniti.
...točno tako,kot pravi kolega...in ko imaš že vse narazen,vzami svetilko in poglej v notranjost...in naj ti ne bo žal naslednje pol ure :wink:
Hvala za odgovor!
Torej to ni neko komplicirano opravilo?
A bojler sanitarne vode izpraznim enostavno tako, da zaprem dovod vode in potem odprem na pipi vročo vodo, ali so kakšne druge finte?

Citat:vstaviti novo tesnilo
Predpostavljam, da ga dobim v specializirani trgovini.
Voda ti bo v bojlerju tako verjetno še ostala, padel bo samo tlak sanitarne vode. Vodo bi moral nekako spustiti iz bojlerja na nivoju, kjer je dotok mrzle vode v bojler. V skrajnem primeru jo lahko spustiš tudi spredaj na prirobnici, samo boš imel poplavo pa še paziti moraš, da voda ne bo vroča - opekline.
Sem pa skoraj prepričan, da bo dovolj, če zategneš vijake in ti ne bo več puščalo - tak primer sem imel sam.
ne bi bilo bolje, če sistem ohladi in potem dotegne na mrzlem(mislim, da je 17 ključ)
Drži, take stvari se delajo pri mrzli peči in vodi.
Tesnila dobiš v trgovini ali jih sam narediš lahko ,da so preperela ali pa res dovolj samo, da zategneš.
Živjo, še moja izkušnja z enakim problemom.
Imam enako peč in jo kurim samo pozimi, ker imam toplotno črpalko za sanitarno vodo. Poleti ko je peč ugasnjena imam preko bojlerja speljan dotok mrzle vode v toplotno črpalko, da voda v bojlerju ne zastane (da se ne postara).
Poleti sem šel v kurilnico in opazil kapljice nad zgornjimi vratci tako kot avtor teme. Ustrašil sem se, da je peč pretekla. Snel sem sprednjo oranžno oblogo skupaj z izolacijo in videl, da je prirobnica oz. pokrov bojlerja ves rjast in moker. Po podrobnem pregledu sem ugotovil, da se na pokrovu prirobnice nabira kondenz zaradi mrzle vode v bojlerju. Tega kondenza je bilo toliko, da je začel kapljati dol.
Od takrat imam bojler zaprt za dovodno vodo.

So pa vijaki na prirobnici tako rjasti, da jih verjetno ni možno več odviti ampak bi jih vse potrgal, če bi se lotil odstraniti pokrov.

LP Jure
V glavnem tudi mi smo pred leti imeli enak problem in tudi nova tesnila zaradi rje niso zadržala kapljanje vode tako,da sva se z mojim vodovodarjem odločila da vse skupaj lepo zavariva in je peč nato še kar nekaj let zelo dobro delovala .
lp
Da ne bo preveč ugibanj....
Sem razdrl izolacijo in je res kapljalo pri pokrovu (prirobnici) bojlerja. Brez težav sem ga odprl in tesnilo je bilo popolnoma zapečeno in napokano. Novo tesnilo stane 2€, obenem pa sem očistil oz. odstranil še vodni kamen iz bojlerja. Očistil prirobnico, postavil novo tesnilo in zadeva drži, kot mora.
Kot sem predvideval in življenje je spet slatko Big Grin
Iskanje po temi