18.4.2014 ob 09:57
Zraven naše parcele, kjer stoji hiša se nahaja prazna parcela. Že od kar smo v hiši (cca. 25 let) to parcelo vzdržujemo (košnja, rezanje vej na smrekah,...). Pred nekaj leti smo to parcelo kupili in nadaljevali z vzdrževanjem enako kot vsa prejšnja leta. Parcelo smo tudi ogradili. Pred kratkim smo se odločili, da na tej parceli začnemo z gradnjo. Smreke, ki rastejo na robu parcele pa bi podrli. Ob nakupu parcele ni bilo postavljenih mejnikov, se je pa pri sedanjem geodetskem posnetku izkazalo, da smreke pravzaprav rastejo na parceli, ki meji na našo (ozek pas ob občinski cesti), lastnik pa je občina.
Zanima me kaj narediti v takšnem primeru. Smreke bi zaradi boljše osvetljenosti sigurno radi podrli.
Prva opcija je, da kupimo to parcelo ob cesti, ki bo pa zaradi varovalnega pasa ceste neuporaben za kakšno gradnjo + treba bo plačevati davek.
Druga opcija je (imam samo ustno izročilo da to obstaja), da lahko smreke podremo, ker po nekem zakonu menda lahko parcelo uporabljaš, če jo neko časovno obdobje vzdržuješ. Me zanima, če kdo ve kaj več o tem.
Tretja opcija je, da smreke podremo in nikogar nič ne vprašamo. Kakšne so lahko sankcije?
Zanima me kaj narediti v takšnem primeru. Smreke bi zaradi boljše osvetljenosti sigurno radi podrli.
Prva opcija je, da kupimo to parcelo ob cesti, ki bo pa zaradi varovalnega pasa ceste neuporaben za kakšno gradnjo + treba bo plačevati davek.
Druga opcija je (imam samo ustno izročilo da to obstaja), da lahko smreke podremo, ker po nekem zakonu menda lahko parcelo uporabljaš, če jo neko časovno obdobje vzdržuješ. Me zanima, če kdo ve kaj več o tem.
Tretja opcija je, da smreke podremo in nikogar nič ne vprašamo. Kakšne so lahko sankcije?