PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Optimalen premer dimne cevi med kotlom in dimnikom?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Kakšen premer dimne cevi bi bil najbolj optimalen.Imam peletni kotel pellson x3 povezan z dimnikom z premerom cevi fi 80.Zanima me je to dovolj ali bi bil boljši malo večji premer cevi? Dimnik je visok 10.5 m- tuljava premer 160mm, kotel pellson z močjo 25 kw z izhodom za dimni priključek fi 80, povezava je dolga približno en meter z dvema 90 stopinjskima kolenoma.Kaj vi menite o tem?

Najlepša hvala za odgovor, lp
Če deluje pusti pri miru, če ne spremeni in daj večjo cev. Kakšen je priključek na peči, tudi 80? Kakšna so navodila proizvajalca kajti 1m in še kolena ni tako malo.
deluje kr dobro, dimnik ima dobr vlek.Zanima me razlika, kakšna bi bila, če bi imel povezano z cevjo fi 120 na dimnik (160) namesto z fi 80 na (160) kot imam sedaj.Nekateri uporabniki istega kotla imajo povezavo z večjim premerom cevi, ne vem kaj se spremeni z večjim premerom, hitrost dimnih plinov se upočasni....izkoristek?Povezava je po navodilih proizvajalca dolžine 1m skupaj s koleni.Priključek na peči je isto premera 80mm. lp
Imam prav tako Pellsona x3, tri fi 80 mm 90st. kolena, cev v skupni dolžini cca 3m (dimni priključek ravno obratno kot bi želel ), naprej pa schidel fi 160 mm.
Sem bil ravno tako skeptičen,če bo zadeva špilala, pa mi je serviser zagotavljal, da bo zadeva delovala brez problema.
Tudi tovarniška zahteva je inox cev od peči do dimnika fi 80 mm.
aha, no jaz sem tud govoril z dvema serviserjema in pravita oba,da ni nobene razlike razen hitrost dimnih plinov je pri manjšem premeru višja tko, da ne bom nič spreminjal...ker imam uredu vlek.Tudi po izračunih premer cevi glede na moč kotla in višino dimnika ustreza fi 80....lp
Iskanje po temi