PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kaminska peč Zibro Norma

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!
Kupujemo kaminsko peč na drva, s katero bi ogrevali spodnji štuk cca. 80m2, pa me zanima, ali kdo pozna Zibro Norma? Cena je kar ugodno znižana kot piše... <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.mimovrste.com/artikel/3640043727/pec-na-trda-goriva-zibro-norma#mnenja-uporabnikov">http://www.mimovrste.com/artikel/364004 ... porabnikov</a><!-- m --> (iz cca.1300€ na cca. 700€)
Druga varjanta so od La Nordica (Fiammetta).
Kdo pozna, kaj priporoča? Lahko svetujete tudi kaj drugega... vem da hvalijo Turbo France (ampak se bojim, da so predrage za naš žep Sad), pa Lokaterm (npr. Valvasor je cenejša, pa mogoče Sfinga, ne vem pa, ali so tudi te ok), eni pohvalijo tudi Haas+Sohn, ...
Aja, cena max 1.000€, če bi ubasali kake popuste sedaj po novem letu bi sploh bilo super.
No jaz mam tole Normo. Zdej jo kurim že drugo sezono pa morm rečt da je kr OK.
Cena je mal zavajajoča ker majo tako akcijo že celo leto,za isto ceno sem jo kupil v merkator tehnika.

Peč kot peč nič posebnega,me je pa prepričal dizajn ker mi je takoj padla v oči. Drugi pogoj je pa bil priklop dimnika fi120.

Nekako bi reku da je vredna teh 700€ pa nič več,sploh pa ne 1300€ kot majo nastavljeno redno ceno.

Mogoče pogrešam da se ne da dokupit kake obloge za dodatno akumulacijo toplote drugač pa tko kot sem napisu.
Hvala za odgovor!
Torej se mi verjetno bolj splača vzeti La Nordico, ki jo dobim za cca. 700€ (Giorgia)
Ima kdo izkušnje s to? Kaj pa z Valvasorjem od Lokaterm? Baje bodo začeli z uvažanjem v slo tudi peči iz Hrvaške, Color, kdo pozna? Trgovec mi je rekel, da so cenovno bolj zanimive in še boljše kot La Nordica.
Naj dodam še to da ima Norma dokaj veliko kurišče in spodaj predal za pepel ki ti omogoča dobro čiščenje.
Priporočam ti de se pozanimaš o dimenzijah kurišča oz kar z metrom v akcijo.

Jaz not spravim lahko dokaj veliko poleno,oziroma veliko manjših,kar vidim pri kolegih da majo kar probleme v peč spravt večje poleno.
Mercator jo ima trenutno po 570,00 €. To pa je že solidna cena.
Meni je tudi padla v oko, ker ima odvod v zid in to 120 mm. Zdaj imam Kanin od Lokatherma (majhen in hud), ampak ne maram več nič, kar ima šamot.
Mogoče kdo ve kje se dobi najceneje peči Haas+Sohn, iščem model Rubus.

Hvala
Iskanje po temi