No, nisme niti šla brat prispevka, ampak mi je vse jasno, da nekdo hoče od tega imet koristi. Zakaj se enostavno ne zmenita za neko odškodnino, ker je pač očitno hiša na njegovem.
Pri nas se je zgodilo tako, da smo imeli do hiše speljano pot, ki nam jo je odstopil prejšnji sosed. Mi oziroma pokojni dedek, je želel to zemljo plačat in da se naredi uraden prepis lastništva, ampak je sosed rekel, da je v redu in je to zemljo podaril. Gre za pas tam nekje 20 x 2 metra, mogoče niti to ne. Potem je sosed umrl in hiša se je prodala, novi sosed pa je živel notri 20 let. V času, ko je bila zemlja draga, se je pa spomnil, da je to njegovo in se je želel tožit ali pa da se odkupi za ful visoko ceno, sploh x 3 od prodajne. Tega pa ni bilo mogoče dat nazaj - edini dostop do hiše, ki je bila razdeljena na dva dela - eden od dedkovega brata. V bistvu edini dostop - po katerem se lahko pripelje invalid, za to se je namreč šlo... sosed je zemljo prijazno odstopil, ker se je zgodila nesreča nekomu v družini. Dedek je zbolel in bil v bolnici, tožba je pa prišla domov, ko je bila doma samo babica in je bla slepa

Poštarju je podpisala, da je bila obveščena in še tista stvar je ležala verjetno precej časa, da so se zamudili kaki roki za pritožbo. Se je na srečo hiša potem prodala sorodnikom, oni pa tistega niso rabili, tako da sosed ni imel od tistega nič, verjetn je imel še izgubo z odvetnikom
Ne vem zakaj se folk ne zmeni. Pri nas je občina sosedu dobesedno ukradla del zemlje in se nič ni zgodilo. Jo je tudi nama, ampak je tako malo, da se nihče ne sekira, sam če že kdo, oni ne bodo ostlai dolžni, bo že prišla taka situacija, tako da se nihče preveč ne obremenjuje. Sosedu je pa šlo ful v škodo. Smo se pa mi enostavno med seboj zmenili, da si izmenjamo nekaj zemlje, ker nam obojim prav pride, seveda se bo vse vpisalo tk ko je treba.