Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Agregat mora imeti moč motorja enkrat več kot agregat.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Pri tč se jaz ne bi hecal z agregatom brez AVR.
Tisti ki piše da 9,5ps motor agregata spravi od sebe 7,5 kw mi seveda ne verjamem. Ker motor ki ima 9,5PS ne more od sebe spraviti 10+PS. Vsaj do sedaj so imeli motorji izgube in ne pribitke.
Ta inštalacija če hočeš dobro ne bo poceni. Če že hočeš šparat potem kupi najšvohnejši agregat ki še požene TČ. Kakšen je zagonski tok TČ ne vem. Skrinje, hladilniki imajo baje lahko tudi do 8x večjega od nazivne moči. Tako da bodi pozoren na to. Mogoče bi bilo dobro dobiti agregat na test in se potem odločiš za nakup. Ali pa da nekako zmeriš zagonski tok TČ.
Ko bo enkrat TČ delala boš najbrž brez problema počasi priklapljal svohnejše porabnike (skrinje, luči, Tv....)
Objave: 150
Teme: 24
Ocena:
-5
Po malo hitrem pregledu po netu se spogledujem z agregati Lombardini ali Moller, tudi Yanmar sem našel. Ne vem pa če se za temi markami skrivajo kitajci. Verjetno se bo dalo najti 7,5 KW agregat z 10 KS motorjem in pripadajočo osnovno elekroniko.
Zanima me dodatna elektronika za avtomatski zagon in preklope. O kakšnem cenovnem razredu se pa tu pogovarjamo. Verjetno v vrednosti še enega agregata, ali se pač motim.
Ja bohinc, glede nafte ali bencina imaš čisto prav in zelo si me pokolebal in sem spet na začetku. Hvala za tehtno pripombo. Nekje v prihodnsti nameravam vkopati pod dvorišče še dve garaži in takrat bi poleg v zemlji z dobrim zračenjem izdelal še prostor za agregat in takrat bi bil diesel dober, sedaj pa ne. Že gledam bencin.
Hvala in lep pozdrav
PS: Ali mi kdo lahko razloži, kako na tem forumu importirate različne linke.
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Pravzaprav je moč motorja "nepomemben podatek". Ti kupuješ agregat, ki ti mora na izhodu dati toliko in toliko KVA (in ne KW). Če je prešvoh motor, potem je to nateg, saj agregat ne da od sebe nazivne moči
Ocena:
1
Kako lahko gledaš samo moč agregata ,to nima nobenega smisla.
Ta ima kao 7kw ,motor pa 6,5hp.
So ga nabavili ,da bi gnal TČ 11kw ,ostalo je samo pri poskusu.
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Če kupuješ resen agregat, potem to ni nateg iz bolhe, kjer ti prodajo Lamborginija z motorjem od fičkota!
@jani65
Že v osnovi zgrešeno!
Agregat se kupuje po KVA in ne po KW.
Kot drugo če kupuješ "čunga lunga" zadeve ti lahko napišejo da ima motor tudi dvojno moč, kot je resnična. Za sigurno kupiš agregat priznanega proizvajalca, potem pa se ne sprašuješ koliko je močen motor.
Če pa se odločaš za "čunga lunga", potem preveri pri nekomu, ki ga ima, če da res od sebe, tisto kar piše, ne pa da verjameš napisanemu.
Spomnimo se v temi z inerterji, ko na kilowatni inverter ni bilo mogoče prikoliti 4x100W žarnice (seveda "čunga lunga")
Objave: 5075
Teme: 13
Ocena:
-13
Nenazadnje... tudi teža pove svoje.
Mene zanima torej bolj tehnično reči od agregata dalje (če kupimo enga ''navadnega'')
Lp
Ocena:
1
In kje je ta podatek ,ki kaže maxsimum.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.honda-as.com/power_equipment/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=88&virtuemart_category_id=52&Itemid=123&lang=sl">http://www.honda-as.com/power_equipment ... 23&lang=sl</a><!-- m -->
Ocena:
-5
Ja vem, začel sem skakati sem ter tja. Jasno mi je da gledam agregat po KVA, vendar ker sem imel v ospredju kaj mora poganjati sem skočil kar na KW. Tudi logično mi je, da je za malo denarja tudi malo muzike. Hvala za vaša mnenja in koristne nasvete, ki mi bodo vsekakor pomagali pri odločitvi.
Objave: 262
Teme: 37
Ocena:
0
Nimam TČ, pa vprašam - glede na zadnji odstavek - ali bi v tem primeru gretje z el. grelci bilo primerno samo za sanitarno vodo ali je kakšna možnost tudi za gretje v zalogovniku (če ga pač TČ ima).
Ocena:
-5
Bohinc. Kar ne morem verjeti, da bi za ta denar lahko dobil nov agregat, teh karakteristik in da bi še delal