PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Kopalniška oprema Kako se obnesejo termostatske armature?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rabil bi armaturi za kad in tuš. In se odločam ali naj vzamem te armalove termostatske ali kar navadne. Jih ima mogoče kdo? Kako se obnesejo?
Lp
Na tušu (banja) je termostatska (mislim, da Kiruna?). Na začetku sem bil skeptičen, ampak, dajmo probat. Sedaj sem zelo zadovoljen s samim sistemom; postalo mi je celo nekoliko bolj všeč kot navadna pipa.
Pri banji imam Hansgrohe Ecostat 1001 in sem zelo zadovoljen (cena je nekje 180-200eur).
----- Ni da ni -----
In kako deluje ta termostatska pipa, naj nekdo bolj natančno opiše.
silno preprosto z vidika uporabnika. Na desni strani imaš temperaturno stikalo, ki ima varovalo pri 38 stopinjah (čez to greš lahko z elegantnim pritiskom na gumbek, pod 38 stopinj pa preprosto zavrtiš navoj.
Na levi strani pa imaš navoj s katerim doziraš moč pretoka vode

simpl k pasulj :lol: in vredno svojega denarja po mojem njenju
Mene pa zanima, kako "na notri" deluje taka pipa. A lahko kdo še to opiše? Princip delovanja, pa kaj se lahko pokvari?

lp p
principov delovanja je več vrst, kaj konkretno je uporabljeno v pipah ne vem..

za primer lahko podam princip "bimetala" - dve kovini z razlicnim temperaturnim raztezkom - z razlicno temperaturo se odpira ali zapira topli del vode

druga moznost - uporabljen je ventil napolnjen s tekocino, ki se krci in razteza s temperaturo in s tem odpira ali zapira pretok tople vode...
honda2000,
družba vse lepo in prav, vendar termostatska pipa pride do izraza takrat, ko imamo dvokrožni sistem tople vode. Po domače : topla voda stalno kroži po ceveh (napeljava dveh cevi tople vode) in je konstanten dotok tople vode.
Pri sami gradnji, leta nazaj, se mi je porajal dvom o smotrnosti izdelave takšnega kroženja tople vode.
Sam nimam ter. pipe, mi pa prijatelji, kolegi , ki jo imajo tarnajo , da ni pravega efekta , ker imajo samo dotok tople in mrzle vode. Edini , ki se pohvali je , ki ima urejeno kroženje tople vode.

Lpe pozdrav
honda 2000:
moj nasvet: kupi termostatsko pipo. Jst jo imam od lani poleti in navadne ne dam več. Smile

som16: to kar si ti napisal vsaj v mojem primeru ni res. Imam klasični vodovodni sistem. Vzrok za odločitev o nakupu termostatske pipe je bila ravno v tem, ko se je med tuširanjem :oops: odprlo drugo pipo (ali pa celo dve) in je prihajalo do temp. padcev, katerega s klasično armaturo pač nisi mogel obvladovati.
Lp! e.
Tudi jaz sem mnenja, da je najlepše, če temperaturo nastaviš in ostane taka do konca. Temperatura je vedno ista ne glede na temperaturo vode v bojlerju (samo da je višja) kot tudi ne glede na temperaturo vstopne - hladne vode saj tudi ta varira. In ko drugi idpirajo pipe tude ne moti. Tudi pri polnjenju banje je v redu saj ti ni potrebno stalno tipati kdaj je pretopla in kdaj prehladna in stalno popravljati ko se ohlaja voda iz bojlerja.

lp
sandi
Imam termostatsko Hansa na banji, stara je vsaj 20 let (pipa, banja še nekaj več). Tudi v novogradnji bosta v kopalnicah (vsaj pri tušu in banji) termostatski. Milina, vam povem! Si umivaš lase, zmočiš glavo, zapreš vodo, našamponaš, pena seka na oči, ti pa z zaprtimi očmi odpreš vodo z eno roko in poglej čudo, priteče spet ravno prav topla....Priporočam!

lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
ker si zadnji...
imam Armalovo staro cca. 1 leto
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.armal.si/si/prodajni_programi/opis_izdelka.php?id=95">http://www.armal.si/si/prodajni_program ... .php?id=95</a><!-- m -->
zelo zadovoljen , zelo tiha, pretočnost zelo O.K. , in tudi "sledi" topli in mrzli vodi zelo hitro - tako da - krasno. (pa še servis je brez problema glede na garancijo 5 let)
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.mlm-mb.si/pdf_katalog/katalog_14.pdf">http://www.mlm-mb.si/pdf_katalog/katalog_14.pdf</a><!-- m -->
Toplo priporočam
lp
Kako pa dela taka termostatska armatura na napeljavi, kjer vodo greje plinska peč? Trenutno imamo pipo za znoret. Ali je voda full vroča, ali pa full mrzla. Nikakor se je ne da naštimat tako, da bi vsaj enih 10 minut tekla tako topla, kot se šika. A sploh pride v poštev termostatska?

Hvala,

M.
termostatska sama regulira na nastavljeno toploto - izhodne vode ne glede na vhodno tempereturo - ti dobiš na izlivu tisto kar si nastavil....
borovničan Napisal:termostatska sama regulira na nastavljeno toploto - izhodne vode ne glede na vhodno tempereturo - ti dobiš na izlivu tisto kar si nastavil....

Hvala za odgovor, AMPAK vseeno - zakaj pa potem, ko na tej navadni pipi odprem vročo vodo, ta priteče šele po 5 minutah? Torej bi tudi na termostatski na začetku tekla mrzla voda :? (ne rečem pa, da ne bi kasneje ostala pri enaki temperaturi) ...

Ali ima kdo tako pipo pri ogrevanju vode na plinsko peč?

Hvala,
M.
1 2 3 4 5
Iskanje po temi