PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Pomoč pri montaži kotlovnice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
@Homer
hvala za pojasnilo,da ko ni elektrike da vse ugasne. Nisem vedel.
Rabi pa moj 40s, da se postavi v normalno stanje.SGC26 pa še prej. Morda kateri drugače.
Začel sem s predelavo kotlovnice. Postavil sem novi bojler, pa ne vem ali so razdalje od zidu zadostne. Jasno je, da je prednja stran z odprtino za vzdrževanje, termometrom in električnim grelcem obrnjena v prostor. Pustil sem tudi dovolj prostora za dostop s telesom z leve in desne, za zadaj do zidu pa 20 cm za priklop na različne priključke (3 za sanitarno vodo, 4 za kotlovsko vodo - dve kači in dve odprtini za temperaturno tipalo).

Torej je 20 cm dovoljšnja razdalja do zadnje stene kjer so priključki in cevi??

Drugo vprašanje.
Jasno mi je, da, zaradi elektroerozije (elektrolize), morajo biti pocinkane cevi galvansko ločene od bakrenih in inox cevi.
Velja tudi za medenino?
Če uporabim PPR cevi, iz katere kovine so navoji prehodnih elementov? In cevi katerih kovin lahko priključim nanj?
Sicer pa že v navodilih bojlerja piše, da se na boljer ne sme priključevati direktno ampak preko vmesnikov/izolatorjev iz plastičnih mas.
Uf, zanimivo tole o vmesnikih iz plastičnih mas. Me zanima kako zgledajo. (alumplast, ppr...?)
Koliko rabiš prostora zadaj ne vem, jaz sem zadaj skril grelec, spredaj pa imam priklope in termometre. Oziroma sem za kakšnih 30stopinj bojler ”zamaknil” da zadeva ni pravokotno na steno.
Jaz imam bojler rotiran tako, da je stena ob strani, tako je grelec spredaj, za bojlerjem zadaj pa je prostor za inštalaciije in črpako za cirkulacijo. Sem zmerila posebej zate: priklopi + izoalcija ter črpalka za cirkulacijo, pridejo cevi in črpalka genau na 20 cm od skrajne točke bojlerja.
Za bojlerjem do stene bom imel izključno samo cevi in sicer na priključkih takoj 90° kolena (iz neprevodne umetne mase, na primer PPR cevi) in nato ventile, holadce ipd.... Tako da bom komot shajal z dobrimi 10 cm, kar še omogoča normalno montažo.
Hvala za odgovor.
1 2 3 4 5
Iskanje po temi