31.5.2007 ob 13:23
vincent Napisal:Dragi Vincent, ne vem, zakaj se tako razburjaš. Veseli me, da si s klimo zadovoljen. Tudi sama sva bila najprej fuuuul pristaša klime, sej mi grejo radiatorji zelo na živce (doma imamo talno povsej hiši in je zakon!). Potem pa sva prebrala (tudi na tem forumu) dejstva, ki ne govorijo ravno v prid klimi. Premalo zagreje. Ne vem, ne govorim iz lastnih izkušenj, zato pa tud postavljam taka vprašanja (po tvoje butasta, saj si stručko) tistim, ki te stvari doma imajo in ki vedo o tem kaj več kot jaz, ki na tem področju nisem ravno doma. Ljudje imamo pač še kaj drugega v življenju počet, kot pa puvat bajto in brusit stene in nam je to pač nujno zlo. Sorči, tak pač je. Vsak je za nekaj. No, da ne odplavam. Klima, vredi, jaz bi jo imela, ker se vsekakor ne bi grela ne z lesom in ne z nafto, saj smo vendar v dobi bolj udobnih ogrevalnih naprav kot so te (pa spet, no ofence). Z vzdrževanjem klime mislim na polnjenje (saj tud pri avtu jo moraš polniti, ne?). So še kaki drugi skriti stroški? Klimo imamo doma vendar samo za hlajenje, zato ne vem, kako se je z njo greti. Torej, namesto da pljuvaš, napopaj kak fajn link, izračun vložka in stroškov ogrevanja, znamko in moč AC, izkušnjo, ponudnika ... whatever. To s tem stavkom "stroški vzdrževanja klime in izkoristek energije previsoki" sem malo zabluzila, hotela sem povedati, da je izkoristek energije premajhen (to sem prebrala), da se ne segreje toliko, kot bi morala, če je zunaj mrzlo (sam spomni se kako leto nazaj, ko je bilo zunaj -25 stopinj) :lol: Ogrevanje s klimo torej naj ne bi bilo tako efektivno kot navadna centralna.nikasax Napisal:prav tako ogrevanje s klimo, saj so stroški vzdrževanja klime in izkoristek energije previsoki. Znanec nama je svetoval električno centralno ogrevanje:
Oprosti za napisano ampak....
take ultra neumnosti že dolgo nisem prebral!!!
O kekem vzdrževanju klime govoriš? Ti je problem pod mlačno vodo 1 x mesečno oprati filter? Si že kdaj videla klimo od blizu....mogoče si jo lastila?
Imaš hladilnik? Predvidevam....kolikokrat letno ga vzdržuješ? Klima je identična hladilnku (Le mačke drugačen namen ima)...torej se jo vzdržuje tudi tako pogosto.
'izkoristek energije previsoki.'...kaj si s tem želel povedati? A če se greješ s klimo v povprečju 3 X ceneje od el. radiatorja to zate ni sprejemljivo?
Kirga radiatorja? Glamox al centralne? To je baje razlika? Kak pa je v resnici vredi to?
Znanec....lahko mu zgolj (na lep način) poveš da nima pojma! Svetoval vama je najdražji način ogrevanja..seveda pod krinko nizke začetne naložbe.
Nahajaš se na forumu 'Pod svojo streh'o...predno se odločita za način ogrevanja....prebrskajta ga! Bosta presenečena kaj vse bosta izvedela, ugotovila, dognala in spoznala.....pa je po večini vse spisano z 'ljubiteljske strani uporabnikov'...in ne kot reklama prodajalcev.
LP
Še enkrat, prosim za nasvet, mogoče kaj natančnejših podatkov.
Odločiti se morava hitro, ker se seliva čez slab mesec in bi centralno rada montirala še pred brušenjem parketov in polaganjem ploščic nasl. teden (talno bi bila ful opcija, sam se mi zdi butasto delat neke kombinacije ogrevanj. Kaj niso potem stroški za nabavo peči, grelcev za eno in drugo obliko dvojni, trojni?).Ne veva se odločiti v vsej tej poplavi ponudnikov in variant.
Torej: povejte, kaj narediti v najinem primeru?
LP n&s
Sam spucano in jogi na tla, pa bo kr lažje ...