PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Toshiba Estia - krmiljenje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ali za dokaj identičen znesek (same TČ, montaža je odvisna....) je moč kupiti domač proizvod, boljših karakteristik, ki omogoča tudi pregled dogajanja, ter nastavitev prek spleta (serijsko). Nima zgolj inverterskega delovanja. Talno je že dober ''zalogovnik'', hidrobox ga niti ne pogojuje več; vremensko vodenje pa uravnava potrebo po DV vode , lahko v navezi sobnega termostata.
Poldi vem kaj pišem.... (po pisanju sodeč- že pred delovanjem tvoje TČ, dvomim v zapis, da te ne bo dosti zanimalo delovanje..., ''stvar'' nekatere vleče...), ni mi prioriteta zadnja beseda....,mi je pa všeč, ko se po dolgih letih istih reklam na forumu ....dobi vsaj Gorenje!
Lp
Bohinjc pusti Estio in drži se Termotehnike, ker pojma nimaš! Tudi S tvojo zadnjo pogruntavščino sem lansko leto poizkušal, pa so vsi senzorji pocrkali. Baje so bili kitajski proizvod. Sem potem imel s tistima napravama več problemov, kot z vsemi ostalimi skupaj. Ti sicer pisariš kar te je volja in kar ti slučajno pade na pamet, da le pariraš. Nisi pa se ukvarjal nikoli ne s servisom, ne z montažami in tudi ne s problemi. Zato sigurno o vsemu vedno največ veš.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Repliciral sem na podane info. glede bogokletstva, kot cen naprav.
Večkrat sem že podal, ter še enkrat , kar nekaj Vas podaja glede cen :
Marsikatera evropska TČ, precej skandinavskih po ceni parira ali je celo cenejša od tu par stalno propagiranih. Zmagajo pa itak kitajke.
S tem, da lahko ponujajo v ceni več. Odločitev je na kupcu.
Ko pa ni moč oporekat ceni ali ponudbi, pa je čas za pljuvanje po izdelkih...
Citat: S tvojo zadnjo pogruntavščino
Moje pogruntavščine ni, ne montiram, niti ne sestavljam naprav. S tem, da sam nisem nikoli pisal o kaki napravi ,da je zanič, le da so primerljive. Če pa ima kdo probleme razumevanja pa naj razčisti pri sebi.
Čudi me le skozi leta pisanj : TČ se ne kvarijo...., potem lahko prebiramo kako se (enemu vse, kar ni njegov prodajni program); čeprav se več let okoli novega leta ubada s ''svojimi''...
Ne vem največ, niti si to mislim, za razliko od nekaterih...
Citat:Baje
Lp
A si spet nekaj megle zapisal. Mene moti, ker se zapičiš in navajaš neke cene, ki z realnostjo nimajo popolnoma nobene zveze. Isto večina, ki se mečete v neke cene ne poznate osnovnih zakonitosti normalnega in ne črnega podjetništva v naši državi, zato je bolje, da se ne komentira in razglablja o tem. Kar se okvar tiče mi prosim pokažite eno Toshibino Estio, ki se je v teh letih ustavila zaradi tovarniških slabo vgrajenih delih. Je ni. Ali se je kadarkoli nadgrajevalo program delovanja? Ne, ker ni bilo potrebe, saj so jo 5 let testirali in izboljševali, da to več ni potrebno....Po drugi strani pa pri tisti, ki mi jo navajaš kot plod domačega znanja v eni sezoni menjam vse senzorje. Pa recimo program, ki se sproti spreminja, ker ni bilo časa za testiranje........Pa nisem nor, da bi se s tem ukvarjal. Tolerira se morda kaka sprememba v letu dveh ampak ne 5X na zimo, da te klienti že postrani gledajo. Zato prosim ne meči vse v en koš in posplošuj, kaj se kvari in kaj ne, če ne veš!
No in na koncu se pa poliješ z gnojnico, ko ugotoviš, da se lahko vsaka - tudi tvoja TČ pokvari.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Kje so zapisi okvar skandinavskih TČ na forumu? Jih ni (mogoče kak tvoj dizzlu). Njih cene (ne vseh, so pa...- uradnih!) tudi nižje estii, kak model Vailant ipd...in gotovo vse ''fred'', ker Ti ne prodajaš?
Kritiziraš domače, celo napišeš o okvari moje... , spregledaš pa zapis o servisiranju več let (tvoj podatek) ''tvojih'' okol novega leta, torej se polivaš z gnojnico?
Moje dve (7 in 4 leta) kljub domači proizvodnji delujeta BP, branje in razumevanje pa problem drugih, ki očitajoč meni, počno ...
Lp
Ali se ti nahajaš kje drugje? Tukaj je namreč govora nekaj okrog Toshibe Estie. Kar se drugih tiče vsega servisiranja skupaj ni bilo toliko kot pri po "tvoje in sassapotovih priporočljivih dveh pravih domačih TČ"
Citat: Pri evropskih pa bi bilo že bogokletno, da tega ne bi nudili za ceno, ki jo zanje plačaš.
Googl posreduje precej cen naprav, kot pripomočkov; iz različnih koncev izdelav, kot ponudnikov. Kak se celo ne sramuje zapisati uradno tistih , ki jih prodajaš (torej poziv tebi-enako, ne posplošuj) !
Tu je ''problem'' mojih replik (ter v par letih vas več ne skopča to :oops: Cry),če bi spustil cene....se ne bi niti oglasil (ali sprejmi ...)!
Seveda ''forum in večina publike(v temah o TČ)'' je na tvoji strani, zato ti prepuščam Tvoj- Vaš Idea prav!
Moderator pa , prosim lahko, vse moje prispevke briše.
Lepo nedeljo
O kateri moji ceni pa spet pišeš? Jih sploh poznaš? Veš sploh kaj pisariš? Sam kupujem in instaliram tudi evropske naprave zato te stvari poznam. Tebi se pa tudi sanja ne kaj je kaj, samo googlaš in to je to. Bolje bi bilo, da se še oglasil ne bi in bi tako samo sebe imel za norca.
Citat:Jih sploh poznaš?
Poznam, javno dostopne tistih, ki se jih ne sramujejo zapisati v naši domovini, kot izven. Tvojih javno dostopnih ni..., o njih niti ne pišem..., pač pa ti trdiš o nizkih Idea
In kolko sem falil pri uradni Estie? Saj sem lepo vprašal ,če se motim?
Torej, kdo se s koga dela norca? Tu odneham...
Lp
Citat:Tu odneham..
Dvomim .........
Jaz cenejše 11kW TČ kot Estie inštalirane (beri kurilnica na ključ + 300l bojler) in z 24 urnim dostopom pri morebitnih problemih nisem našel nikjer drugje kot pri Telmosu.

