PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Povišanje dimnika

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Naš dimnik za centralno se konča blizu balkona in nižje od slemena, zato se mi pozimi na balkonski ograji nabira umazanija. Pa sem prišel na idejo, da bi dimnik za kaka dva metra in pol povišal z inox cevjo, da bi dim in saje veter odnesel stran. Dimnik je zidan s tuljavami (ne vem katere, ker je star cca 30 let), fi tuljave je 20, kurimo les.

Zdaj me pa zanima, če ima kdo izkušnje, koliko taka reč stane in kdo bi to kvalitetno izvedel v okolici Ljubljane, na Vrhniki. Rad bi neko normalno dobro zadevo za normalen denar.

Hvala za pomoč.
100% Karodi Sevnica. Pridejo zastonj na ogled in naredijo v nulo.
Andrej, poleg povišanja dimnika preveri možnosti izboljšave peči, da dosežeš boljše izgorevanje. Posledično manj saj in dima. Predstavi sistem (slike!), morda dobiš dober nasvet.
giovanotti hvala za predlog, ampak trentno ne bi rad investiral v samo peč, ker imamo dokaj ugodno staro peč na lesne brikete in se grejemo precej ugodno. Dim tako ni problem, problem je samo njegova lokacija oz. nadmorska višina.

Sem poklical v Karodi in se zdijo dokaj v redu, ampak so malo daleč od Vrhnike. Tako da če ima še kdo kako idejo, naj jo le pove.
In kaj pol, če so iz Sevnice... Saj pridejo zastonj na ogled in naredijo. Ne vem, v čem je problem.
Imaš pa enega v Logatcu (Klin dimniki), Brodar (Brezovica), Diminox (Ljubljana), Ferros (Medvode).

LP
Iskanje po temi