7.3.2014 ob 14:23
Če ne bi bilo vseh teh dodatnih stroškov glede same sanacije, potem bi dilema morda obstajala. Tako pa se postavlja samo vprašanje, zakaj Zubadan, če imaš variante, ki so bistveno cenejše.
xavi Napisal:Če ne bi bilo vseh teh dodatnih stroškov glede same sanacije, potem bi dilema morda obstajala. Tako pa se postavlja samo vprašanje, zakaj Zubadan, če imaš variante, ki so bistveno cenejše.
hock: ....ali morda Daikin (z Zubadanom sta tam, tam....
timi11 Napisal:Nič nimam za bregom.Sem samo uporabnik.
Kaj bom pisal in dajal v javnost je vendar moja pravica in tudi odgovornost.
Zakaj obstaja možnost zasebnih sporočil?
dkp-25KW Napisal:timi11 Napisal:Nič nimam za bregom.Sem samo uporabnik.
Kaj bom pisal in dajal v javnost je vendar moja pravica in tudi odgovornost.
Zakaj obstaja možnost zasebnih sporočil?
A v tej temi nisi razkril porabe ?
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=45064&start=105">viewtopic.php?f=7&t=45064&start=105</a><!-- l -->
Če deliš izkušnje in porabo v javnosti ob vnosu resničnih izkušenj in porabe nimaš nikakršne odgovornosti ampak pomagaš večim spraševalcem ali oboskovalcem lažjo odločitev glede TČ .
Lp
Homer Napisal:Brez zamere, ampak dilemo TČ-peleti moraš sam razčistiti, ker gre za popolnoma dva različna načina ogrevanja. Šele ko se odločiš za en ali drugi način, lahko pridejo na vrsto izkušnje uporabnikov.Se strinjam. Če kdo koleba med temi dvemi, naj nabavi TČ. Za pelete naj se odloči tisti, ki TČ že v štartu zavrača, ali pa je izvedba s TČ neizvedljiva.
zakaj že :?:
vmalhar Napisal:Kaj vse je potrebno pri sanaciji dimnika? Mi smo vstavili inox tuljavo, višina ca. 9m, 2 vratca, dimniški priključek in kapo, vse skupaj z delom pod 1000€ z računom (Schiedel material).
Moč kotla se mi zdi velika za 140m2. Mi smo dali 25kW za 350m2 podobno slabo oz. še slabše izolirane hiše.
Predimenzioniranih radiatorjev nebi menjal, to je prednost, ne slabost. Edino če obstaja kak drug razlog.
Drugače pa sam dajem prednost peletom, ampak razumem, da ima TČ nekatere izrazite prednosti (predvsem nič dela ni z njo). Odločitev je bolj filozofska (biomasa proti elektriki), ali pa na podlagi osebne predikcije, kako se bodo energenti v prihodnje gibali. Ogrevalni sistem je ponavadi namreč dolgoročna investicija.