PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Pred nakupom/izdelavo kamina

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sem pred nakupom/izdelavo notranjega kamina.

Ker res nimam pojma na kaj je treba bit pozoren sprašujem tu. Kakšne vrste obstajajo? Rabil bi nekaj za normalno ceno, da morda tudi ogreje prostor, a prvenstveno želim občutit privlačnost ognja (prasketanje, vonj Smile ).

Hvala za pomoč Smile
Jaz sem se najvec naucil pri IMAG iz Brezovice, ceprav potem nisem tam kupil, ker so bili prevec zasedeni.
Sicer pa poisci po www pri pecarjih in pobrskaj po tem forumu, je veliko izkusenj nanizanih.

Glede tvojega namena sem sicer skepticen...kamin samo za romantiko :-D
Prasketanje: torej odprt kamin? Pa ves, da je za to primerna samo breza?
Bo kamin zaprt? Potrebujes zunanji dovod zraka v kurisce.
Aja, pa ne pozabi na CO alarm.

Za kaj vec nasvetov pa bi moral napisati vec podatkov.
Za začetek bi moral ugotovit, kakšen kamin sploh želiš. Je to prostostoječi, vgradni, kotni, z ravnim steklom, izbočenim, razvodom toplega zraka itd. To je odvisno od same lokacije postavitve, višine oz. vrste dimne tuljave itd.
Če že imaš kamin, potem je njegov prvi namen ogrevanje. V nasprotnem primeru kupiš okrasnega električnega ali si gorenje ognja posnameš na DVD in gledaš po televiziji.
Pa prasketanje v surround tehniki :-D
Haha, tržna niša!
Top shop, pa prodat idejo.
Jaz sem ga tudi pred kratkim kupil....po zacetnih tezavah in lovljenju samega sebe okoli kamina, sem z njim vsak dan bolj zadovoljen. Sem bil tudi sam v Imagu in so zelo prijazni in ustrezljivi....sem bil ze preprican, da ga bom pri njih vzel, vendar sem potem kupil pri Kocevarju iz Sempetra..tam so imeli kamin za katerega sem takoj rekel, da bi ga imel (izpolnjeval je vse pogoje in zelje).....oni so tudi ql....vse je potekalo brez tezav....sedaj mi pa ze vec kot en mesec nosijo resetke;( ampak ok bojo ze....niso bistvenega pomenaWink
Drugace je pa cist odvisno kaksen je tvoj nacin zivljenja in kako bos kamin uporabljal....rabis nekaj, da ti hitro segreje ko prides ob 17h iz sluzbe ali rabis nekaj, da ti drzi toploto vecino dneva samo se ogreva dalj casa.....eno je kaminski vlozek, drugo je kamin na pecnice.....eno ti hitro ogreje in hitro ohladi, drugo pocas ogreva, pocas ohlaja....cist odvisno kaj rabis in kaj teb pase....
Racunaj se na dimnik, ce ga se nimas + zunanji dovod zraka....to je investicija,ki te pride par tisoc €....glede na to, da das kamin notri in ga imas potem za zmeraj....dodatnega tisocaka ti ne sme bit zal.....mora ti pa kot prvo ogreti prostor.....potem pa sele ostalo....razno prasketanje, vonj, lepota....to so malenkosti katere nimajo velke teze.

Poslano z A0001Wink
Iskanje po temi