PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Toplotne črpalke za telebane

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A ti piješ "svežo studenčnico iz bojlerja"?
Prot tistim, ki jim za 3-4 osebe svetujete od 200-300l sanit. zalogovnike precej bolj ..., ker 300 litrska zadostuje 9 osebam .
Če le to greje ogrevalna TČ je to še večji nesmisel (za male porabnike).
Pol pa dajej gor izračune kakršne hočeš.
Lahko pa priklopiš solar..., saj ma kar nekaj uporabnikov tudi ta način, poleg kaj ''za romantiko ipd., pol pa poročajo o malih porabah za TČ ...
Meni pa bili očitki, da mi zalogovnik ogreva objekt, pa sem moral v isti prostor dodati radiator, pa kanalizac. cevi... :lol: Ja, sej ste zmagal, res je nesmisel sploh se oglašat Cry
Lp
ps. lahko nam pa prevedeš tudi razumevanje hygienik, ali pa test ogrevanja tt kronoterm - napram tvojim podatkom..., bomo vsaj vidli kdo bolj naklada, zato pa se poslužujem barvnih postov :wink: - dostopov do info. katere v svojem prepričanju verjetno sploh ne ošineš s pogledom Cry
Ja bohinjc pri HT se bojler ogreje za šalo in ne potrebuješ take kapacitete kot pri LT.
Tebi je to sicer težko razumljivo, zato tako begaš vsepovsod in iščeš samo svoj prav z vsemogočimi linki.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Citat:Tebi je to sicer težko razumljivo, zato tako begaš vsepovsod in iščeš samo svoj prav z vsemogočimi linki.
Dragi telmos, begal sem predno sem vedel za forum in kupil TČ, zato tudi malo vem kam pogledat...ta forum pa itak vemo kam napeljuje...
Citat: ne potrebuješ take kapacitete kot pri LT.
z NT ali po ''vaše'' LT pa še vedno občutno manj kot z STČ, kar je pisala tvoja zvesta ''privrženka'' , kje ga torej tupim?
Sploh pa si prosim poglej kateri so pisali - svetovali prevelike sanit. zalogovnike, tisti, ki ponavadi svetujejo (pol pa opravičujejo z premalo podatki) ....jaz sem utemeljeval tezo proti Idea, kdo ma pol več logike brez nekih formul :?:
Citat: A ti piješ "svežo studenčnico iz bojlerja"?
Kaj pa ti ? Svežo za 2-3 os. za 3-4 dni- temu pravim postana voda...
Lp
ps. svoj prav z vsemogočimi prispevki pa uporabljate tudi nekateri za par določenih TČ! V čem ste torej boljši :?: Idea -niti ne podate linkov do kakih uradnih trestiranj, niti priznavate cop...pa ni važno od kot... Bom pa vesel, če boš oporekal, ter dejansko navedel, kaj ne drži z utemeljitvijo za ''telebane'', oz. mogoče tudi nasproten link, velja tudi ostalim !
Da niso pa linki vzrok , da pa kdo vendarle razmisli s svojo glavo, predno se poda v čredo beee :lol:- sej smo v pravi temi- za telebane ?
Postana voda?
V hermetično zaprtem bojlerju?
Koliko misliš da je stara voda, ko pride do tvoje pipe?

PS: ne pijem tople vode!

