Objave: 2
Teme: 1
Ocena:
0
Pred dnevi smo podpisali pogodbo za nakup stanovanja. Jutri sem nameravala položiti aro, danes pa sem v službi izvedela, da se nam obeta stečaj. Z nakupom stanovanja bi raje počakala. V pogodbi piše, da je pogodba brez are neveljavna. Če torej ne položim are, nisem nič kupila. Bi me moralo kaj skrbeti s strani agencije ali prodajalca?
Objave: 7350
Teme: 20
Ocena:
4
ce ni nobene druge klavzule v pogodbi, kot le-ta, da je pogodba brez are neveljavna/nicna, potem te nima kaj skrbeti. razen moralnega macka.
Objave: 2
Teme: 1
Ocena:
0
Med drugim piše, da ara šteje tudi za odstopnino.
Se pravi, če bi bila plačana, bi štela za odstopnino. Imam prav?
Če pa pogodba ni veljavna, nična, je ne morejo terjati od mene kot odstopnino?
P.S. Trenuno imam veliko mačkov (skrbi). Tudi moralnega ja.
Objave: 62
Teme: 7
Ocena:
1
Sestani se z agencijo in prodajalcem in jim razloži situacijo in potem magari plačaj stroške s pogodbo in čaw. Pač tak pošten človeški odnos.
Objave: 2654
Teme: 78
Ocena:
5
Nič ne plačuj nikomur! Od pravnega posla odstopaš pred sklenitvijo. Nisi dolžna are, niti nisi dolžna plačevati agenciji, saj do sklenitve posla ni prišlo.
Lahko poveš po resnici, zakaj odstopaš od pogodbe, to pa je tudi vse.
Sploh pa, če se vam obeta stečaj, boš verjetno denar potrebovala za življenske obveznosti do nove zaposlitve.
Objave: 8403
Teme: 30
Ocena:
1
Kot pravi @Johan_R, pokliči agecijo, povej nova dejstva, se zahvali za sodelovanje in lep pozdrav.
To naredi takoj in precej. Ne čakaj, na nek avtomatizem, ki ga ni, da bo pogodba postala nična, ker nisi plačala are.
Fer je pa le fer in če si že začela "posel", ga tudi zaključi. Plačevati pa nisi dolžna nikomur nič.
Objave: 5372
Teme: 32
Ocena:
0
Draga Medika, pri novici, da gre vaše podjetje v stečaj, torej sledi izguba službe, je vaš moralni maček, oziroma neplačilo are še najmanjši "problem".
Brez skrbi, nobenih problemov ne bo z nepremičninarji.
Je pa pred vami drugačna bitka. Vso srečo v njej in želim vam čimprejšnjo novo zaposlitev. Le pogumno.
Objave: 586
Teme: 74
Ocena:
0
Če se lahko pridružim, da ne odpiram nove teme na tematiko are. Torej imamo ogledano stanovanje, določen del bo hip. kredit. Rad bi dal aro, pa me malo skrbi če slučajno ne bi dobil kredita...sicer sem že imel "malo turnejo" po bankah, in ni bilo indica da ne bo šlo...Kako bi tole elegantno izpeljal, da v primeru zavrnitve na banki dobim aro nazaj, je to možno? Verjetno je, vsekakor bi dal manjši znesek...
Hvala za pomoč!
Objave: 1304
Teme: 205
Ocena:
1
Z bankami so take težave, da ne moreš verjeti.
Moj predlog je, da najprej daš vlogo za kredit na banki in šele potem vplačaš aro.
Pri meni je NLB 2 ( DVA ) meseca preverjalo moje stanje in pripravljalo odobritev kredita. Po 2 mesecih pa so mi na email sporočili, da ne morem dobiti kredita.
Objave: 395
Teme: 6
Ocena:
0
Ja, tole z bankami zna biti veselica - vsekakor je bolje počakati in prijeti vrabca v roko kot pa na ari imei goloba na strehi.
Objave: 586
Teme: 74
Ocena:
0
V mojem primeru bo hip. kredit manjši od 40%. Bil na treh bankah, nikjer ni bilo nekega "ne". Težava se mi zdi v tem, da te prodajalec recimo ne počaka...ti se na bankah pogajaš, čakaš...on pa vmes proda enemu, ki je slučajno mimo prišel...A bi se dalo spisati aro v tem smislu, da se znesek povrne v primeru da banka zavrne kredit (ne v primeru enostranskega odstopa), recimo da imam dogovor z "normalnim" prodajalcem?
Objave: 395
Teme: 6
Ocena:
0
Ja, vsekakor se da tole česmatrate da je prodajalec "normalen" - prej pač to dorečeta in spravita na papir pa bo.
Objave: 3158
Teme: 48
Ocena:
1
No jaz bi prodal tistemu ki bi prvi naokoli prišel z denarjem in nikakor ne bi čakal brez neke garancije na nekoga ki morda ne bi dobil denarja.
Ara je pač ara, če prodajalec proda da tebi aro nazaj in še 1x toliko kot je bila ara, če ti ne kupiš je ara prodajalčeva. Bolj fer kot to ne more bit.
V kolikor se pa zmenita brez are pa pač naredita brez are in ne komplicirajta preveč.
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Slocop ima prav, ker je to najbolj fair do obeh strank.
V zvezi s prejšnjim primerom pa se strinjam s tem, kar so napisali Berghaus, Johan_R in Papež. Čimprej seznani agencijo z novimi dejstvi in odstopi od pogodbe. Ne plačuj ničesar.
Objave: 1266
Teme: 7
Ocena:
3
kot je rekel SloCop: tudi jaz bi prodal prvemu ki bi prišel z denarjem okoli in želel kupit. zakaj bi čakal na nekoga ki mogoče ne bo dobil kredita?