đozo Napisal:...v hosti je vejevja na tleh,kolikor ti srce poželi....namesto,da gobarite,si raje butare nalomite za,čez poletje,za"toplo vodo,pa ne boste imeli takšnih"finančnih problemov...samo prefinih rokc pri tej raboti ni dobro imet :wink:
..jaz in moja...jih nardiva za vseh 6 mescev...sedaj si pa izračunajte,če vsak dan eno butaro za cca200l"sanitarca nažgem
...hja,res sem podoben,pokojnemu Poldetu Bibiču.. :wink:
Zdej - Polde gor al pa dol :lol: :lol: nekateri pozabljate eno bistveno dejstvo:
vsi namreč nimamo časa se po hosti preganjat, vsi nimamo časa vsake 2 ure butare in polena v peč metat in kasneje pepela pucat!
Po drugi strani pa ....... sosed prakticira takole "kurjenje in kuriščanje", in lahko mi verjameš, da ni večjega užitka, ko:
- sredi poletja ( letos je bilo sicer bolj kislo, pa vseeno) sosed vrže butaro v peč in potem par polen preko - vsak dan ob cca 18 uri, da se lahko kasneje splakne
- se začne valiti gost dim ( ker pri 30+ stopinjah dimnik bolj slabo vleče ) in ravno, ko ves "zjeban, zjahan in v mehko kuhan" zadaj za hišo v senčki pijuckam pirček - sem veselo ZADIMLJEN
- ko se ta dim privleče v notranjost hiše, ker je kakšno okno slučajno odprto
- se motorka dere in cirkular, da se drvca pripravijo za u pečko....
Da o ekologiji in svinjariji ne nabijam. Je že res, da so drvca, obnovljivi vir, se mi pa zelo močno dozdeva, da so izpusti zdravju škodljivih trdih delcev, prahu in še česa pri drvcah neprimerno višji, kot pa pri kurilčku.
Ampak "hebeš" okolje in ekologijo - ne de - če se v MOJEM tošlu pozna prihranek.
In seveda "hebeš" dim in smrad pa polno saj in pepela na sosedovi terasi in dvorišču ------ saj ni pri tebi.
Res je - drva in butare ...... ZAKON.