Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Ta primer je bil v medijih že pred nekaj leti.
Tu je šlo za očitno zaroto, sedaj pa vsi stran gledajo in nihče ni za nič odgovoren in nihče ne ukrene ničesar.
Sramota.
Poznal sem starejšo gospo in gostilno "pr Juvan", so imeli odlične klobase :-D
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Jaz pa "poznam"geometra Avblja, ki je zakoličbo "prizidka " namesto vzporedno z obstoječim zamaknil za skoraj pol metra.
Na nesrečo zidarji niso šli preverjat geometra (strm teren, pol stavbe podkletene) in smo to ugotovili ko so začeli postavljati opaž sten v kleti. Potem pa "kvačkanje" s streho, tlorisom, .....geometer pa spet nič kriv...
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Gostilna pr Juvan v Hotič al katera druga?
Še kak članek na to temo v medijih prosim.
Mene je strah sledečega:
Geometer "uredi" mejo, čez nekaj let se ponovno meri, pa se nekako ugotovi da je nekdo mejnike prestavljal. Pa čeprav vemo da jih ni nihče prestavljal. Sumim, da geomter vpiše v evidenco drugačne podatke kot je zabil mejnike. Kako naj laik kontrolira na tem področju geometra. Včasih ga je še lahko s kakšnim metrom in kotomerom, sedaj s koordinatimi in podobno precej težje
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Že dolgo zastopam mnenje, da uradna evidenca zahteva uradno meritev = državni uslužbenec. Kar naredijo privatni merilci (pa četudi je dr.mag.ing s strokovnim izpitom) je lahko za privatno uporabo ali kot opozorilo, da uradna evidenca ni v skladu z dejanskoim stanjem.
Nekateri so kapitalizem vzeli preveč dobesedno. Najprej so privatizirali državne kontrolne organe, namesto da bi proizvodnjo.
Nimam časa - sem v penziji!
Objave: 3208
Teme: 61
Ocena:
17
In državni uslužbenec je imun na modre kuverte?
[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")arhimunichr("46")si/reference/]arhitekt[/url]
Ocena:
0
@Hanzi: ne, ni to Juvan v Hotiču. Saj imaš v članku naslov ;-)
In tu ni šlo za prestavljanje mejnikov v naravi, ampak za vris v kataster!
V naravi se ve, da je to Juvanovo že 100 let.
Uradno pa ni (več), odkar je geometer opravil svoje.
Objave: 8403
Teme: 30
Ocena:
1
Ja, državni uslužbenci so popolnoma imuni za modre kuverte. 8)
Tega že dolgo ni več. :roll:
Pa kje ti živiš? :roll:
Danes ti lepo pove " 5% od tvojega, boš dal meni", sicer bo delal drugi! :twisted:
Včasih se je dalo v modro kuverto - prosto po presoji tistega, ki jo je dal. :mrgreen:
Objave: 3591
Teme: 70
Ocena:
0
Hmmm ... teoretično vprašanje ... en zaselek na podeželju, v naravi se že za par generacij nazaj ve kaj je od koga, ker so se stari ati zmenili pod lipo ob pipi, da en ima doma mal več krav, pa bi mu tista zaplata trave pod hosto bol prav prišla, kot pa sosedu, ki nima nič krav ... pa sta postavila kamne, segla v roko in to je bilo to ... generacije se zamenjajo, zanje veljajo kamni, ki so jih postavilo njihovi očetje/dedki ... potem pa v zaselek pride prišlek, ki bi pač kupil eno parcelo, saj se mu dopade ... taka luštna ravnina od hosto, zazidljiva kakopak ... nič hudega sluteč naroči geodeta, da bo ja vedel kaj točno kupuje ... geodet uredi mejo po podatkih zemljiškega katastra (ki se ga že več kot 100 let ni nihče dotaknil) ... in sledi katastrofa ... razprtije po par let na sodišču, kreganje pred kamerami itd. ... kdo je zdaj tu kriv ... stari ati, ki niso nič naredili uradno, nove generacije, ki niso preverile stanja svoje lastnine, revež ki je želel kupit parcelo al geodet, ki je uredil mejo po podatkih zemljiškega katastra ...
Tale moja zgodba lahko da nima nič veze s to iz članka ... je pa ogromno ... ampak res ogromno razprtij ravno zaradi takega po domače urejenega lastništva in prestavljanja meja v času naših (pra)dedkov in (pra)babic ... tako da jaz nebi kar na prvo žogo verjela da je bil tule ravno geodet tisti lump ...
Več glav, več ve ...
Ocena:
0
Ja Anja... tale tvoja zgodba res nima nobene veze s tem konkretnim člankom.
Preberi ga še enkrat, počasi.
Predvsem tole:
Na skici, ki so jo dobili na vpogled v katastru, je njihova hiša enostavno prestavljena, čez njo pa zarisana celo občinska cesta, ki v resnici poteka ob spodnjem robu hiše.
Objave: 3591
Teme: 70
Ocena:
0
Kako veš? Si dal ves uraden arhiv čez, da tako sigurno trdiš, da je geodet naredil napako?
Jaz ga nisem, zato tega ne morem trdit, ker poznam preveč zgodb, kjer ljudje za sveto trdijo da se jim dela krivica, pa jim ne moreš dopovedat da ni res. Seveda se zgodijo tut napake .. absolutno ... jaz samo pravim, da ni na prvo žogo verjet takim zgodbam.
Več glav, več ve ...
Ocena:
0
Cesta je tam že tudi 100 let.
Več pa javno ne bom pisal.
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Citat:ne moreš trdit, da je geodet naredil napako
Morda se motim, se mi zdi da v primeru medsosedskih meja geodet ugotavlja dejansko stanje v naravi. V primeru, da se soseda ne sporazumeta o dejanskem stanju jima pove, kje bi naj bila meja po uradni evidenci. Če se mejaša na licu mesta ne sporazumeta o poteku meje, geodet ne more vložiti zahtevka za spremembo uradne evidence.
Težko verjamem, da je bilo lastnici hiše ustrezno pojasnjeno, da leži (do takrat) njena hiša na sosedovi parceli in je s podpisom zapisnika to potrdila. Če ni druge, je tu napaka geodeta.
Nimam časa - sem v penziji!