Objave: 5372
Teme: 32
Ocena:
0
Potem me veseli, da ni naša najhujša :-)
Objave: 203
Teme: 10
Ocena:
0
Na blejsko dobravo so se priselili šiptarji (brez zamere) in si hišo namalali v TEMNO MODRO.
Mavrični terorizem . . .
Objave: 1266
Teme: 7
Ocena:
3
bergi... ne ne vaša ni huda..... tale za katero ovorim ima eno steno živo modro, drugo živo rdečo, tretjo živo zeleno, za četrto pa ne vem ker se ne vidi na cesto pa bi moral iti tja namensko
Ocena:
0
Jst bi od takih sosedov zahteval tablete proti bolečinam v glavi.
Ocena:
0
Pri nas je bila prvo tudi v planu bela. Potem pa smo si pogledali "bele" fasade v okolici. Ni šans.
Ocena:
0
Berghaus, vaša je izpadla odlično. Mi mamo pa v načrtu še lesene/kovinske starinske ograje. Sedaj imamo pa že granitne stopnice zato sem 80% odločen za belo.
Ocena:
0
LJ, ni panike, govorim samo za svoje območje. Tu pri nas so barvne fasade precej pogoste, resda hvala bohu ne v barvah, kot ste jih prilepili gor.
Je pa drugi problem te lokacije. Locirani smo v "kanjonu", med sv. Primožem, verigo hribovja, ki ločuje našo dolino in Moravško na eni strani, na drugi pa veriga, ki nas ločuje z dolenjskim koncem (Golišče, Prežganje itd.). Dolina je bičana z vzhodnim in zahodnim vetrom. Veliko o našem koncu lahko prebereš iz moje strani v energetskih virih. Fasade so izredno obremenjene s smetjem, praktično vse nekoč bele, so zdaj umazano sive. Tudi naša že, vendar jo vsaj malo ven vleče barva. V tem vidiku smo mi naredili še dodatno napako in sicer smo želeli grobo zaribano, kar zdaj vidimo, da ni ok. Je sicer pralna, a kako to oprati, pojma nima. Bomo videli letos, ker moramo oprati najbolj obremenjeno stran, ki je že grdo umazana. Po šele treh letih. Zanimivo je, da je zadnja stran, ki je v zavetrju, še čisto enake barve, na drugem koncu pa je že bolj sivo rumena, zamorjena. Sploh ne vem kako naj jo poimenujem.
Da ne bo kdo mislil, da se hecam, tu je naprimer vogal prepišne in zavetrne strani. Ugane kdo, katera je prepišna?
[img]httpsunichr("58")//farm4unichr("46")staticflickrunichr("46")com/3732/13910872972_df6b36254c_bunichr("46")jpg[/img]
Zgolj pripomba, gre le za fotografije, v živo je razlika precej bolj očitna.
Stran, ki jo prepihuje, polno prahu in ostale svinjarije:
[img]httpsunichr("58")//farm8unichr("46")staticflickrunichr("46")com/7075/13910880792_f46969f286_cunichr("46")jpg[/img]
Kako hitro se maže taka izvedba fasade lahko vidite na spodnji sliki, pod rešetko izhoda zraka prezračevanja, kljub vsej filtraži rekuperatorja:
[img]httpsunichr("58")//farm4unichr("46")staticflickrunichr("46")com/3695/13910948531_6d971e0767_bunichr("46")jpg[/img]
Ne predstavljam si take fasade bele po recimo cca 5-10 letih. Zaradi takšnih stvari je potem odločitev o "belini" odpadla.
Bi z veseljem poslikal sosedovo spodnjo hišo, v beli fasadi. Bivši beli. Pa raje ne bom, vidim da zna biti slikanje tujih objektov nerodno :-)