Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Potem so dobri peleti ,kaj lahko zaupaš kateri.
Objave: 184
Teme: 43
Ocena:
0
Man lahko še napišeš katero peč imaš in kake pelete uporabljaš
Objave: 75
Teme: 4
Ocena:
0
imam peč feroterm 40 kw kurim pa pelete po 180 eur na tono samo nebi po forumu razlagal katere ker so pri posrednikih z maržo po cca 275 eur.prvo sezono sem jih kuro po 165 eur tako da sem si investicijo povrnil v enem letu.lani kuril viševica pripeljani direkt z firme.
Objave: 699
Teme: 12
Ocena:
0
No tako, zadel si bistvo vsega. V SLO je pač tako, da so marže prevelike in me ne bo nihče "lupil" pa če se na glavo postavi z raznimi "din plusi" pa "beli peleti" pa ne vem kaj še. Tudi sam se grejem po tej ceni, porabim pa cca 5 ton.
Zato avtorju prispevka kupi najcenejšo peč in ne nasedaj prikritim reklamam na foromu, razen če imaš veliko denaraja za v dimnik.
Pa še nekaj, v gozdovih še vedno leži tisoče kubikov lesa po žledolomu, pa se nam "Slovencelnem" ne splača delat, hrvatu, bosancu avstrijcu italjanu pa. Še ni krize vidim.
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
xavi, se povsem (100%!) strinjam s teboj,
okvals, bodi zadovoljen, če ti taka kombinacija deluje, veliki večini pa zadeve optimalno ne delujejo. Zakaj stare kombinirane peči niso optimalne, prosim preberi moj post še enkrat (nabiranje pepela!).
lp. K.
Ocena:
0
Te ne razumem glede pepela. Če misliš pepel v gorilcu imam to jaz rešeno tako, da se gorilec samodejno čisti s pomočjo kompresorja. Če misliš pa peč, tukaj pa nimam drugega dela kot potegn ven predal z pepelom, ter malo z omelom omesti peč. In to je to pri meni.
lp
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Okvals,
za dosego prej napisanega izkoristka sem na prvo pregrado postavil turbolator. Na vseh pregradah in v turbolatorju se nabere približno tretjino toliko napihanega pepela, kot v spodnji posodi. Pa moj gorilnik ne izpihava s kompresorjem. Nabere se zgolj leteči pepel. Kam gre pri tebi? Si že meril temperaturo dimnih plinov pri zasvinjani peči? Gre pri izpihavanju gorilnika pepel v dimnik? Aja, peleti: najdražji od Peletiekspres...
Mislim, da gre pri vsej zadevi le za to, da dva nista z enakimi rezultati enako zadovoljna.
lp. K.
Ocena:
0
Temperaturo dimnih plinov, ja jo vsekozi skoraj vsak dan gledam, to pa mi kaže termometer na izhodu v dimnik. Rezultat: pri delovanju gorilca na moči 22 kw je TMP 130 - 160 stopinj. V kolikor mi je TMP naraste preko 180 je to zame znak da je potrebno čiščenje peči, kar pa je v dosedanji praksi pomenilo dvakrat mesečno dela po 10 minut.
Tiste pelete ki si jih omenil naj pa kar majo, jaz se s tem ne ukvarjam, živim od drugih stvari.
Lp
Objave: 319
Teme: 0
Ocena:
0
Kadotr,
Malo pazi na svoje izjave da se serviserji učimo na gorilnikih pri strankah!
Poprodajna podpora je res da u kurcu. Navodila gorilnika ti je pa priskrbel uvoznik preko katerega je gorilnik prišel do tebe, če niso original jih zahtevaj pri uvozniku.
Si zahteval od uvoznika avta navodila kak se nastavi motor na tvojem avtu da si prilagodiš zgorevanje v motorju??? Verjetno z razlogom ni tega napisanega ker potem bi z poceni gorilniki blo še večje sranje na tržišču kot je!
Zakaj crkujejo gorilne sklede in gorilne cevi? Odgovor: zaradi slabega čiščenja in zaradi slabe kvalitete pelet, kar na koncu pomeni težave z gorilnikom.
Servisiram nemalo gorilnikov in sistemov na pelete vendar z poceni gorilnik so tudi največji problemi ker si stranke dosti dovolijo in ne poslušajo priporočil serviserja. Zakaj lahko stranka kateri sem zmontiral Centrometal gorilnik uporablja kvalitetne pelete in nima težav in niti se ne trudi posegat v nastavitve zgorevanja. In zakaj ravno nekdo ki kupi Ferrolija kupi poceni pelete kateri majo velik ostanek pepela in nastaja žlindra.
Veš kaj bi blo v obratni situaciji pri teh dve gorilnikih? Ferroli firma ob uničeni gorilni skledi pogledala čez prste in bi dobil drugo. Pri Centrometalu v kolikor so znaki slabe kvalitete peletov ki kasneje privedejo do deformacije gorilne sklede jo pa preprosto lahko plačaš ker se garancija ne prizna. Oboji v tem primeru uporabljajo visokotemperaturni inox za zgorevalne komore in sklečke!
Še to v življenju še nisem nobenega gorilnika rabo pilit ali kar koli predelovat zato da bi peleti leteli v gorilnik.
Objave: 678
Teme: 1
Ocena:
3
Kako lahko na tem forumu nekdo hvali svoj kotel na katerega je zmontiral gorilec in zagovarja in svetuje nekomu, da je to zanj najboljša kombinacija in, da lahko kuri vse žive pelete.
To je tako, kot, da bi z voza izpregel konje in na voz zmontiral motor od fičota sedaj se pa pelji!
za primerjavo bom opisal sosedov kotel Buderus in na njega zmontiran peletni gorilec in svoj kotel Biodom.
1. KO sosed kuri z svojim kotlom se mu zelo kadi iz dimnika, porabo peletov ima za 20% večjo in ostanek pepela ima več kot 1%, čiščenje kotla vsak teden.
2. Moj kotel Biodom kurim pelete A1 klasa, dima skoraj ni opaziti, ostanek pepela pod 0,5%, kotel čistim 1X mesečno.
Potrebno je gledati še en zelo pomemben vidik emisije, ki jih z kurjenjem spuščamo v zrak od dima do prašnih delcev. V tujini se tega veliko bolj zavedajo in so bolj osveščeni kot pri nas, pri nas je važno, da dobimo najcenejši šrot saj ni važno moja peč vse požre in ko jebe soseda in okolico.
Zavedati se je treba, da nismo sami na selu in okoli nas živijo ljudje, ki bi radi živeli v čistem okolju, ne pa udihavamo prah in svinjarijo, ki jo proizvajajo takoimenovane super Buderus peči na gorilec in v njej kurijo vse živo kar jim pride pod roke!
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Ima kdo podatek koliko pepela je od 5t peletov A1.