PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Napeljava za klimo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Sem pred izvedbo fasade pa me zanima če je potrebno oz priporočljivo pred fasado narediti intšalacijo in nosilce za klimo? Notranja in zunanja enota bosta na istem mesto tako ta je potreben samo preboj. Vtičnica za elektriko pa je že na mestu kjer bo klima.

Kaj svetujete?
Seveda pripravi prej, upoštevaj debelino izolacije pri dolžini cevi in konzol.
Lp Ex
vse potrebni pripravi prej,ker ko je enkrat fasada fertik bog ti pomagaj da jo poškoduješ ker fasada se ne popravlja po določenih mestih ampak treba ponovno naredit celo fleho,lp
konzol ne montiraj pred fasado, ker če boš stvar nekega dne odstranjeval ali pa da ti ne vem poči, kaj boš fasado kopal? cevi pa lahko komot povlečeš zdaj...zadosti velika luknja, not vstaviš zaščitno cev (kot za štrom, samo da je sivobela in gumirana) in je to-to... po želji lahko potem skozi potegneš izolirane cevi in pa elektro kabel (notranja-zunanja enota), odvod kondenza pa v odtok na notranji strani ali pa po isti cevi ven na fasado in potem nekako proti tlom.
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Če bo na istem mestu notranja in zunanja enota ne rabiš prej pripravljat, preboj se čist super naredi tudi če je fasada narejena saj se te nove fasade pri preboju nič ne poškodujejo. Kar se pa konzol tiče je pa fino da se pod konzolami malo ojača fasada, ker če je fasada prešvoh potem ko se da klima kor se opazi da se je malce ukrivila, v tem primeru pa bi bilo bolje če bi bile konzole prej. (ampak tudi to ni ovira ker lahko daš namesto vijakov navojne palice in daš pred konzolo matico gor tako da je konzola naslonjena na matico in ne na fasado)
Če bi jst delu nebi bič prej pripravljal, ker pol je grdo če ne zmontiraš takoj klime.
Nejc
Prosim za nasvet,sem pred fasado pa me zanima kj moram pripraviti se za klimo,sedaj imam priuravljen samo elektricni kabel na zunanjem zidu...zunanjo klimo bi imel rad na tleh ob steni...lp
Rabiš dovod elektrike. Ta pa mora biti pri nekaterih klimah v zunanji enoti spet pri drugih v notranji enoti. Ter med njima kabel NYM-J 5x1,5mm2 ter seveda dve izolirani bakreni cevi. Kam natanko se pripelje dovodni kabel ti narekuje izbira klime. Morda še o odvajanju kondenza zunanje enote, če je ta na fasadi je smiselno pomislit še v to smer, če je na tleh, je z tisto vodo vse skupaj precej lažje.
Iskanje po temi