6.10.2014 ob 02:38
Evo pa sem tudi jaz se končno odločil (ob pomoči in predlogih tu na forumu) in kupil kaminski vložek in sicer Kratki Zibi: [url]httpunichr("58")//kratkiunichr("46")com/pl/produkt/wklad-kominkowy-zibi-12_zibi[/url]
Nabavil v Ths v Mariboru s sejemskim popustom. Ker pridejo postavit dimnik (troslojni) me seveda počasi zanimajo stvari, ki se tičejo obzidave kamina.
1.) Koliko cm od stene odmaknit kamin, je 10cm dovolj/preveč? Koliko pustit ob strani kamina?
2.) Zidal bom do kurišča s siporeksom, potem naprej s polno opeko(šamotna je kr dost dražja), katero lepilo uporabit za zidat in kaj za zaključni sloj, da ne bo pokalo? Se da na koncu tudi mrežica?
3.) Na stropu so knauf plošče, na delu kjer bo pozidan kamin do stropa in dimnik moram dati ognjevarno knauf ploščo ali je klasična ok?
4.) Ker ima kamin priklop za dovod zunanjega zraka me zanima, ker mi je v trgovini prodajalec dejal ko sva se pogovarjala o obzidavi, da če ima kamin direkten priklop cevi za zunanji zrak, da ne rabim spodaj rešetke, samo na vrhu?! Bo to držalo, meni se vseeno zdi smiselno dati jo tudi spodaj, ker nekako mora krožit zrak, če ni potrebno toliko bolje, da ne vleče zraka iz sobe
Spodaj gre načeloma malce manjša kot navrhu?
5.) Kamin nima pepelnika, pa me zanima kako je potem s pepelom, ki ostaja v vložku, je potrebno za vsakič ko končam kurjenje, torej preden zakurim na novo posesati tisti pepel, gospod je sicer trdil, da ga ne bo veliko, ker je velik izkoristek in je kamin primeren tudi za pasivne gradnje(menda edini od kratki), princip na sliki: [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")norvegukaminiunichr("46")lv/image/cache/data/zibi/kaminikratkikaminakurtuvezibibs-650x650unichr("46")jpg[/url]
Bom pa vse dokumentiral in postnil tu, da boste lahko še slike malo pokomentirali
Hvala vnaprej za pomoč in lep pozdrav
Nabavil v Ths v Mariboru s sejemskim popustom. Ker pridejo postavit dimnik (troslojni) me seveda počasi zanimajo stvari, ki se tičejo obzidave kamina.
1.) Koliko cm od stene odmaknit kamin, je 10cm dovolj/preveč? Koliko pustit ob strani kamina?
2.) Zidal bom do kurišča s siporeksom, potem naprej s polno opeko(šamotna je kr dost dražja), katero lepilo uporabit za zidat in kaj za zaključni sloj, da ne bo pokalo? Se da na koncu tudi mrežica?
3.) Na stropu so knauf plošče, na delu kjer bo pozidan kamin do stropa in dimnik moram dati ognjevarno knauf ploščo ali je klasična ok?
4.) Ker ima kamin priklop za dovod zunanjega zraka me zanima, ker mi je v trgovini prodajalec dejal ko sva se pogovarjala o obzidavi, da če ima kamin direkten priklop cevi za zunanji zrak, da ne rabim spodaj rešetke, samo na vrhu?! Bo to držalo, meni se vseeno zdi smiselno dati jo tudi spodaj, ker nekako mora krožit zrak, če ni potrebno toliko bolje, da ne vleče zraka iz sobe
Spodaj gre načeloma malce manjša kot navrhu?5.) Kamin nima pepelnika, pa me zanima kako je potem s pepelom, ki ostaja v vložku, je potrebno za vsakič ko končam kurjenje, torej preden zakurim na novo posesati tisti pepel, gospod je sicer trdil, da ga ne bo veliko, ker je velik izkoristek in je kamin primeren tudi za pasivne gradnje(menda edini od kratki), princip na sliki: [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")norvegukaminiunichr("46")lv/image/cache/data/zibi/kaminikratkikaminakurtuvezibibs-650x650unichr("46")jpg[/url]
Bom pa vse dokumentiral in postnil tu, da boste lahko še slike malo pokomentirali

Hvala vnaprej za pomoč in lep pozdrav