PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Drva

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vseeno bolje zunaj, pokrita, ker so na prepihu.

Bom zmeril svoja bukova drva, me res zanima vlaznost (od marca zlozena pod kozolcem) in primerjal se z lanskimi (hrastovimi).
Za zunaj velja samo če so konkretno pokrita, z orenk napuščem.
Ja seveda morajo biti pokrita.
Če prav zastopim,potem s kakšnim ravlaževalcem zraka v prostoru,ne bi dosegel ničesar--tudi daljnoročno.Potreben je prepih,ter,da so drva nekje pod streho ali pokrita.Sonce tudi ni neki hud faktor...prepih to je to :-)

Bom pa danes v tem merilniku vlage,še baterije zamenjal--mogoče ga pa to mal matra.

Hvala za nasvete.
Dolgoročno ja, ko bo zunaj mraz in boste začeli kuriti. Takrat bo vlaga v prostoru precej padla. Vseeno pa ni smiselno drva kopičiti v bajti, že zaradi prostora. Pa še razni vijačniki se zbudijo na toplem in vam bodo drva začela "šumeti", prostor pa obletavati žuželčjad....
Z razvlažilcem se ne suši drv ker... porabiš več elektrike kot "prihraniš" s drvi...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Berghaus Napisal:Pa še razni vijačniki se zbudijo na toplem in vam bodo drva začela "šumeti", prostor pa obletavati žuželčjad....

Ja tole moram pa kar potrditi.Smo porabili kr nekaj PIPSov za te vijačnike :mrgreen:

No ja vsaka šola nekaj stane--par PIPSov :wink:
So tiste napravice ki jih pocen kupiš naprimer v Lidlu kar v redu za tovrten mrčes, je pa treba imeti okno na kip da ima ta golazen kam iti. Sprobano pri meni.
Po menjavi baterij v merilniku vlage,so drva zopet dobila prvotno vlago 10--15% :wink: :oops:
Verjetno,so bile stare baterije ravno na meji,da ni bilo opozorila za slabe baterije.

lp
Se mi je zdelo, ker da se drva naberejo toliko vlage, potem bi morala zadeva nekako "kondenzirati"
1 2 3 4
Iskanje po temi