Objave: 31
Teme: 7
Ocena:
0
Zanima me koliko več je vredna parcela, ki že ima električno omarico, vodo, kabelsko in geodetki posnetek. Oproščena je tudi kumunalnega prispevka. Hvala za vse odgovore in nasvete!
Objave: 555
Teme: 4
Ocena:
0
Predvsem odvisno od lokacije in seveda velikosti same parcele,
če malo ugibam bi rekel od nekaj 1000 € do nekaj 10000 €.
Objave: 583
Teme: 68
Ocena:
6
Ja cena je odvisna od lokacije, so pa še drugi dejavniki za oblikovanje cene.
- ali kupuješ ali prodajaš
- ali nujno rabiš parcelo oz. denar....
Tako npr. jaz če bi želel kupit en pas npr. 4m x 20m ob moji parceli bi plačal veliko več kot je ocenjeno po nekih slovenskih standardih. Na koncu bi bil srečen, če bi mi sosed prodal parcelo po 20€ /m2, za parcelo, ki dejansko stane 1€/m2.
Povpraševanje - Ponudba
Ocena:
0
Parcelo kupujem. Velika je nekaj manj kot 900 kvadratov in je v okolici Mb. Komunalnega so oproščene vse v tej občini. Je pa cena zaradi elekrtične omarice, vode, kabelske in geodetskega posnetka dražja kot ostale okoli.
Objave: 7350
Teme: 20
Ocena:
4
koliko drazje?
ena velika prednost opremljenih parcel je tudi cas: prakticno takoj po nakupu lahko pricnes z izdelavo projekta, pridobitvijo GD in s samo izgradnjo in ne rabis zgubljati energije z urejanjem komunalne opremljenosti, da ne govorim o kaksnih sluznostih in ostalih zapletih. Glede na to, da v okolici MB parcele itak niso hudo drage (razen kaksnih izjem), bi razliko v ceni nekje do 3-4k€ z lahkoto spregledal.
Ocena:
0
Ta opremljena je cca 51€ na kvadrat (prva cena), dobiš pa v okolici kaj tudi za 40€ ali manj. Za koliko se ponavadi po izkušnjah še da zbiti ceno? Računam na vsaj 10%...
Objave: 7350
Teme: 20
Ocena:
4
faktor zbijanja cene je odvisna le od ponudbe/povprasevanja in nujnosti prodaje za prodajalca.
ce racunam, da je povpecna parcela velika 700-800m2, potem je razlika v ceni zaradi komunalne opremljenosti (>50€ vs. <40€) previsoka -> moje mnenje.
Objave: 34
Teme: 2
Ocena:
0
meni se zdi prevelika razlika teh 10€/m2. zanima me kako je s sosednjimi parcelami, kak daleč od tistih parcel so priključki (elektrika, voda,...)? oz. jaz bi se na tvojem mestu to pozanimala. poklicala bi na elektro in na vodovod ter za kabelsko ter da mi kaj več povejo o tem in če so toliko prijazni da ti povejo okvirne vsote, koliko bi te stalo če si sami komunalno opremite parcelo. geodetski posnetek je pa okoli 300€, mogoče kaki € manj. potem pa skupaj potegnete kaj se bolj splača kupiti. po moje vas lastno opremljanje parcele ne bo stalo 9.000€. ampak mogoče se motim. in mogoče je katera parcela ki ni komunalno opremljena, bolj po vašem okusu.
me pa nekaj zanima, če ni skrivnost. v kateri občini oz. v katerem kraju ste oproščeni plačila komunalnega prispevka in zakaj?