24.10.2014 ob 09:19
Saj bo pri njemu tudi dovolj, ko bo zadeva stemperirana.
JaBK Napisal:Mi imamo notri še vedno 25 stopinj in mi do danes, ko sem videla to teme pa še dve, da se kurilna sezona počasi začenja ni na misel prišlo, da bi karkoli vklapljala. potem pa eden tam gori pravi, da je pri talnem treba vremensko napoved gledat. Dajete mi povedat koliko "zamika" ima talno preden res greje. Da me ne bo na koncu 3 dni zeblo...
Berghaus Napisal:Jaz sem strogo Jabku odgovarjal.Aha ok, se opavičujem. Sonček si poslal za četrt ure, sedaj pa spet... :oops:
Ni ni sončka, naša parcela je že konkretno v senci, do konca februarja.
Fantocci Napisal:JaBK Napisal:Mi imamo notri še vedno 25 stopinj in mi do danes, ko sem videla to teme pa še dve, da se kurilna sezona počasi začenja ni na misel prišlo, da bi karkoli vklapljala. potem pa eden tam gori pravi, da je pri talnem treba vremensko napoved gledat. Dajete mi povedat koliko "zamika" ima talno preden res greje. Da me ne bo na koncu 3 dni zeblo...
Vi ste se precej na hitro vselili če se ne motim, kako vam kaj vlaga kaže? Temperatura je odlična (pasivna in zatesnjena hiša očitno dobro opravlja nalogo, rekuperator tudi)
sassapo Napisal:28°C ogret dvižni vod mora pri dobro izolirani hiši in dobro izvedenem talnem ogrevanju zagotavljat notranjo temperaturo vsaj 24°C. Pri njemu nekaj ne štima s hišo, rekuperacijo, (če je) ali pa z odprtimi okni čaka na pomlad :lol:
Rekuperacijo zaženemo 2 krat dnevno za 2 uri, da prezračimo celotno hišo in je s tem dovolj svežega zraka ko pridemo popoldan domov.
GalloLight Napisal:Pobrskaj navodila za uporabo ali poišči filmček na yt.
Podatke imaš med informacijami, dvigni si nivo dostopa da boš kot installer,
tako vidiš več podatkov.
30 cm stiroporja - to je verjetno strešna izolacija?
Na steni redki dajo čez 25 cm.
Ob taki izolaciji, kako da ste tako podhladili hišo.
Pri nas je še zmeraj 24,5-25,5 stopinje, brez kurjave.