Objave: 6
Teme: 1
Ocena:
0
Hvala za pomoc,
Katero talno klimo bi priporocali (best buy)?
Ceprav imam v tem primeru se vecji problem kam jo postaviti, kam speljati instalacijo in zunanji kompresor.
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Daikin. Najboljše razmerje med kvaliteto in ceno.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Ocena:
0
Sem malo primerjal in opazil da imajo talne klime malo slabše izkoristke kot stenske pa še dražje so.
Kako je to v praksi glede na stenske klime ki so A+++ (el. poraba , izkoristek, gretje sobe napram stenskim).
Se kljub temu splača talna klima?
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Če gledaš le ekonomsko plat, se ne splača.
Vendar pa pri uporabi, ne gre toliko za ekonomsko računico, kot za udobje.
V primeru ogrevanja ima normalna stenska klima, ki je montirana na višini + 2m zelo neugodno lego. Topel zrak se namreč dviga in če želiš, da je tudi nizko pri tleh vsaj približno primerno toplo, moraš tok zraka obrniti navzdol in dvigniti hitrost ventilatorja.
Nasprotno pa talna klima ima učinek podoben radiatorju in bolj ogreva zrak pri tleh.
V primeru hlajenja (poleti) talna klima nima nikakršne prednosti.
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Papir vedno vse prenese.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Ocena:
0
Torej nekako sem se odločil (kao) za talno Daikin FVXS35F.
Kaj je vredu cena za to, klimo, ker so cene od 999,60€ +9,5DDV pa do 1413,00 + 9,5 DDV plus 200-250 inštalacija? (vsaj inštalacija je podobnih cen)
Cenejši so internet ponudniki, z bog ve kako inštalacijo in izkušnjami, pa do dražjih profi klima firm.
Drugače sem iz MB.
Objave: 3800
Teme: 4
Ocena:
17
To boš postavil na B ali C ? Efekt v spalnici bo bolj bogi...
Ocena:
0
Mislil sem na novo pozicijo D, z cevmi bil šel skozi tla v klet in po stropu kleti v smeri puščice ven do kompresorja. Sama pozicija inštalacije in kompresorja mi še najbolj ustreza (kompresor zadaj za hišo pod streho), notranje talne enote pa nimam kam drugam dati in verjetno ne bo kaj dosti grelo spalnice. Kaj češ vse skupaj je en velik kompromis.
Sem pa odprt še za kakšne druge predloge.
[url=httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/?p/Hq/1OwXCcP5/klima1unichr("46")jpg][img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/t/p/Hq/1OwXCcP5/klima1unichr("46")jpg[/img][/url]
Objave: 3800
Teme: 4
Ocena:
17
še eno notranjo enoto v spalnico - idealna postavitev za dve notranji enoti
Objave: 181
Teme: 6
Ocena:
0
Po mojih izkušnjah je d daleč najslabša varianta. Pri moji klimi fh35ve mitsubishi, kakorkoli obračam lopatice je najtoplejši del sobe na nasprotni strani klime (torej v tvojem primeru bo to pri balkonskih vratih)
Sam bi dal na pozicijo A
Objave: 307
Teme: 11
Ocena:
0
Če boš stensko daj raje na C. Ne sme nič pihat proti sedežni, ne glede ali bodo lopute dol ali gor. Vsaj jaz bi tako naredil, po mojih izkušnjah. Pri Tvju in regalih se ittak ne boš veliko nahajal. Talno ja, ampak če boš grel. Res pa da 1.500 je malo huda. Če ti bo dobro sluzila je vredno, če ti pa ne bo ugajalo je pa vredno vse skupi nič.
Objave: 1767
Teme: 20
Ocena:
0
Sam bi dal talno na pozicijo A, kaj je tisti osmerokotnik, miza?
Ocena:
0
Ja šestkotnik je miza in gre ven. Pri poziciji A nimam spodaj prostora za talno klimo, ker je spodaj regal, v kotih A in B pa so še zvočniki (kao audiofil). Pri pozicijah A,B,C je prostor samo zgoraj za stensko klimo, tako da je prostor za talno samo še D.
Bo pa klima predvsem za gretje. Sem mislim da bi dal eno talno na pozicijo D, in če se bo dobro obneslo potem bi dal drugo leto, dve (multisplit) enoti v spalnico in kuhinjo.
Ni mi jasno kako so lahko tako velike razlike med cenami za isti model ?