PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Peč na olje - moč?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni, imam vprašanje glede peči na olje. Vem, da jo zdaj ob tej ceni vsi mečejo ven, vendar je situacija pri starših takšna, da je to še najboljša opcija (brez večjih investicij -zaenkrat).
Sedaj imamo klasično peč na olje Intercal, ki sicer deluje ok, vendar pa je ob zadnjem servisu serviser nekaj čistil in nastavljal sedaj pa zadeva bobni oz. se čuje zvok iz dimnika in v kurilnici.Ker me ni bilo zraven malo in ker je bilo v preteklosti potrebno zamenjati šamotni del znotraj, me skrbi da ni serviser zadevo odstranil, sedaj pa gre vse skupaj bolj v dimnik kot kam drugam.

Imam možnost ugodno dobiti malo rabljeno Viadrus peč na olje, ki pa je moči 35kw (Viadrus PG-50). Sedanja je Intercal brez boljerja in je moči 23kw.
Ali bi bila 35 kw premočna oz., da se ne bi poraba zaradi peči povečala. Sedaj pokurimo cca 1500 l olja za cca 80-100m2, pa me skrbi da ne bi bilo potem več.

Hvala za info.
Poklič serviserja nazaj in naj ti zrihta brez bobnenja in to tako kt je blo prej. Najbolj enostavno in efektivno. Seveda v garanciji. :!:
Če ni prej bobnelo ,potem je serviser krivec za bobnenje.Z samom kotlom sigurno ni nič narobe ,težava je v gorilcu.Večji je kotel večja je poraba.
Mi lahko kdo napiše kje je problem potem v gorilcu...napačna šoba...???
Od Viadrusa beži vstran kolikor te noge nesejo. Obstoječi kotel pa naj ti serviser poštima v prejšnje stanje (če je on kriv)
Izkoristek oljnega kotla je v osnovi odvisen od nazivne moči kotla in šobe v gorilcu, (moč gorilnika) večja kot bo razlika med močjo kotla in gorilnika večje bodo izgube
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Bobnenje kaže na to, da nepravilno zgoreva. Vzrokov je lahko več.
Prvo je za pogledati, če je pritisk na gorilcu pravilno nastavljen.
Če serviser ob zadnjem servisu niti tega ni pogledal, menjaj serviserja!
Citat: zadeva bobni oz. se čuje zvok iz dimnika in v kurilnici.Ker me ni bilo zraven malo in ker je bilo v preteklosti potrebno zamenjati šamotni del znotraj, me skrbi da ni serviser zadevo odstranil, sedaj pa gre vse skupaj bolj v dimnik kot kam drugam.
Lahko sam preveriš?
Toplota bo bolj kot v peč ''frčala'' skozi dimnik, poraba pa močno narasla.
Ko smo se še greli na olje, serviser ''ni'' dobil zračne lopute (preperela), češ da bo treba menjat gorilec. Zvok gorilca brez lopute pa bučnejši.
Po končani zimi- lenoba :oops: , sem sam malce preveril navedbo . V neki trgovini v Lj.- na zalogi - cena par evrov! Cry . Zamenjal sam, serviserja nočem ne videt, ne slišat :evil: ....; tisto zimo pa pokurili nadstandardno količino olja (bi tud kupil gorilec za to ceno!).Gorilec po 4 letih BP dela kolegu ( v 21 letu).
Zato pozor pri nakupu stare- ter še premočne peči. Da kasneje ne ugotoviš, da bi dobil novo ceneje, ter se z njo ceneje tudi grel... - mogoče še razmislek v smeri pelet (peč ali zgolj gorilec- prepoloviš ceno olja)
Žal je vse več raznoraznih serviserjev, ki jim je pomemben račun , ne pa kvaliteta opravljenega dela- kliči ali zamenjaj ga .
Lp
Iskanje po temi