Sem gledal tudi druge TČ vendar je bila cena povsod višja. Trenutno poznam kar nekaj ljudi, ki se zanimajo za nakup TČ in vsem svetujem naj ko bodo dobili vse možne predračune na koncu pokličejo še Telmosa in kakor sem seznanjen je na koncu tudi on tisti, ki te naprave inštalira.

Je pa res, da ni vse v ceni, če imaš možnost svetovanja, ko rabiš nasvet (sam želim vedeti o delovanju TČ malo več kot običajen uporabnik, pa še malo včasih zakompliciram) pa tudi veliko pomeni da na mojstrovi strani ni tišna ali izgovori ampak uporaben nasvet.
+1
Da se vrnemo k webvmesniku.. oz lepši notranji enoti.. Obstaja dejanskoi kaj kar "govori jezik" sedajšnje notranje enote in je hkrati tudi web/remote controller z "polno funkcionalnostjo" ?
bohinc Napisal:Poldi vem kaj pišem.... (po pisanju sodeč- že pred delovanjem tvoje TČ, dvomim v zapis, da te ne bo dosti zanimalo delovanje..., ''stvar'' nekatere vleče...), ni mi prioriteta zadnja beseda....,mi je pa všeč, ko se po dolgih letih istih reklam na forumu ....dobi vsaj Gorenje!
Lp

Ok, mogoce v prvem mescu bi res dosti migal okoli tega, samo scasoma se clovek zasiti gledati eno te isto - predvidevam, da bo zadeva delala in razen mesecnega odcitka stevca se res ne mislim kaj dosti vec igrati s tem. Ajd ne recem, ce ne bi imel cesa drugega za pocet, samo cas se da zabijat tudi z drugimi stvarmi. Razen seveda v primeru, da bo hladno v hisi, potem bom pa znoru, hehe Smile
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Običajno tisti, ki se odločamo za "nove tehnologije" imamo tudi nekaj raziskovalne žilice in veliko mero radovednosti.
Zato v začetku preizkušamo razne nastavitve, dokler ne dosežemo tisto, kar za naše ogrevanje pomeni optimum. To pa pomeni da spremljamo dnevno porabo elektrike glede na zunanjo temperaturo. Ko je radovednost mimo, so odčitki le še občasni, dokler ne preidejo do mesečnih.
Je pa dobro imeti neko statistiko, saj je nesorazmerno večja poraba elektrike simptom, da je s TČ nekaj narobe.
No jaz sem sedaj v fazi mesečnih odčitkov elektrike, ki jih itak moram opraviti zaradi oddaje stanja dobavitelju EE.

PS: Števec porabe EE TČ je zaželen.
1 2 3 4 5
Iskanje po temi