Očitno se ti stopnja alergije na HT povečuje.
Tako te ne prepričajo niti preprosti fizikalni zakoni, da z višjo temperaturo vtoka prej segreješ sanitarno vodo.
In višjo temperaturo ima HT.....
Kolega v sosednji temi omenja, kaj vse je našel pri čiščenju bojlerja. Tako,da jaz tople vode ne bi uporabljal za kuhanje ali pitje.
Sam argumetiram večji volumen bojlerja izključno zaradi boljšega izkoristka. Ali segrevaš 500 l vode na 35 C, ali pa 200 l na 55 C in redčiš z hladno vodo. Izkoristek oz. COP je v prvem primeru bistveno boljši, pomemben faktor v vsakem primeru pa je seveda tudi površina toplotnega izmenjevalca.
g.o.dizzle Napisal:[url]httpunichr("58")//varcevanje-energijeunichr("46")si/toplotne-crpalke/kupujete-toplotno-crpalko-ne-zadovoljite-se-z-obljubamiunichr("46")html[/url]
To isto bi v takem članku lahko napisal jaz in te tvoje zadeve osral do onemoglosti. Pa ne bom, ker me takile nizki udarci ne zanimajo. Meni je namreč sramotno pisat v tem stilu, ki pa je zate očitno neka rešilna bilka v teh časih.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Ne se kregatWink
Sej se ne :lol:
Trg je ''velik'', borba in prepričanja zanj očitno tudi ...
Sam sem le ''nadležni uporabnik'', ki oporekam stalnim reklamam. Pa ne- da tud te TČ ali niso dobre, ali monter-ji slabi! Je pa le del celotne prodaje...
Forum pa namensko ''lansiran'' kot voda na mlin- nekaterim. Kar me moti je tudi njihova pristranskost (kar je logično).
Radi pa res sprevržejo besede bolj v to smer, kot se nato potrudijo ''vprašanjem za telebane'', od katerih bi vsi več odnesli Idea
Lp
Ti oporekaš natanko eni blagovni znamki, enemu modelu in eni osebi.
To pa skrivaš za neko "objektivnostjo obrambe pred reklamami"
Narobe bereš - ko si začel pisat o ht, si podobno, kot nekoč, dva podal mnenje, da je primerna ...ne glede na situacijo... Če ne drugega - se tko pogosto ne dogaja več (tud zarad mene :oops: ).
Da oporekam zgolj eni osebi ali modelu, ne drži. Za modele se ve:
Na forumu ''veljajo nekaj'' daikin lt, ht, estia, potem malo zaostaja FHP, drugo je ali klump ali precenjeno, to pa iz zapisov precej ''modelov'' :lol: - ne le ene osebe!
Če si mislil osebo telmos sem že pisal...lahko pa ponovim : Dobro pozna svoj prodajni program- ni slab, pomaga in svetuje nasploh, kot svojim strankam!
Težko pa pogoltne ali zapiše, da je kaj vsaj enakovredno, če ne clo boljše.
Velja tudi za druge, ki mu pristopite v bran, pa rade skočjo v ospredje cene. Niti za te, kdor objektivno piše ali pregleda po drugih izdelkih , ne velja zapis o ''največ za svoj denar''. Priznate ali ne...
Vidiš to pa ne dojameš...žal, večkrat pa konflikt s tabo,še prej drugimi lastniki iste TČ , kot telmosom samim Idea Torej čemu, prodajaš ali te boli kje drugje in kaj?
Niti nisi dolžen nič dokazat, drugi ki pa piše o nizki porabi(drugih TČ- pa družno po njemu... :roll: )eni- isti, ali kdo popusti, ki ga nadomesti drug....Le Bohinca nihče :mrgreen: , saj se sramujem Cry
V dobrih štirih letih pa beremo tudi reklamne panoje ob strani, zgolj po večini za te TČ.
To lahko razumemo tudi drugače (razen moje teze- da je bil forum namen reklamiranja enim), da drugi niti ne rabijo oglaševat na ta način, lahko zanikaš ?
Kot tudi neoglašanje drugih- z drugimi firmami ne pomeni, da jih ni, ali niso zadovoljni.
Se kdaj vprašaš, da se mogoče nočejo spustiti skozi rešeto- dokazovanj enim in istim (če sploh za forum vejo!?), kako je njihov produkt vseeno boljši, cenejši?
Narisat ti žal tega ne znam :oops:
Kot tudi vem -čeprav ga osebno (še) ne poznam, da je telmos človek na mestu (s e pravi znam preceniti)!
Lahko zatrdiš za druge, ki so prisotni na forumu, ter ne poudarjajo tako svojega prodajnega programa, da so slabi, da pojma nimajo- čeprav se večkrat tudi z njimi ne strinjaš?
Večkrat dobivam in kdo drug pod nos delovanje - inverter. Temu nisem nasprotoval nikoli, sassapo pa že z leti šteto (ko eni TČ še meli niste) da bo do tega prišlo (drugje)- ko bo izpolnjeno, predvsem pa cenovno dotopnejše..., tko da tud tu ''pihate'' mimo..., ta čas pa prišel- prihaja, kar nekateri na novo ''odkrivate'' !
Vprašaj xavija npr. - ki je precej objektivnejši od vas nekaterih.
Tko da- ja Vas je več, tudi kaka ženska vmes...sreča vaša Smile
Lp
Če izpustim ves balast, ki si ga napisal, si potrdil moj zapis.......
Če spustiš ves balast...oporekaš, kot običajno, na zgolj prebran moj nik, brez ostale vsebine... niti kje ga lomim.
Niti ne priznavate eko sklada...(no odkar je gor ht ga :lol:- zakaj pa je bla lt že precej časa in je tudi v Švici, Skandinavcih..?, tud estia, fhp... ), ali drugih uradnih domačih ali tujih institucij, ter testiranj.
Aja ene firme se ne ''podrejajo'' evropskim testom, ker veljajo reklamni zapisi firm...vidiš tega pa jaz ne odobravam.

Lp
Branje ni potrebno....
Od 1916 postov jih je najbrž 1000 ponavljanje ene in iste mantre.
ki je še nisi dojel...žal, po vseh 1917 zapisih...poglej svoje-včlanjen za mano (zarad takih, mam sam 3/4 preveč prispevkov- seveda mate prav Vi)
Lp
1 2 3 4 5 ... 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi