Objave: 5372
Teme: 32
Ocena:
0
Seveda. Enostavno probajte enkrat, pa boste videli kako hitro vam dvigne temperaturo. Će bo za vašo peč prepočasi, se pač vrnete na stari sistem.
Objave: 422
Teme: 7
Ocena:
0
... in ob istih časovnih intervalih po začetku kurjenja (odgorevanje, pregorevanje) opazujte dimnik in sporočite razliko.
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Zanimivo.
Jaz sicer kurim tako, da dam v peč dobro tretjino butarce in vmes porinem eno kocko.
Odprem dimniško loputo in dovod zunanjega zraka, prižgem kocko... in dam gor še par vej, premera recimo 5-7cm.
Ko iz tega nastane žerjavica, dam gor konkretno poleno, zaprem dimniško loputo, zunanji zrak nekako na polovico in to je to.... potem pa dodajam polena na žerjavico in z loputo zunanjega zraka uravnavam hitrost gorenja.
No, naslednjič vsekakor poskusim od zgoraj navzdol, ker mi to prihrani tistih 10 minut, ko ni treba čakati, da nastane žerjavica.
Objave: 5372
Teme: 32
Ocena:
0
Točno tako, tu imaš v bistvu polno polnjenje in si frej za par ur.
Objave: 1154
Teme: 178
Ocena:
0
Davno nazaj (25 let), ko smo v centralni kurili še premog, smo vedno kurili od zgoraj navzdol. Najprej si peč nafilal s premogom in na vrhu zakuril. Potem je ta premog lepo zgoreval.
Na koncu je ostalo ogromno pepela in se je po celem naselju valil tipičen vonj. Če to še kje zavoham mi sicer ne diši, nastane pa malce nostalgije po starih, lepih časih...
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
hehe... pa bi opazil, če ne bi jaz vprašanje postavil? :twisted:
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
No, bergi je bil škrt s soncem, tako da sem sonce naredil v peči in tako po pol leta in 4 dneh odprl kurilno sezono.
Zdaj pa da vidimo koliko ur bo peč letos gorela.
Objave: 103
Teme: 13
Ocena:
0
Tudi pri nas smo včeraj začeli s kurjenjem kamina saj je temperatura padla na 20 stopinj. Kljub dobri izolaciji se pošteno pozna manko oken na jug saj se hiša zelo hitro ohladi.
Objave: 1601
Teme: 160
Ocena:
0
kje za hudiča mate vi lahko 23 ali pa 22,5 stopinj v bajti. :twisted:
Kje pa živite. Vincenta jaz sem par km od tebe pa mam 21,5 v bajti max.
Pa ni prav slabo izolirana.
Sicer sem včeraj za 3urce zakuril kamin da se je spodaj segrelo na 22,5 več pa ne.
mogoče se montažna prej segreje. al mamo mi tko potratno bajto :?:
Nam vegetira objekt že 14 dni na 21,5 +- kako decimalko.
Objave: 2451
Teme: 3
Ocena:
0
Lani nisem smela prižgati talnega, ker je bilo 24. Letos bomo videli. S štedilnikom v kuhinji, do 22.
Objave: 1601
Teme: 160
Ocena:
0
Ti nimaš masivno hišo?...les če se ne motim?