Ravno nabavil armaflex XG, za 8 m 35-tke in 8 m 22-tke + lepilo in 15m samolepilnega traku sem dal 38€, đabe... debelina 19...Čez vikend pa veselo na delo
dkulcar Napisal:Izolacijo v vogalih bom rezal pod kotom 45°C in skupaj lepil.
Lepiti imam namen z neostikom, ampak nisem prepričan, če bo vredu.
Debelina 25mm in več je samo po naročilo v kolutih. Gledal pa sem Armaflex XG. Po mojem bo dovolj za prenos max. 86°C vode po ceveh do zalogovnika.
Tiste stopinje kota, pod katerim boš rezal, verjetno ne bodo Celzijeve. ;-) Pa poskusi narediti kak vogal z rezanjem pod kotom 22,5°. Ti zna biti bolj všeč. In zakaj ne bi lepil z njihovim lepilom?
Ne vem, no, po njihovi uradni dokumentaciji na [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")armacellunichr("46")com/WWW/armacell/ACwwwAttachunichr("46")nsf/ansFiles/PDS_Range_ArmaflexXG_SIunichr("46")pdf/$File/PDS_Range_ArmaflexXG_SIunichr("46")pdf[/url] naj ta debelina sploh ne bi obstajala v kolutih. V kolutih bi naj imeli le izolacijo z debelino stene 6, 9 in 13 mm pa še to le za cevi premera največ 28 mm. Si prepričan, da je s tvojim trgovcem vse v redu?
Za vodo bo pa Armaflex XG gotovo v redu. Vzdrži temperature od -50 °C do 110 °C.
marisol28 Napisal:Ravno nabavil armaflex XG, za 8 m 35-tke in 8 m 22-tke + lepilo in 15m samolepilnega traku sem dal 38€, đabe... debelina 19...Čez vikend pa veselo na delo :)
A je važno s čim lepiš ? Jaz sem lepil kar s pištolo za vroče lepljenje. Cevi pa so Plamaflex, ki jih tukaj nihče ne omenja. Ene so s plastično zadrgo, druge brez. Pač v najbližji zadrugi niso imeli drugega na zalogi. A so slabše od Armaflex ?
V moji je tudi Plamaflex, sicer v dvojni debelini, razen kolen, lepilo za njih neostik in drži... osebno mi je bilo lažje delati z zadrgo in tudi drži čisto vredu, barva je sicer stvar okusa... (Armaflex se sicer da tudi pobarvati)... žal mi je pri drugem sloju zmanjkal kakšen milimeter, tako da sem si moral pomagati z vezicami...
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.izoterm-plama.si/si/proizvodni-program/Toplotne-in-zvocne-izolacije/PLAMAFLEX-cevne-izolacije/karakteristike-PLAMAFLEX-cevi">http://www.izoterm-plama.si/si/proizvod ... AFLEX-cevi</a><!-- m -->
casar Napisal:Tiste stopinje kota, pod katerim boš rezal, verjetno ne bodo Celzijeve. ;-) Pa poskusi narediti kak vogal z rezanjem pod kotom 22,5°. Ti zna biti bolj všeč. In zakaj ne bi lepil z njihovim lepilom?
Ups...sem se zatipkal...najbrž res ne bodo Celziji....
Bom poskusil 22,5° bo sigurno lepše!
Neostik imam doma.
casar Napisal:Ne vem, no, po njihovi uradni dokumentaciji na [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")armacellunichr("46")com/WWW/armacell/ACwwwAttachunichr("46")nsf/ansFiles/PDS_Range_ArmaflexXG_SIunichr("46")pdf/$File/PDS_Range_ArmaflexXG_SIunichr("46")pdf[/url] naj ta debelina sploh ne bi obstajala v kolutih. V kolutih bi naj imeli le izolacijo z debelino stene 6, 9 in 13 mm pa še to le za cevi premera največ 28 mm. Si prepričan, da je s tvojim trgovcem vse v redu?
Zgleda sem narobe razumel...25mm armaflex je možno kupiti minimalno 24 m v kartonu, kar sem si predstavljal, ta je to potem v koluti....ampak najbrž ni :oops:
Bom kar tukaj vprašal. A se da kje kupit kakšne "nastavke"/ pripomočke za točno rezanje pod kotom 45 in 22.5°? Zadevo si predstavljam tako, da bi cev porinil v nastavek, nastavek bi imel pa na robovih zaraze pod določenimi koti. Sicer sem se igral tudi brez tega vendar je precej zamudno in ne preveč natančno. Če drugega ne si bom sam naredil en "gadget" za lastno uporabo .
V vsaki baubau trgovini imaš takšne zadeve.... ponavadi plastične.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.virles.si/tehnika-in-tehnologija/delovna-orodja-in-pribori/jeralnica-vls">http://www.virles.si/tehnika-in-tehnolo ... alnica-vls</a><!-- m -->
Lepo, da se skuša zmanjšati izgube, ampak .....
Imam "normalno" izolirane cevi, ventili, razdelilci, tipala, .... niso pokriti.
Rezultat pa je bil ta, da je kurilnica bila vedno preveč topla. To je bilo dokler sem kuril na ELKo.
Odkar imam TČ, je kurilnica hladna!
Torej je prispevek izgub instalacij zanemarljiv napram peči in dimniku.
Zato menim, da pretiravanje z izolacijami instalacij ni smiselno.
Se ne obremenjujem s tem .... Kar vremenska regulacija odloči taka temperatura pač je.
Trenutno seveda nizka, saj prave zime še ni.
Poanta je v tem, da je delež izgub v detajlih (kolena, ventili, nosilci, .......) premajhen, da bi prišparal nek pomemben znesek. Kurilnica pa je itak znotraj izolacijskega ovoja hiše. Torej toplota ostaja v hiši. Če imaš zalogovnik, pa je ta itak največji "zgubar". Zato ga nekateri oblačijo v dodatne izolacije
Če gre za princip, pač to počneš ne glede na potreben trud in denar!
Seveda je upravičenost do dodatnih izolacij v hladnih kurilnicah izven objekta nekaj drugega.
Tudi jaz sem imel problem s temperaturo v kurilnici.Ko sem šel na TČ se je temperatura dvižnega voda spustila z 60 na 35 stopinj.V kurilnici ,kjer imam delovno garderobo je postalo prehladno,zato sem na ceveh za ogrevanje pometal izolacijo dol.Pustil sem jo le na ceveh za sanitarno toplo vodo.
Zato je bilo moje vprašanje na mestu. Večja kot je temperaturna razlika med okolico in cevmi več bo izgub in prav je da se cevi izolirajo če ne potrebujemo toplega prostora in prav je da jih ne če ga potrebujemo.
Je pa površina cevi v neki kotlovnici lahko enaka ali večja površini radiatorja s katerim ogrevaš konkreten prostor.... tako da vsak po svoji pameti in zmožnostih.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.