Objave: 16
Teme: 3
Ocena:
0
Tokrat ne bom nič spraševal ampak samo opozoril bodoče kupce. Namreč po dveh mesecih odkar imam toplotno črpalko zrak-voda za sanitarno vodo sem popolnoma razočaran. Elektriko plačujem enako kot prej ko sem imel navaden bojler. Imam električni števec na daljinsko tako da vsak mesec plačam koliko porabim. HRUP je neznosen ki se širi po ceveh in ozvočuje celo hišo. Nekdo je rekle da se vklopi samo dvakrat ali trikrat na dan kar NI RES vklaplja se po vsakem umivanju (45/40) ZAENKRAT RAZEN TANJŠE DENARNICE NE NAJDEM NOBENEGA VZROKA DA BI REKEL PAMETNA NALOŽBA. Tako da bodoči kupci dvakrat premislite da ne boste naredili iste napake kot jaz
LP
p.s. pravzaprav razmišljam da bom navaden bojler kar nazaj vklopil ker je cena eletrike enaka bom pa vsaj imel ponoči mir
Objave: 1193
Teme: 0
Ocena:
0
Potem jo reklamiraj. Če je tako kot praviš, dela na grelce in ropota. Aja, koliko imaš mesečni račun za elektriko?
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
No to, da se vklaplja "po vsakem umivanju" najbrž malo pretiravaš, saj ti za tisti "liter vode" ne more pasti temperatura v bojlerju za 5 stopinj.
Ker nimaš posebej el. števca za TČ, gre zgolj za ugibanje, saj morda imaš kakšno drugo povečano porabo (npr klima).
"Neznosen hrup", ki se širi po ceveh ni normalen in morda pomeni, da s TČ nekaj ni OK.
V normalnih okoliščinah bi ti poraba el. za sanitarno vodo morala pasti vsaj na polovico.
In seveda, STČ je pametna naložba, problemi ki jih imaš pa ne morejo biti razlog za splošno odsvetovanje kot zgrešeno naložbo.
Objave: 1237
Teme: 62
Ocena:
0
Katero tc pa imas ? Jqz kupil kronovskovo z rotacijskim kompresorejm ter z vodenim zrakom pa lahko samo pohvalim. Crpalka se vklopi skoraj vedno zvecer med tuširanji ko je odvzem velik in pa ponavadi dopoldne( malo se ohladi voda cez noc, malo pa od jutranje porabe) cez dan redko kdaj vse skupaj pa dela na dan verjetno cca 3-4ure x verjetno 480w. Torej sem prej z navadnim bojlerjem grel lahko samo eno uro za sedaj celodnevno porabo... nisem pa se dal merilca porabe in tocno ne morem vedet.
Je pa izredno tiha, v spalnih prostorih je ne slisimo(zgornje nadstropje), tam kjer je pa narejen upih(spodnja etaza) se pa slisi manj kot stenska klima. Zaenkrat ohlaja kar zadovoljivo.
Objave: 151
Teme: 1
Ocena:
0
Pri nas je v uporabi od maja 2010, ( za gretje SV, voden zrak, od Atlas-a ), do sedaj menjal samo Mg anodo, zaenkrat zelo zadovoljen.
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Kliči servis. Našo STČ slišim samo če sem v prostoru.
Gorenje 300l,v uporabi od 2008 je ne vklapljam in izklapljam samo vsaki mesec popišem odštevalni števec. Letos menjal anodo pa ne bi bilo potrebe ,ker skoraj ni razlike med novo in staro.
Napiši za kateri tip gre ,da se bodoči kupci izognejo nakupu.
