PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Praktične izkušnje z IR paneli

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Namen imam ostati največ 3 leta.
Potem pa se ti ne splača veliko investirati.
Poskusi s tistimi, ki dajejo garancijo, čeprav jaz dvomim v to, kot sem napisal tudi na prejšnji strani.
Po vsej verjetnosti bom na koncu vzel IR panel za kopalnico (zgolj za gretje), bivalni del pa bom še naprej grel s klimo, zraven pa nabavil nek soliden razvlaževalec.

Hvala vse za pomoč.
Katera znamka panelov, ki se jo dobi pri nas je sedaj uporablja novejšo tehnologijo oz. kateri so top ponudniki panelov?

Na spletu se jih pojavlja kar nekaj. Ogledniki pa hvalijo (pričakovano) samo svoje.

lp
Na tehnologijo se ne spoznam.
Baje imajo najbolj napredno Korejci.
Jaz sem se odločil za avstrijski Redwell zaradi slabe izkušnje z zastopnikom kanadskega proizvajalca. Če bi hotel zamenjavo za okvarjen panel, bi moral sam plačati prevozne stroške.
Do Koreje je daleč, v Avstrijo se lahko pa sam zapeljem, če zastopnik propade.
(Aja: pa menda je kar nekaj firm tudi v Avstriji, ki so samo poštni predal, uvažajo pa iz daljnega vzhoda.)
Tako kot pravi predhodnik naj bi bili eni kvalitetnejših južnokorejski Sunjoy oz. v Sloveniji pod imenom Sunlife. Tudi edini imajo 10 let garancije.

Jaz, ko sem se odločil za ta panel me ni prav nič motilo, da ni iz EU. Niti ne vem zakaj bi to bil problem, saj je eno največjih podjetij v svetovnem merilu na področju IR proizvodnje.

Južna Koreja je tudi zelo tehnološko razvita država, od tam izhajajo podjetja Samsung (Galaxy telefoni, ki ga ima že skoraj vsak), Hyundai, Kia itd...
Nimam jaz problem s Korejo, ampak sem se zavestno odločil za avstrijski izdelek.
Razlog sem že razložil in se ne bi ponavljal.
Kako so pa paneli pri porabi cenovno v primerjavi z drvi, peleti, klimo, če upoštevamo vedno isti objekt in velikost? Katero je najcenejše ogrevanje?
Po istem vrstnem redu - drva, peleti, klima (klima lahko prehiti prva dva, odvisno od lokacije, kvalitete,...).
LP,
Samojed
IR paneli so po porabi primerljivi z vsakim električnim radiatorjem za par 10€ iz bau.... Čeprav se nekateri trudijo (prodajalci) prikazati drugače, vedi da je to še vedno navadno električno grelo, katero ima natanko takšen izkoristek kot prej omenjen radiator
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Najcenejše ogrevanje ?
Pred drvmi so sekanci, med drvmi in peleti pa TČ.
Postojenje za sekance = nabava peči + delo... do ogrevanja je kar strošek (problem pa lahko skladiščenje, kot kvaliteta za nemoteno delovanje le teh-ter vrtljivih delov...).
Se pa spomnim firme v kateri sem delal pred 15 leti, ko so tisti iz pisarn v hudem minusu (ob odprtih oknih) govorili nam delavcem : z delom se grejte! Rad bi jih videl..., kot veči del pri državnem koritu...
Za IR vztrajam na starih zapisih...
Lp
suligoj Napisal:Kako so pa paneli pri porabi cenovno v primerjavi z drvi, peleti, klimo, če upoštevamo vedno isti objekt in velikost? Katero je najcenejše ogrevanje?

Seveda ima IR panel enako porabo kot el. radiator ob enaki moči, ko je vključen.
Se pa IR panel zaradi drugačnega prenosa toplote ne vklaplja enako kot el.radiator. Seveda ne smemo enačiti proces prevajanja toplote med konvekcijo, ki je pri EL.radiatorju in radiacijo, ki je pri IR panelih.

Ker te zanima les v primerjavi s paneli. Kolega je lansko sezono menjal ogrevanje iz peči na drva na IR ogrevanje. Pravi, da je poraba primerljiva oz. ni odstopala od prejšnjih let. Drva kupuje. Oziroma sklepa, da je morda z drvmi kakšen procent cenejša, saj je bila lanska zima nekoliko milejša. Torej lahko sklepamo, da je poraba IR panelov nekje med drvmi in peleti, vsaj glede na njegov primer.

Ogrevanje je zamenjal zaradi enostavne uporabe in ker nima časa se ukvarjat z drvmi.
Ker te zanima les v primerjavi s paneli. Kolega je lansko sezono menjal ogrevanje iz peči na drva na IR ogrevanje. Pravi, da je poraba primerljiva oz. ni odstopala od prejšnjih let. Drva kupuje. Oziroma sklepa, da je morda z drvmi kakšen procent cenejša, saj je bila lanska zima nekoliko milejša. Torej lahko sklepamo, da je poraba IR panelov nekje med drvmi in peleti, vsaj glede na njegov primer.

Očitno naivnost res ne pozna meja Confusedhock:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Če si zadosti naiven, potem je možno z IR paneli pridobivati elektriko in jo pošiljati v omrežje.....
Vermont se še vedno trudi s trditvami poceni IR ogrevanja.
Še vedno brez konkretnih številk.
Vse drugo je rekla kazala.
Torej nekdo je pokuril prej XY, sedaj pa zgolj X (ob tem ni spreminjal ne izolacije, ne drugih zadev...) .
Je po novem IR dovoljen kot edini vir ogrevanja (ne dopolnilni, kar nekateri ''pošteni'' ponudniki celo omenjajo v oglasih za IR panele, ki naj bi bili do 40% :!: varčnejši od drugih - prosim za razkritje) :?:
Drugače, prepričanih, še vedno ne prepričaš, naivni pa naj razmislijo... :wink:
Lp
1 ... 3 4 5 6 7 ... 28 Pojdi na stran 
Iskanje po temi