Objave: 309
Teme: 71
Ocena:
1
Kupujemo novo peč na katero bomo kurili na pelete, kljub vsemu pa bi rad imel možnost "preklopa" za kurjenje na drva.
Menjava peči je potrebna takoj in ne morem čakati na nove subvencije.
Tak kotel 29kw bi dobil pri Vrečku za ceno okoli 800eur+ddv. Kasneje bom dogradil še peletni gorilnik in sicer bom počakal na razpis novih EKO subvencij (ker bom tako prišel še najceneje skozi v primerjavi s tem če kupim vse že danes?).
Zanima me ali je ta Vrečkov kotel soliden in ima dober izkoristek?
Ne govorim o namenskem peletnem kotlu ampak o takem celičnem kotlu spodaj:
[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")vrecek-peciunichr("46")com/images/toplovodni/19kw-35kW-1unichr("46")jpg[/img]
Ima kdo izkušnje s takim Vrečkovim kotlom?
Drugo vprašanje pa se navezuje na EKO subvencijo za gorilec:
- ali je za pridobitev EKO subvencije pri nakupu peletnega gorilca važen izkoristek gorilca ali izkoristek celotnega sistema (torej gorilca + peči skupaj)?
- kdaj približno po novem letu pa razpisujejo EKO subvencije?
Še tretje vprašanje:
- v naprej si malo ogledujem različne peletne gorilnike. Ali je taka razlika v kvaliteti med nizkocenovnimi gorilniki (recimo srbski Schmitt BioTermec od 10-50kW na katerega ne dobim eko subvencije) v primerjavi s kakim boljšim, na katerega bi dobil lahko eko subvencijo?
Objave: 39
Teme: 0
Ocena:
0
<!-- m --><a class="postlink" href="http://thermoflux.si/kotli_na_pelete/pelling_eco/">http://thermoflux.si/kotli_na_pelete/pelling_eco/</a><!-- m -->
Poglejte si še to varijanto ugodna cena za to kar nudi,ko enkrat zalaufaš pelete ti drva ne pridejo več na misel razen če si sam svoj gozdar.
Objave: 699
Teme: 12
Ocena:
0
Sam izkušen z tem kotlom nimam je pa proizvajalec gorilcev Eragon nekaj to montiral na ta aparat. Pojdi na njihovo spletno stran pa boš videl. Na papirju je vse OK.
Drugače imam sam Eragona ampak na drugem kotlu.
PS: ni reklama, vsak naj kupi tisto kar misli da je to to.
lp
Objave: 551
Teme: 29
Ocena:
0
Poleg thermofluxa v bistvu isti kotel le z drugačno regulacijo ponuja tudi seltron - optima.
Pri subvencjah pa pozabi na ta način. Potrebno je kupiti sistem v kompletu. Če bi rad kombinacijo se ti ne splača, ker so kombinirani kotli, zadosščajo pogojem eko sklada predragi.
Bolj se ti splača kupiti najcenejši peletni kotel prek eko sklada in dodatno navaden kotel za drva. Najcenejši peletni kotel, ki je letos bil na seznamu eko sklada je verjetno centrometal eko-ckp s pelet setom, ki je mene stal 1740€ brez ddv, torej 1900€ z 9,5% ddv in 1430€ z odšteto subvencijo.
Objave: 342
Teme: 14
Ocena:
0
Lp
Sam si lastim vrečkov kotel sicer modre barve
iz kranja moč 41kw+gorilec ecom2. Z delovanjem samega kotla sem zadovoljen zadeva dela tretje leto. Sam kotel je trotelziher lani sem zraven dogradil zalogovnik tople vode.
Kurim kombinirano z drvmi je malo več dela s peleti pa je bolj komot.
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Koliko m2 boš ogreval. 29 kw je za 300m2. Navabi taki komplet ,ki ima izkoristek 90% in več. Sam imam CM do sedaj BP.
Ocena:
1
Ogreval bom 200-250m2.
Kot sem že rekel, peč moram kupiti takoj, ne morem čakati na subvencije katere bodo razpisane šele v naslednjem letu enkrat, trenutno jih je zmanjkalo.
Ideja o izključno peletih mi ni všeč, ker naša država se bo lepega dne odločila nabiti bizarne trošarine na pelete ali pa bodo šle cene kako drugače v višave, takrat bi rad imel možnost takojšnjega preklopa na navadna drva.
Za kombinirano peč nimam prostora.
dule80: ti imaš verjetno peletni kotel? ne tega na moji sliki na katerega lahko kuriš tudi navadna drva če odmontiram gorilec.
Objave: 342
Teme: 14
Ocena:
0
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.vrecek-agro.si/image.ashx?id=1390080">http://www.vrecek-agro.si/image.ashx?id=1390080</a><!-- m -->
V bistvu ni peletna specialka. Za kurjenje z drvmi ni treba odmontirati gorilca.
Objave: 1357
Teme: 32
Ocena:
-58
Imam viadrusko VHU26 in njihov peletni gorilec in zaenkrat dela OK. glede na prostornino bi ti moral vzeti malo večjo. Pol ure rabiš za demontažo in "gas mici" na drva, meni to špila. Sedaj kurim pelete ko bo mraz pa bukova drva ki so zakon za ogrevanje.
Ocena:
0
Zamot, daj povej kaj za boga pa maš pol ure za počet da odmontiraš gorilec. Jaz svojega pustim kar gor, in če je kakšna šara za pokurit zmečem noter vžgem z gorilcem in to je to.
Je pa treba pazit da mi vse skupaj ne pobegne preko dovoljene temperature, če ni odjema. Se se že navadil, gorilec naštimam da peč segreje do max 55 stopinj in se drva vžgejo naprej pa lafajo drva (če se mi da). Ko temperatura v peči spet pade na 55 stopinj, ko drva pogorijo in jih ne doložim pa šibajo peleti naprej, tako da je v hiši skozi toplo.
Ocena:
1
okvals, v kakšni peči kuriš to?
Ocena:
0
Ja saj če startaš z nule da se kotel in sistem ogreje na 55 (rosišče), pa tudi ne traja 2 minuti ampak realno nekje 15 minut. V tem času pa ko plamen buta ob drva in obenem greje peč se pa mora tudi poznati pri samem vžigu le teh, kaj meniš.
Ja tudi poljubno se da metati polena v peč. Greš na čik pa ga vržeš notri in to je to, če pa ne greš ali te ni doma pa ko drva pogorijo se vžge peletnik. Čista kmetavzarska logika in nič drugega. Paziri je potrebno le da je odjem da ti peč ne pride preko 100 (pri meni ker nimam zalogovnika). Apak se sčasoma naučiš in ni ne katrana niti pregrevanja.
Objave: 618
Teme: 5
Ocena:
5
Pa pri metanju polen v isto kurišče kot se kurijo peleti je potrebno tudi večkrat čistiti kotel, ker drva dajo še več pepela in škoda da potem ko gorijo peleti gre več toplote v dimni, ker je kotel bol zapacan. Videl lansko zimo kako so metal v kotel tako, ko je bilo pa mrzlo pa ni mogel ogret, ker g niso očistli siromak je bil pa čist zasajen in poln pepela. Sam je pa res, da so prej kurili na olje in ni mel noben pojma o biomasi.