Objave: 25
Teme: 3
Ocena:
0
Opis : starejša hiša z monto zidavo cca 40cm, ter neizolirano hišo, nova okna, podna stara kmečki pod. V hiši je kmečka peč ter kiperbush. Naredili smo v spodnji etaži pralnico ter zgoraj kopalnico vsega skupaj v izmeri 7m2. Vsega skupaj je 7 radiatorjev ter 80m2 ogrevalnih prostorov. Na kaj ogrevati?lokalnega serviserja skrbi dejstvo, da če bi imel peletno peč za preveč vklopov ter kondenziranje peči?
kaj mi lahko svetujete?
Objave: 928
Teme: 24
Ocena:
0
sory... ampak tvoj serviser govori traparije...
Ocena:
0
pravi če bi imel centometal 20kW da ne bi dobro delalo. Ima kdo izkušnje s tako majhno ogrevalno površino.
Objave: 699
Teme: 12
Ocena:
0
Stepski ima popolnoma prav glede tvojega serviserja .. "izvjalca"
Ocena:
0
sicer ne vem, kako si je tvoj monter zamislil kurilnico, ampak že sama avtomatika peči (seveda če je zvezana po "reglcih") preprečuje kondenzacijo le te... sicer predvidevam da bi bila zate dovolj 14-ka... mislim pa da smo uporabniki na splošno zadovoljni z Centrometalom...
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=40963&hilit=centrometal">viewtopic.php?f=7&t=40963&hilit=centrometal</a><!-- l -->
Ocena:
0
centrometal me najbolj interesira za malo denarja kurilnico bi bilo treba narediti iz ničle
Ocena:
0
Ne vem kako naj ti še drugače rečem... Centrometalovi gorilci in peči so čisto vredu... kakšne sodobne pritekline boš še imel v kurilnici ne vem, (vremensko vodena regulacija, dvig povratka, morda celo zalogovnik), ampak to nima veze s samo pečjo...
mogoče bi na tvojem mestu, pocukal kakšnega Centometalovca za rokav da te povabi v kurilnico... kar pa se tiče monterja, hmmm... daj povabi v bodočo kurilnico še kakšnega... ( sam sem ravno v prigraditvi zalogovnika in ostalih pritiklin ), in verjemi mi, da je od treh monterjev vsak imel svoj pogled na vse skupaj...
Ocena:
0
vsi monterji so zlatarji iščem ugodno varianto in centrometal me je prepričal sedaj je potrebno dobit izvajalca ki ne bo skleptičen in bo z veseljem naredil
obstaja kje seznam za centrometal serviserje
Objave: 12051
Teme: 16
Ocena:
27
Ce ao VSI monterji zlatarji bos pa ja poskrbel da bo vsaj vedel.kaj dela. In ne da bo samo imel mnenje (ki je ocitno se napacno)...
Ali pa sam naredil (da ne bo kondenziralo in se preveckrat vkljapljalo) in prihranis vse surovo zlato za kaj drugega...
Dobit zlatarja ki ti bo delal za zelezo pa ne gre...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Ocena:
0
ker ne vem od kje si niti kako boš kupil peč ( ali jo boš sam na Hrvaškem, preko uradnega uvoznika ali preko "šverc dobavitelja in monterja" )... uradni uvoznik ima seznam svojih monterjev, (garancija) ... in so trgovine z materialom za centralne, po navadi so pulti polni vizitk, še najboljše je če ga dobiš po priporočilu kakega znanca... sicer osnovna vezava je dokaj preprosta in zagon tudi, pa vendar je zaželjeno da se monter ravno ne uči pri tebi...
omenil sem da grem v malo dodelavo, odločil sem se za človeka iz čisto drugega konca, ne najcenejšega, vendar preverjenega...
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Menjaj monterja, v te "švice kotlov " se pa ne preveč poglabljat. Imam CM ,regolacija z štiripotnim ventilom pa je vse v redu. 14 kw je za tvojo površino dovolj. Sam imam 20kw za 180m2.
Ocena:
0
jani
ogrevaš starejšo hišo z ali brez izolacije?
Ocena:
1
L. 1980 pritličje,mansarda,fasada omet 3cm, okna plastika,streha 25cm ,18 radiatorjev,klet neogrevana.
Ocena:
0
devičnik kar se tiče peči končno smo zalavfali
sicer me moti dejstvo da je peč nastavljena na 61 ko se vklopi in pri 71 ko se izklopi govorim seveda o stopinjah cenzija na drugi strani segreva tudi bojler na 54 stopinj
kakor sem seznanjen, sobni termostat vklaplja in izklaplja samo pumpo za ogrevanje tako da peč laufa 24h noč in dan me malo moti poraba peletov
se da stvar nahecat da v bistvu se peč izklopi pa potem termostat sobni ponovno vklopi da ne bi mel toliko vklopov oz potrebe po ogrevanju kajti peč sama sebe segreva če ni zahteve da segreva po prostorih imamo cirka 22 stopinj mali otroci pa to ...
Ocena:
1
Če lahko si še nabavi vremensko regulacijo,če imaš vgrajen mešalni ventil zadevo zaključiš za vse večne čase. Konstantna temperatura , rešena kondenzacija kotla,prihranek pri gorivu, v glavnem sami plusi.