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
Bojan2003 Napisal:Tokrat ne bom nič spraševal ampak samo opozoril bodoče kupce. Namreč po dveh mesecih odkar imam toplotno črpalko zrak-voda za sanitarno vodo sem popolnoma razočaran. Elektriko plačujem enako kot prej ko sem imel navaden bojler. Imam električni števec na daljinsko tako da vsak mesec plačam koliko porabim. HRUP je neznosen ki se širi po ceveh in ozvočuje celo hišo. Nekdo je rekle da se vklopi samo dvakrat ali trikrat na dan kar NI RES vklaplja se po vsakem umivanju (45/40) ZAENKRAT RAZEN TANJŠE DENARNICE NE NAJDEM NOBENEGA VZROKA DA BI REKEL PAMETNA NALOŽBA. Tako da bodoči kupci dvakrat premislite da ne boste naredili iste napake kot jaz
LP
p.s. pravzaprav razmišljam da bom navaden bojler kar nazaj vklopil ker je cena eletrike enaka bom pa vsaj imel ponoči mir
Ni enako ali kupiš Dacio ali BMW... Sta pa oba avta, kaj ne :?: Katero STČ imaš je prvi in najpomembnejši podatek za diagnostiko.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 236
Ocena:
0
No ja, res se bo toplotna vžgala parkrat na dan in grela, tudi če imaš minimalno porabo vode. Spet pa je odvisno na kako delovanje imaš nastavljeno (samo preko elektrike, kombinirano itd...), kaka je T v prostoru, velikost voda za toplo SV... Pri nas je vod za toplo sanitarno vodo kar dolg in TČ porabi ogromno vode samo, da zagreje te cevi. Sploh pa so izgube ogromne, če pustim, da topla voda cirkulira cel dan po teh ceveh nazaj v STČ in jo s tem ohlaja. Mi smo zmontirali na topli vod pumpo in timer, preko katerega ob določenih urah požene vodo naokrog. Kar se tiče pa hrupa, jo pa slišim le v kurilnici in garaži, kjer stoji. In je čisto normalen zvok, ki se pa po ceveh ne prenaša. Sicer je na vodovod zvezana s plastiko, ki pa morebitnega zvoka naj ne bi prenašala naprej...
Objave: 13287
Ocena:
-503
gt001 Napisal:Citat:Ni enako ali kupiš Dacio ali BMW...
nekoc (<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=19201&p=155521&hilit=#p155521">viewtopic.php?f=7&t=19201&p=155521&hilit=#p155521</a><!-- l -->) si komentiral, da je bolj ali manj vseeno, katero stc se nabavi. A to ne drzi vec?
Takrat trg še ni bil prepljavljen z raznimi čunga lunga proizvodi, izbor STČ je bil bolj ali manj omejen na pet, šest evropskih proizvajalcev, kjer nisi imel kaj zgrešit :wink:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
Bojan..kar se mene tiče je vseeno če gre ta tema v izbris.
Natrosil si par zadev brez repa in glave (upam, da jo ti imaš), brez da bi navedel eno samo konkretno in pametno stvar.
Baba čula, baba rekla....
Objave: 5075
Ocena:
-13
Bi se strinjal z mnogimi.
Bojanu nekaj ne štima. Ali sama Stč, nje nastavitve, kot lahko tud kaka čudna vezava...
Ob normalnem delovanju, nastavitvah, napeljavi...ne bi mogel pisat, da Stč ne greje občutno ceneje sanit. vode.
Naložba pa se prej povrne večjim porabnikom san. vode-primernosti litraže STČ glede na porabnike.
Če je le to montiral- nastavil nevešč monter, je opis dokaj logičen nezadovoljstvu.
Če je vzrok napaka naprave...obstajajo garancije..., ali ustrezne službe za reševanje le teh napak.
Prvo monter- firma (če slabo "slišijo" - berejo, pa dalje...), zveza potrošnikov itd...
Razen če Bojan, ki je poniknil...ni hotel predstavit, kakega novega produkta?
Ni pa nenavadno, če kdo kaj prenastavlja sam, ter niti ne ve kaj, ter niti ne najde poti nazaj..., seveda tudi priznati to ne (pa verjetno poznajo mnogi dobri monterji).
lp
Objave: 22
Ocena:
0
Zakaj pa v navodolih pri moji toplotni črpalki za sanitarno vodo coolwex piše da en ciklus naj nebi bil krajši od 6 ur?