PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kotel Centrometal

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na spletni strani Centrometala sem našel nove kotle BioSolid. Sicer ne piše da je sistem pirolize, a po konštrukciji, vsaj kolikor je videti iz tehničnih navodil, je blizu temu. Ima kdo tak kotel oziroma kakršne koli izkušnje. Za letošnjo sezono bo še sedanja kurilnica a za najslednjo načrtujem rekonstrukcijo oziroma zamenjavo stare peči na drva z nečim novejšim. Sicer sem načrtoval obisk Obrtenga sejma v Celju kjer jih verjetno razstavljajo a se mi ni izšlo. Je pa res da prospekt in razstava preneseta marsikaj, uporabna vrednost se pa pokaže pri delovanju. Spremljal sem polemiko o kotlih in friziranju na tem forumu in najde se veliko koristnega, zato sprašujem tudi za ta kotel.
Sam se skušam tule na forumu držati enega pravila, da poskušam pisati o stvareh ki jih poznam, (seveda to še ne pomeni da imam vedno prav)... žal o BioSolidu ne vem ničesar, bom pa jutri imel ob sebi človeka ki ga verjetno pozna, pa ga bom povprašal...
Ko sem bil na obisku v centrometalu sem mimogrede prisluškoval debati o Biosolidu in slišal,da naj bi bila vprašljiva življenska doba vgrajenega šamota ter ,da je menjava le te precej draga.
Ni pa podatkov koliko časa bi naj imel ta šamot življensko dobo.
Je pa res,da je od tega dve leti in so mogoče v tem času kaj spremenili seveda na boljše.

Poizkusi kaj več izvedeti na hrvaškem forumu.

Lp
dkp-25KW poznaš link do hrvaškega foruma? Jaz nimam sreče ali pa ne znam najti kaj uporabnega
te čaka kar nekaj branja...
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.forum.hr/showthread.php?t=171564&page=676">http://www.forum.hr/showthread.php?t=171564&page=676</a><!-- m -->
obljuba dela dolg, sicer če sem pošten sem mislil da bo odgovor malo drugačen... kakor koli na direktno vprašanje o BioSolidu je bil odgovor... "trajnožareča peč z ventilatorjem in ne najboljšo regulacijo.. to že imaš"... tisti ki pa je prebral kakšen moj prispevek v temi o Centrometalu pa tako ve kaj imam...
Hvala za odgovore, se bom lotil branja, sem bil malo odsoten zaradi trgatve. Stepski tebe pa lepo prosim, če si se kje razpisal o tem kotlu da mi pošlješ link.
Sam imam Centroplus, in o BioSolidu v resnici nisem ničesar zasledil, tako da zelo težko o njem, tistih zgornjih nekaj besed sem dobil od človeka ki to peč pozna, kaj mi je rekel sem pa napisal... mogoče bi se prijavil na Hrvaški forum, pa tam zastavil vprašanje, čeprav, če me spomin ne vara je bilo tudi tam o tej peči napisano zelo malo...
ljudje ne kupujte jajc ker je folk ki je nasedel tako besen

kupujete tehnologijo peci v "moderen izgled" tehnologiji izpred 30 let prejsnjega stoletja...
Iskanje po temi